מה בריא פה? מסעדת לבן בהרצליה פיתוח
שתי קומות, התנתקות מכל מה שהקיף אתכם, ועיסוי לגוף כהכנה לארוחה טובה יותר. צריך יותר מזה?

הקומה התחתונה מיועדת עבור אלו המעוניינים בישיבה בסגנון מעונב ויציב, אל מול שולחנות וכסאות המאפיינים פינות מטבח יוקרתיות. בקומה העליונה לשם הובלנו, תמצאו מיטות עיסוי, עליהן מפוזרות כריות ובמרכז שולחן. נוסף על כך ישנו איזור ישיבה בבר האלכוהול הגדול ולאונג' עם ספות רחבות ידיים.
את פנינו קיבלו בכניסה נופר המארחת והמלצרית ליטל. שתיהן דאגו שמצד אחד נשאר בצמידות לתפריט המקום, ומנגד שנפיק מהשהייה את מירב תחושות הגסטרונומיה עליהן עמל השף שאולי. את נישת העיסויים תפס שחר, שעוד בטרם התחלנו בשלב האכילה הרפה ושחרר בגופי את שרירי הכתפיים, שזעקו למושיע והוכיחו שעיסוי לפני האוכל מופלא גם עבורי. אישי היקר לעומת זאת, לא קיבל עדיין את רעיון העיסוי והמתין לאוכל שישקיט את הרעב.
מסעדת לבן נוסדה בהשראת הסאפר קלאב באמסטרדם, מתוך רצון לרגש את הקהל הישראלי בהיבט העיצובי והקולינרי, בסיוע מסכים קטנים הממוקמים מעל כל מיטה וכוללים מערכת סאונד ויז'ואל מתקדמת, ומוקרנים גם על הקיר המרכזי במסעדה.
מנות המקום מוגדרות ים תיכוניות עם נגיעות שונות מהגיגיו של השף. בלבן משלבים מנות רגילות ובריאותיות, בלי שימוש בחומרים משמרים או כאלה המכילים צבעי מאכל.
כמקום שמתאים עצמו לקהל אוהד בריאות, נעשה במסעדת לבן שימוש נרחב בגריל, תנור או טאבון לשמירת הערך הקלורי הנמוך של המנות, למרות הטעם השונה. במנות הבריאות חלב קוקוס צמחי ונטול כולסטרול מחליף את השמנת, וכמו כן נעשה שימוש בירקות וחומרי גלם טריים שעוברים כבישה קלה (סלטים, קרפצ'יו, סביצ'ה).
העיסויים, המיועדים לקהל במקום, מבוצעים לפני האוכל מתוך מגמה לעורר את התיאבון ולהכין את הקיבה לשלב העיכול. רוב הנקודות המעוררות הן ברגל וביד, ומעודדות את פעילות הקיבה, המעי הגס והדק, החיוניים לתהליך.
ישנן גם נקודות במרכז הבטן - אלו יילחצו רק בשלב שלפני הארוחה, כדי להפעיל קולטנים
החלק המרכזי בטיפול שלאחר האכילה מתמקד במרכז כף הרגל ותפקידו לעורר את מערכת העיכול לעיבוד יעיל של המזון ופליטת המיותר. לאחר שנרגעתי ועוררתי אני את מיצי הקיבה שלי, עברנו למנות הראשונות שכללו:
סלט אנדיב וגבינה בולגרית - עלי אנדיב, עלי בייבי סלק, אגסים, בוטנים קלויים וגבינת פטה חמישה אחוזים בוויניגרט לימונצ'לו (52 שקלים). הסלט טרי, מתובל בעדינות ומלווה בגבינה רזה וטעימה.
ניוקי ערמונים - בצקניות בטטה ברוטב קרם ערמונים טריים, מעט גבינת פרומעז ושקדים קלויים עם נגיעה של שמנת מתוקה (39 שקלים). מנה עשירה בטעמים, אך קשה להגדרה כנטולת קלוריות. אפשר לחוש כי השימוש בשמנת מועט, ומטרתו להבליט את הערמונים הטריים עם הסגולות הרפואיות המוכחות.

קרפצ'יו סינטה בשמן טימין, לימון, נבטי חמניה ופרמז'ן (48 שקלים) - המנה שאהבתי פחות. הבשר החי עבר כבישה עם הלימון ושמן התימין, המוכר בסגולותיו כמעכב דלקות ופעילותו מבחינה גופנית היא בדומה ליין אדום.
קרפצ'יו דלעת - חרוטי אנטריקוט מוקפצים, כרישה ותפוחים (48 שקלים). בדומה למנה הקודמת, גם כאן לא התחבבתי על הבשר החי ושמתי דגש על הדלעת. המנה מורכבת מחומרי גלם חיים בכבישה קרה והאנטריקוט מוקפץ קלות בשמן זית. מדובר במנה קטנה ודלת קלוריות.
עתה עברנו לשלב המנות העיקריות ופתחנו עם סטייק פרגית ברוטב חלב קוקוס וצ'ילי, בתוספת תפוחי אדמה ובטטה בתנור (72 שקלים). הפרגיות הוכנו היטב עם ירקות בתנור, ללא שמן ובשילוב חלב קוקוס מופחת שומן ונטול כולסטרול.
אישי היקר, בן למשפחת דייגים, עבר למנת הדגל שלו אותה הכתיר כ"מצויינת" - דג לברק במילוי גבינת עיזים על ריזוטו קרישה ועשבי תבלין (98 שקלים). שימוש בדג טרי, עשיר באומגה 3, מתובל בעדינות.
ספק אם ערכה הקלורי הכולל של המנה עומד בחזית אחת עם הדג דל הקלוריות. מנת הדגל שלי כללה פסטה פרפדלה בעגבניות לחות ושום קונפי עם אספרגוס וזיתי קלמטה בציר שורשים (62 שקלים). הפסטה איכותית ונעשה שימוש ברוטב ובציר ירקות שורש מלא בטעם ודל קלוריות.
גם מנת אנטריקוט מיושן (300 גרם) נכחה בארוחה, ברוטב יין אדום, עם צ'ימיצ'ורי סלרי ופלפלים (125 שקלים), בתוספת תפוחי אדמה בתנור או סלט ירוק. הבשר חי, ללא שמן, עסיסי על הגריל. לסיום קינחנו בסורבה בטעם פסיפלורה, פירות יער ותות (35 שקלים) - מנה דלת קלוריות, עם חמיצות הטובה לעיכול.