ד"ר הצילו: איך מעלים את רמת ה-B12 בגוף?
אני סובל מאנמיה על רקע חוסר בוויטמין B12. מהם המאכלים המומלצים להשבת רמת הוויטמין הנחוצה?

מקור טבעי לוויטמין B12 - ביצה צילום המחשה: יונתן שאול
ד"ר צבי ציצוביץ, מנהל פורום המטולוגיה באתר doctors.co.il:
"בהנחה שנעשה הבירור המתאים והאבחנה שנקבעה מחייבת טיפול בזריקות B12, או שמדובר בטיפול זמני להשלמת מאגרי הוויטמין, אין צורך בתוספת תזונתית והזריקות מספיקות.
"ויטמין B12 נמצא באופן טבעי במאכלים שמקורם מהחי, כמו בשר (בעיקר כבד בקר), דגים, פירות ים, ביצים ומוצרי חלב. כבד וכליה מכילים כמויות רבות של B12, ואחריהם מבחינת התכולה נמצאים בשר שריר, חלמון ביצה ודגי ים.
"קיימים חילוקי דעות אם קיים ויטמין B12 פעיל באצות מסוגים מסוימים, כמו אצות אדומות מסוג פורפירה. הקונצנזוס המדעי אומר שגם אם ישנן כמויות מזעריות של B12 באצות, או במזונות צמחיים אחרים, הוא לא יוכל להיות מתאים עבור בני אדם משום
שהוא מכיל גם אנלוגים של - B12 חומרים הדומים לוויטמין אבל אינם B12, ולמעשה מעכבים את המטבוליזם ופוגעים בספיגה של B12 אמיתי בגוף.
"ישנן כמה דרכים לטפל במחסור בוויטמין B12. באמצעות זריקות, דרך תוספי מזון או באמצעות נטילה של טבליות מתחת ללשון, שמרבית הספיגה שלהן מתבצעת דרך הנימים המצויים במקום, בלי קשר למערכת העיכול.
"אין דיווחים בספרות על סיכונים הנובעים מנטילת כמויות גבוהות של הוויטמין, שכן B12, בדומה לשאר הוויטמינים ממשפחת ה-B, הם מסיסי מים. עודף בהם מופרש בצורה טבעית מהגוף באמצעות שתן. בשל העובדה שהגוון הטבעי של ויטמינים מקבוצת B הוא צהבהב, והעודפים מופרשים בשתן, ייתכנו שינויים תקינים בצבע השתן".