גרמן בוחנת את סבסוד הלחם המלא
משרד הבריאות יבדוק האם הלחם המלא אכן בריא יותר בשיעור שיסייע למנוע סוכרת נעורים. במידה ויתברר שכן יומלץ להטיל עליו פיקוח

לחם לבן, מזיק לבריאות? צילום: ראובן קסטרו
גרמן פנתה לצוותים במשרדה שאחראים על תחום בריאות הציבור כדי שאלה יבחנו את עניין הפיקוח על המחיר יחד עם נציגי משרד הכלכלה, במסגרת הפעילויות שהמשרד מבצע כחלק מהתכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, אֶפְשָׁרִיבָּרִיא, שמוביל משרד הבריאות יחד עם משרדי החינוך והתרבות והספורט.
"הסוכרת היא מגיפה נוראית שיש לפעול כדי להביא לעצירתה" אמר פרופסור ארדון רובינשטיין, יו"ר האגודה הישראלית לסוכרת, "עלינו לפעול נגד תופעת השמנת היתר בקרב ילדים שמובילה בסופו של דבר לסוכרת. המחזור הנוכחי של הילדים יחיה פחות שנים מהוריהם, אלא אם נפעל בנושא ובהקדם".
לחם העשוי מקמח מלא נחשב בריא יותר מהלחם האחיד שעשוי מקמח לבן. הקמח המלא מכיל את גרעין החיטה השלם כפי שהוא בטבע, בעוד שהסוג השני הנפוץ והזול יותר לרוב, נחשב לפחמימה ריקה בעלת ערך תזונתי נמוך. בעת טחינת הקמח הלבן מוסרים הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים, שנמצאים בקמח המלא ומסייעים במניעת מחלות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg