גרמן בוחנת את סבסוד הלחם המלא

משרד הבריאות יבדוק האם הלחם המלא אכן בריא יותר בשיעור שיסייע למנוע סוכרת נעורים. במידה ויתברר שכן יומלץ להטיל עליו פיקוח

אבי יופה | 14/11/2013 15:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יום הסוכרת הבין-לאומי: משרד הבריאות החל בשבוע האחרון להניע תהליך שבסיומו ייתכן ויוטל פיקוח על מחירי הלחם המלא בישראל. שרת הבריאות, על הצעד המפתיע הודיעה שרת הבריאות יעל גרמן, בפגישה שקיימה בימים האחרונים נציגי האגודה הישראלית לסוכרת ונציגי האגודה הישראלית לסוכרת נעורים. 

לחם לבן, מזיק לבריאות?
לחם לבן, מזיק לבריאות? צילום: ראובן קסטרו
"מחלת הסוכרת מעסיקה אותי כמגיפה מתפשטת", אמר גרמן לנוכחים בפגישה. "אני מודעת למשמעות, להיקפים ולהשלכות המחלה על מערכת הבריאות במדינה". כאחד הפתרונות לנושא הציגה השרה את האפשרות של הטלת פיקוח על מחירי הלחם המלא, דבר שמצריך את אישורם של משרדי הכלכלה והאוצר לאחר הצלמצה של משרד הבריאות בנושא. הצוותים במשרד יבדקו אם אכן הלחם המלא עדיף בריאותית ואם כן, עד כמה, ובמידה שהצעד יתברר כמועיל למלחמה בסוכרת ימליצו הצוותים המקצועיים על הטלת פיקוח על המוצר.

גרמן פנתה לצוותים במשרדה שאחראים על תחום בריאות הציבור כדי שאלה יבחנו את עניין הפיקוח על המחיר יחד עם נציגי משרד הכלכלה, במסגרת הפעילויות שהמשרד מבצע כחלק מהתכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, אֶפְשָׁרִיבָּרִיא, שמוביל משרד הבריאות יחד עם משרדי החינוך והתרבות והספורט.

"הסוכרת היא מגיפה נוראית שיש לפעול כדי להביא לעצירתה" אמר פרופסור ארדון רובינשטיין, יו"ר האגודה הישראלית לסוכרת, "עלינו לפעול נגד תופעת השמנת היתר בקרב ילדים שמובילה בסופו של דבר לסוכרת. המחזור הנוכחי של הילדים יחיה פחות שנים מהוריהם, אלא אם נפעל בנושא ובהקדם".

לחם העשוי מקמח מלא נחשב בריא יותר מהלחם האחיד שעשוי מקמח לבן. הקמח המלא מכיל את גרעין החיטה השלם כפי שהוא בטבע, בעוד שהסוג השני הנפוץ והזול יותר לרוב, נחשב לפחמימה ריקה בעלת ערך תזונתי נמוך. בעת טחינת הקמח הלבן מוסרים הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים, שנמצאים בקמח המלא ומסייעים במניעת מחלות.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תזונה וכושר''

כותרות קודמות
כותרות נוספות