שאלה חמה ומתוקה: דילמות באכילת סופגניות
עדיף לאכול סופגניה שעברה טיגון עמוק, כדאי לשלב כוסית יין במהלך הזלילה ושתי סופגניות קטנות פחות בריאות מאחת גדולה. נכון או לא? כל התשובות
אחרי שנים של מודעות לתזונה נכונה, אף ישראלי לא זקוק לתזכורת מיוחדת בדבר הערך הקלורי המופרז של סופגניות (600) או לביבות (200, תלוי מי מכין).
אבל מדי שנה מגיחות מסיר השמן סוגיות רותחות שמיטב הדיאטנית משתדלות לתת עליהן מענה. נכון או לא?
בפירוש כן.איילת בירן, דיאטנית קלינית ב"פאלאס מדיקל" בת"א: "טיגון בשמן עמוק מאפשר מגע עם שטח פנים
לא בהכרח.יעל חורי, דיאטנית קלינית באתר האינטרנט eDiet: "לביבות ניתן לטגן במחבת טפלון עם מעט שמן זית, או אפילו לאפות בתנור. זה חוסך הרבה קלוריות שנובעות מהטיגון".
ממש לא.יעל דרור-סרוסי, דיאטנית קלינית וספורט ויועצת מקצועית לדקסל פארמה (דקסון): "היין אמנם משמח לבב אנוש, אבל גם מזרז את פעילות הצרבת, שגם ככה עלולה להופיע כתוצאה מאכילת המזון המטוגן. כמו כן, שתיית אלכוהול עלולה לעורר תיאבון, מה שיגדיל את מספר הקלוריות הנצרכות".
בדיוק להפך. סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: "מי שמחליט לאכול סופגניה אחת בלבד, כדאי שיסתפק בסופגניה אחת קטנה. אבל לא מומלץ לקחת שתיים קטנות במקום אחת גדולה. הסיבה היא שרוב הקלוריות בסופגניה מגיעות מהשמן, ובשתיים קטנות יש כמות גדולה יותר של שמן לעומת אחת גדולה".