אמריקה הקטנה של טרייסי אולמן
בתוכנית "טרייסי אולמן: מצב האומה" בוחשת הקומיקאית המוכשרת בקלחת האמריקאית עם שלל דמויות גרוטסקיות, אומללות וחסרות מעוף שמשקפות את ארצות הברית של היום. אולמן ממחישה את הקלות הפלסטיקית של חיי היומיום האמריקאים ומשאירה הרבה פצועים בשטח

טרייסי אולמן כרוקחת ההודית צילום: יח''צ - מתוך הסדרה
אל הדמויות האלה וחברותיהן מצרפת אולמן גם חיקוי מושלם של רנה זלווגר, כולל מצמוצי העיניים ושרבוב השפתיים ושל דיוויד בקהאם, העולה החדש לאמריקה, שרוצה בעיקר להצליח בהוליווד.
אולמן, קומיקאית בחסד, למדה את הקונספט המצליח של "בריטניה הקטנה" אשר מעבר לאוקיינוס, והעתיקה אותו, בדרך הייחודית שלה, למסך הקטן בארצות הברית הגדולה. מעט תוכניות מצליחות לעשות מעבר גרסאות מוצלח, "המשרד" למשל, היא אחת היחידות שנחלה הצלחה במעבר מהנונשלנטיות האנגלית לקצב המהיר של אולפני הוליווד. עתה מצטרפת אליה גם התוכנית של אולמן.
הדמויות שלה גרוטסקיות, אומללות, אדישות למצב הנבוב של האומה. אולמן זורמת בקלילות
דרך בעיות ההגירה, העוני ברחובות, הרדיפה אחר כוכבות והצלחה פלסטיקית. כשהיא מגלמת את אמה של לינדסי לוהאן, אשר נפגשת בכל ערב עם חבורת אימהות של ידועניות מצליחות אחרות, היא מוכיחה שאין רגש בכלום. זו אמריקה עשוייה מסיליקון ופלסטיק.
סימני הדור החדש של האמריקאים מתגלם בדמות המופתית של חולה הנזרקת בתחילת הפרק מתוך דלת אמבולנס, עטופה רק בחלוק בית החולים, מאוחר יותר מתגלה כי היא בעצם חסרת בית שחיה במכונית שלה, אחרי שחברת התקליטים שבה עבדה שבקה חיים כשתעשיית ההורדות באינטרנט הפכה את החברה ללא ריווחית.
הביצוע של אולמן, שניצבת לבדה מול המצלמה, כמעט בלי שחקני חיזוק, בועט, ביקורתי וחזק. היא בעיקר מצליחה להצחיק. בין כל אלה שניסו למצוא את הדרך אל הפרודיה הגדולה על אמריקה, היא מפליאה ביכולת שלה לומר דברים נכונים על אומה מבולבלת, בצורה שתגרום לצופה לצחוק עד עמקי נשמתו.
טרייסי אולמן: מצב האומה, יס סטארז 1.