מדף הספרים של רנה שיינפלד
רנה שיינפלד, הרקדנית, הכוריאוגרפית והמורה למחול, מספרת על אהבות ספרותיות. שיינפלד, אשר מעלה בימים אלה את "רקדי לקצה האהבה" מופע המשלב מחול, מוזיקה, קטעי וידאו ושירה, שואבת השראה מקצועית מספרות על מחול, אבל באופן כללי מתייחסת לספרים כאל ידידים

מרתה גרהאם - blood memory, אוטוביוגרפיה
מרתה גרהאם היא הכוהנת הגדולה של המחול המודרני והאוטוביוגרפיה שלה היא קודם כל סיפור מרתק ואינפורמציה מעניינת על מחול ועל חייה. הספר גדוש באמרות כנף של מרתה, כמו: "הגוף כמו כותונת קדושה. הכותונת הראשונה והאחרונה שלך, איתה אתה נכנס לעולם ואיתה אתה נפרד ממנו. צריך להתיחס אליו בכבוד, בשמחה ובפחד אך תמיד בתקווה ובברכה."
וכששואלים אותה איך הכל התחיל היא עונה: "זה לא התחיל, זה ממשיך"... מרתה חוללה מהפכה במחול כאשר השליכה את נעלי הריקוד ורקדה יחפה. היא יצרה דמויות נשיות חזקות ודרמתיות כמו אריאדנה, מדיאה, לילית ונפרדה מהדמות השברירית של הבלרינה הקלאסית. היא יצרה טכניקה חדשה ומחולות מופלאים, הלקוחים מהמיתולוגיה היוונית ומהתנ"ך. היחס בין המינים היה נושא חשוב במחולותיה והתיאטרון שלה הינו שילוב של תיאטרון יווני יפני ואפריקאי.
ניז'ינסקי - מאת רומולה ניז'ינסקי
ספר מרתק ונוגע ללב על חייו המורכבים של הרקדן האלוהי בכל הדורות ועל תקופה יוצאת דופן בתולדות המחול. תקופה מלאת תהפוכות, המצאות, יצירתיות ויצריות: אהבה תאווה, קנאה ושנאה, בתוך החוויה הריקודית של הגיבור.
רומולה ניז'ינסקי, אשת הרקדן, מתעדת בספרה את אחת התקופות החשובות במחול ותחילת העידן המודרני. ניג'ינסקי היה רקדן גדול, שנאמר עליו שמבנה כף רגלו הייתה כשל צפור ולכן קפץ כל כך גבוה. רקדן אגדי שהיה גם כוריאוגרף גדול שיצר שפה חדשה, סבל מרדיפה ואושפז.
הדרמה של אהבה הומוסקסואלית בין דיאגילב וניג'ינסקי, כתובה ביד רגישה על ידי אשתו. הספר המגולל פרשת חייו הטרגיים מלאי ההרפתקאות, מאחורי הקלעים ועל הבמה, נגע ללבי, בין היתר בזכות האינפורמציה על עבודותיו הכוריאוגרפיות כמו "אחרי הצהרים של פאון" ו"פולחן האביב".
מרס קאנינגהם - ג'יימס קלוסטי
הספר נכתב על ידי הקרובים לקאנינגהם בעבודתו יש בו צילומים רבים והקדמה של ג'ימס קלוסטי באנגלית. רקדנים, מעצבים, כוריאגרפים, מוזיקאים כמו ג'ון קייג וציירים כמו ג'ספר ג'ונס, ראושנברג ואחרים לקחו חלק במפעל. רבים מגדולי אמני הדור: רקדנים מופלאים מלהקתו כמו קרולין בראון סוזאנה היימן ועוד רבים כותבים ומופיעים בתמונות וברשימות על העבודה עם קאנינגהם.
הספר כתוב בצורה מיוחדת וחופשית שונה מכל מה שאנו רגילים. אישי מאד אך יחד עם זאת מצליח בתיאור דרך עבודתו. קאנינגהם הוא המשורר של המחול המודרני. הוא קבע מונחים חדשים במחול, נתן חופש ביטוי לתנועה ושם אותה במרכז הבמה בניגוד למרתה גרהאם ששמה את הדרמה והפסיכולוגיה במרכזה.
קאנינגהם נתן לתנועה לדבר, וטען שכל מה שעושה הגוף האנושי הוא אנושי. הוא המציא (ביחד עם ג'ון קייג') את שיטת הצ'אנס, שכל כך השפיע עליי ושאיתה אני עובדת עד עצם היום הזה. הוא פתח בפניי דלתות רבות וחשובות למרות שמרתה הייתה מורתי הדגולה ושאת ריקודיה ביצעתי בכל העולם קאנינגהם, השפיע ושינה את חיי האמנותיים.
פינה באוש - צילומים מאת גי דהלהיה
פינה באוש נחשבת לאמא של " תיאטרון המחול" אשר יצרה שילוב מהפכני של ריקוד תיאטרון, מוזיקה, תפאורה ותלבושות בקנה מידה גדול של ספקטאקל, שאו-מחזמר המשתמש בכל אלמנט מצוי על מנת ליצור ריקודים בעלי אורך של 3 או 4 שעות, בנוי כמו סרט מקולאג'ים, קטעים סיפוריים ללא רצף ליניארי וללא עלילה או דמויות. למעשה יש כאן כאוס אילתורי מדוקדק ומבוים היטב.
בספר צילומים מרהיבים המדברים בעד עצמם ומשקפים את עבודתה ועבודת רקדניה המיוחדים וכן את גודל הבמה, טונות של פרחים, טונות של אדמה, תפאורה עשירה והומור שובה לב.
לבד מספרות מקצועית על מחול, שהוא מרכז חיי, ספרים הם הידידים הגדולים שלי. ברצוני לדבר בעיקר על ספרים שקראתי לאחרונה שעדיין מונחים בשידה ליד מיטתי ולא הוטמנו עדיין בספרייה הגדולה שלנו.
אלה תולדות -אלזה מורנטה
קראתי את הספר לפני שנים והוא חקוק בזיכרוני עמוק. ספר שריגש אותי ונגע במיתרים נסתרים בתוכי. כמה שהספר קודר מפחיד ונוגע במלחמות יש בו שמחה אנושית, הוא מותח ומשחרר ובעיקר יש בו פיוט והבנה על החיים ועל הסבל האנושי הקיים בעולם שתמיד מתקיימות בו מלחמות.
מה שלומך דולורס - יואל הופמן
נשמתי מן הספר הזה רוח של חופש של פריצת גבולות בתקופה שקראתי אותו שהייתי כה זקוקה לו. "איך פרח נפתח אף אחד לא יודע. תשאלי בדואר או בממשלה" או "כל הדברים מתרחקים ומתקרבים וחוזר חלילה. תוכלי ללמד את החוק הזה בחנות המכולת". יש פה צורה חדשה של ביטוי שהתאימה להתפתחותי האומנותית באותה תקופה. למדתי, ספגתי נהניתי והתרגשתי.
אל תזוזי - מרגרט מצאנטיני
ספר שקראתי לאחרונה. יש בספר גילוי לב ווידוי על אהבה טראגית ומוזרה שאינו חושש לדבר ולספר על סוג של חטא או מכשול, מעידה וירידה מן המסלול. רגשות כמו פחד גועל, חמלה והזדהות מוגשים באיפוק. כמובן, שמתחת לפני השטח מסתתרת סנטימנטליות גדולה וכובשת לב.
אלף שמשות זוהרות - חאלד חוסייני
זהו ספר מקסים, מטלטל וסוחף וגם כתוב נפלא. סיפור עוצר נשימה המתרחש באפגניסטאן, יש בו אלימות, פחד אבל גם תקווה. ספר אינטימי ואנושי המדבר על מצבם של הנשים – נשים אפגאניות. מצבן של נשים בארצות רחוקות כמו זה
על חוף צ'זיל - איאן מקיואן
רומן על אהבה גדולה שהולכת מסתבכת ונשברת. אהבה שנועדה להיות מושלמת אך השתבשה. יצירה רעננה קולעת ועמוקה. העלילה מרתקת, והדמויות נוגעות ללב. יש כאן ריאליזם פיוטי (סוג של אמנות שאני מאד מחבבת) ותמונה חברתית בריטית מאד.
שומרת אחותי - ג'ודי פיקו
כולי תקווה לסיים את קריאתו עוד הערב. הוא מרתק מותח באופן מיוחד. מדבר על ילדה-אחות שהוריה תכננו אותה והביאו אותה לעולם במטרה להציל את אחותה חולת הסרטן ותתרום מדמה ומגופה לאחותה. הילדה מתקוממת על גורלה ופונה לעורך דין על מנת לשמור על זכויותיה.
הספר בוחן את השאלה מה משמעות היות הורה טוב, אחות טובה ואדם טוב. אהבתי את צורת הכתיבה כאשר בכל פרק גיבור אחר מספר את הסיפור ומספק תמונה שונה על ההתרחשות. נושא הספר הוא נדיר, עכשווי ומעניין.
המופע "רקדי לקצה האהבה" מאת רנה שינפלד ובביצוע שינפלד ולהקתה יועלה במרכז סוזן דלל בתל אביב ב-15 בינואר 2009 , יום חמישי, שעה: 21:00.