צייר לי שובר קופות: הנסיך הקטן מגיע לקולנוע
אם אתם מעריצים אדוקים, ייתכן שתתאכזבו מגרסת האנימציה באורך מלא לאחת הקלסיקות הספרותיות האהובות בכל הזמנים. אבל אם תרככו את הציפיות המוקדמות ותאפשרו לעצמכם להיות ילדים לרגע, תיהנו מאנימציית סטופ-מושן מרהיבה וסיפור מכמיר לב
''הנסיך הקטן'', במאי: מרק אוסברון


דמותו של הנסיך הקטן, המסמל את התום הילדותי, צרובה בתודעה הקולקטיבית שלנו, אפילו בנכסי צאן ברזל כמו יום הזיכרון והסדרה המיתית "קרובים קרובים". כל נגיעה באייקון הזה מן הסתם תעורר מחלוקת, וכך גם העיבוד הזה.
עוד כותרות ב-nrg:
• טבעונים למיכל אנסקי: שתפשטי את הרגל
• 50 גוונים של שחור: ארוטיקה בשכונה החרדית
• "צייר עד יומו האחרון": תערוכה להדר גולדין ז"ל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הסרט, עיבוד ראשון של הספר לסרט אנימציה באורך מלא, הוא בן משותף להפקה צרפתית-קנדית ובמאי מעולם סרטי הילדים ההוליוודיים דוגמת קונג פו פנדה ובוב ספוג, מרק אוסברון, ונעשה בשתי שיטות אנימציה - רובו של הסרט נוצר באנימציה ממוחשבת, והחלקים הנאמנים לספר המקורי בוצעו בשיטת אנימציית סטופ מושן קלאסית, מרהיבה ביופייה.

למרות שלא מדובר בסרט מאחד האולפנים הגדולים בהוליווד, זוהי הפקת ענק פר-אקסלנס שעלתה מעל 80 מיליון דולר, כאשר מיטב היוצרים והכוכבים מעורבים בהפקה, החל מהבמאי דרך האנס זימר על הפסקול, ודרך רשימה ארוכה של כוכבים שתרמו את קולם לדיבוב הדמויות באנגלית ובצרפתית. הקהל הישראלי יוכל לצפות בסרט בדיבוב המקור, צרפתית, או בדיבוב לעברית בקולו של שלמה ארצי בתפקיד הטייס.
בגרסת הסרט לסיפור הנסיך הקטן, הטייס, הלא הוא הסופר סן-אכזופרי עצמו, לא נעלם עם מטוסו מעל הם התיכון אלא מזדקן בפרבר עירוני מרובע. אל הבית השכן עוברות ילדה ואימה, כדי לשפר את סיכוייה של הילדה להכנס לבית הספר האיכותי שיהפוך אותה למבוגרת חיונית לעולם העבודה. מתפתחת ידידות בין הילדה ובין הטייס במהלך חופשת הקיץ, והיא מגלה דרכו את סיפורו על המפגש עם הנסיך הקטן, אי אז במדבר, ואת הקסם שביצירתיות ובדמיון, המנוגד לסדר היום הקפדני שאמה מנסה להשליט.

את הביקורת על הסרט אפשר לפצל לשתיים. זאת של האמא הדקדקנית שמנהלת טבלה שמראה כל נקודה ונקודה שבה הסרט סוטה מהספר (וזו תהיה טבלה ארוכה), וזו של הילדה שאולי פשוט תהנה מהסרט. אם אתם נמנים על המחנה הטהרני, סיכוי סביר שתתאכזבו. אבל כנראה שלא אליכם מכוון הסרט. נגיעות מן הספר המקורי מופיעות לסצנות ספורות, באנימציית סטופ מושן שמעוררת חשק לראות סרט באורך מלא, לפי הספר המקורי, עשוי רק בטכניקה הזו. השימוש בנייר להנפשה מצליח ליצור את התחושה שהדמויות קמו מתוך האיורים המקוריים של הספר.
בשורה התחתונה צריך לזכור שזהו סרט המיועד לילדים. ככזה אפשר לומר שהוא מעט ארוך, עצוב לעיתים ומציג נושאים מורכבים כמו פחד מהתבגרות, פרידה ואפילו מוות. אבל הוא גם הזדמנות לראות סרט ילדים מעורר מחשבה, ולחשוף אותם לספר המקורי ולעולם שהוא פותח. עם זאת אפשר גם לשאול עד כמה המסר לשמירה על תמימות כפי שהוא מופיע בסרט, אותה מסמלת אימה של הילדה, עדיין רלוונטי היום, במיוחד בשעה שסביבך צופים בסרט מלא "נסיכים קטנים" בחופש הגדול.
כמו במקרה של הסרט "הדב פדינגטון," שיצא מוקדם יותר השנה, הצורך להוסיף אקשן של טובים נגד רעים לסיפור שהוא בבסיסו משל על אנושיות, רגשות וקשרים בין בני אדם עלול לפגוע בהנאה, ולא רק של אוהבי הסיפור המקורי.
אך למרות הפגמים והסטייה מהעלילה המקורית, הסרט מצליח בסופו של דבר להעביר את כוונותיו המקוריות של הספר, להציג את הרצון להגן על תמימות וילדותיות בעולם של מבוגרים, וגם כמבוגרים להשאיר בעצמנו משהו מהנסיך הקטן.
