"זה" טוב או רע? סטיבן קינג חוזר לקולנוע
האם העיבוד החדש ל"זה" יעמוד בסטנדרטים המסויטים שהציבה הסדרה? האם "המגדל האפל" תעמוד בציפיות או שמא תשכח במהרה כמו עיבודים אחרים? אם לא יוזילו עם הרבה אפקטים ומעט תוכן את יצירתו של סטיבן קינג, אפשר אולי להיות אופטימיים
לפני שבועיים ראתה אור הסדרה המצופה Stranger Things בבימוים של האחים דאפר, כולה שיר הלל והערצה לשנות השמונים, ובמיוחד ליצירותיהם של סטיבן שפילברג, ג'ון קרפנטר וסטיבן קינג. לצד ההומאז', שזכה לביקורות חיוביות לשמחת קברניטי נטפליקס שממשיכה וכובשת עוד נתח משוק סדרות האיכות בארה"ב, שני סרטים שצפויים להגיע בשנה הבאה למסכים ימשיכו את מגמת המחווה לסופר סטיבן קינג – עיבוד מחודש לספר "זה" ועיבוד ראשון לסדרת "המגדל האפל".עוד כותרות ב-nrg:
• אחרי 17 שנים: שי ודרור נפרדים
• שוב לא שקט: שינויים בלהקת רוקפור
• טילטיל נגד ציון: ההשקה שנגמרה בפציעה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

נתחיל ונפתח במובן מאליו, סטיבן קינג לא הלך לשום מקום. הוא עדיין אחד הסופרים הפורים ביותר בשפה האנגלית, ויותר מכך – הוא כבר קטף מזמן את תואר הסופר בן זמננו המעובד ביותר לקולנוע ולטלוויזיה (כן, כן, רק שייקספיר וז'ול ורן עוקפים אותו). בשנים האחרונות יכולנו לראות את הסדרה "בתוך הבועה" המבוססת על ספרו באותו שם, וסדרה העוסקת בהיסטוריה אלטרנטיבית סביב הרצח של קנדי, בכיכובו של ג'יימס פרנקו, המבוססת על הספר 22/11/63.
אבל למרות שהסופר האמריקאי הפורה לא נח לרגע, נדמה שתור הזהב של עיבודי הקולנוע והטלוויזיה של ספריו נמצא בעבר, כלומר בשנות השמונים, אותו עשור שהתחיל עם יצירת המופת של קובריק "הניצוץ" ומסתיים עם עיבוד מועמד לאוסקר לספר "מיזרי" ב-1990.
16 סרטים נעשו על פי ספריו של קינג במשך העשור הזה, חלקם נהדרים כמו "הניצוץ", וחלקם ראויים לשכחה. "ילדי התירס", "הנרדף" ו"אש זרה", הם רק מספר דוגמאות לסרטים שכבר שכחנו. אותו עשור כלל גם את הנסיון הבודד של קינג עצמו לשבת בכסא הבמאי, בסרט "מקסימום אוברדרייב", נסיון שראוי לתיעוד כסרט אימה על סופר מכור לסמים, שכל מה שיכול להשתבש על הסט שלו אכן משתבש.

גם בשנות התשעים, וכאמור עד לימינו אנו, המשיכה הוליווד לעבד לקולנוע את ספריו של קינג, הסרט הזכור שבהם הוא "חומות של תקווה" המרגש בכיכובם של טים רובינס ומורגן פרימן. סרטים מצליחים מאותה תקופה זכו לסרטי המשך נשכחים פחות או יותר מביניהם בולט הסיפור הקצר "ילדי התירס", שפורסם לראשונה במגזין פנטהאוז בשנת 1977, עובד לסרט קולנוע ב-1984, וזכה ללא פחות משבעה סרטי המשך, בנוסף לסרט טלוויזיה מ-2007. סרט שמיני בסדרה צפוי לצאת ב-2017.
קינג כבר זכה לעיבוד מחודש בעידן הקולנועי הנוכחי, בו רימייקים לסרטים ישנים הפך לטרנד של ממש, ואין כמו קיץ 2016 כדי להעיד על כך, לשלילה ולעתים רחוקות יותר לחיוב. הפעם מדובר היה ב"קארי", ספרו הראשון של קינג מ-1974, על נערה המגלה שיש ברשותה כוחות על טבעיים, על רקע ההתעללות שהיא סובלת בבית ובבית הספר. הספר זכה כבר לעיבוד קולנועי, שנתיים בלבד לאחר צאתו, כסרט אימה קלאסי בבימויו של בריאן דה פאלמה, ואף לסרט המשך נשכח ב-1999. ברוח עידן הרימייקים יצא לאקרנים עיבוד מחודש לספר ב-2013 בכיכובן של קלואי גרייס מורץ וג'וליאן מור. למרות הקאסט המוכשר, נסיונה של הבמאית קימברלי פירס ("בנים אינם בוכים") לחדש את הסיפור לא זכה לאהדת הקהל.
אבל הנסיון הרע של "קארי" לא עצר את הוליווד מלעבד את ספריו של מלך האימה. בספטמבר 2017 צפוי להגיע לאקרנים רימייק נוסף, הפעם לספרו עב הכרס של קינג "זה". הליצן, שדמותו הטלוויזיונית מ-1990 זרעה סיוטים בשנתם של כל מי שצפה בו, יזכה כעת גם לעיבוד קולנועי. לנעליו הגדולות של הליצן פניווייז נכנס הפעם ביל סקרסגרד, שתמונה שלו בתפקידו החדש שוחררה לאחרונה. סיפורם של שבעת החברים, בילדותם ובבגרותם, ומאבקם ברוע הצרוף ששורץ מתחת לעיירה בה הם מתגוררים נראה מעט גדול מידי עבור מגבלת הזמן של סרט קולנוע, אבל נקווה לטוב.


גם "המגדל האפל", סדרת הספרים הפופולרית של קינג שגם זכתה לעיבוד כסדרת קומיקס, תזכה לעיבוד ראשוני לקולנוע שעתיד לצאת בתחילת 2017. עבור הבמאי הדני, ניקולאי ארסל, שנבחר לפרויקט השאפתני המשלב את עולמות הפנטזיה והמערבונים, זהו פרויקט הוליוודי ראשון. לתפקידים הראשיים לוהקו אידריס אלבה ומתיו מקונוהי, והסרט מעורר ציפיות רבות בקרב מעריצי הסדרה.
מגמת הרימייקים תמשיך איתנו לזמן הקרוב. אפשר לא לאהוב את זה, אבל יש מקום לאופטימיות. יכול להיות שהסוד טמון בנוסחה שפיצחו האחים דאפר בסדרה Stranger Things. עיבוד מחדש לא אומר בהכרח יותר גדול ויותר מפוצץ, אלא להשאיר את הדרמה ולהשתמש אפקטים הממוחשבים במידה. וכאן ראוי להדגיש - סיפורי האימה של קינג מפחידים לא בגלל מספר השיניים של המפלצת, אלא בגלל שהמפלצת היא כל כך אנושית - תוצאה של תאוות הבצע, השנאה והיוהרה של בני אדם בשר ודם. הרוע העל טבעי לא קיים מעצמו, הוא זקוק לבני אדם שיפתחו לו את הדלת לעולם שלנו. בלי שמירה על איזון בין כל המשתנים הרלוונטיים - הדרמה, הדמויות המשכנעות בחולשתן, העל הטבעי, הדמיון המשתולל של קינג ושל אלה שמעבדים אותו למסך, נקבל רק עוד עיבודים חדשים שיישכחו במהרה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg