הדברים הכי טובים שיצאו מברזיל והקשר הישראלי
במאי ברזילאי מפורסם עובד על סרט עם קשר הדוק לישראל, אחד הפרויקטים האייקוניים של תל אביב עוצב על ידי אדריכל מברזיל ואחד הסופרים האהובים על הישראלים הוא ברזילאי. רגע לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בריו, בואו לגלות את הקשר הברזילאי ועוד כמה דברים נהדרים מברזיל
סרטו מ-2002 של הבמאי הברזילאי פרננדו מיירלס על חיי הפשע בפואבלה סיודד די דאוש (מילולית, "עיר האלוהים") היה להצלחה אדירה בעולם כולו והביא לקהל תמונה צבעונית של החיים הקשוחים והקצרים של פושעי הרחוב בפואבלה.
עוד כותרות ב-nrg:
• אחרי 17 שנים: שי ודרור נפרדים
• שוב לא שקט: שינויים בלהקת רוקפור
• טילטיל נגד ציון: ההשקה שנגמרה בפציעה
• צפו: תמונות ההיריון האחרונות של בר רפאלי
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
רוב השחקנים בסרט אינם שחקנים מקצועיים, אלא ילידי הפואבלות בעצמם שלוהקו לאחר שראו מודעות הקוראות לקהל הרחב לבוא ולהבחן לתפקידים בסרט. הסרט, שמצליח להיות מלא הומור למרות העיסוק בעולם הפשע שאליו נשאבים תושבי השכונה כבר מגיל צעיר, הפך לדימוי חזק מאד של הנעשה בשכונות שמסביב ריו.
אגב עיר האלוהים, מיירלס הוא המנהל האמנותי של טקס הפתיחה של האולימפיאדה, ונאלץ להזים לאחרונה שמועות זדוניות על כך שטקס הפתיחה יכלול סצנה של ילד קטן שודד את דוגמנית העל ג'יזל בונדשן.

הדוגמנית הברזילאית אדריאנה לימה החלה את דרכה בתחרות של סוכנות הדוגמניות פורד כבר בגיל 15. אחת מהדוגמניות הרווחיות ביותר בעולם, היא גם בעלת החוזה הארוך ביותר עם חברת ההלבשה התחתונה הפופולרית ויקטוריה סיקרט, כמלאכית של ויקטוריה סיקרט, ופתחה את תצוגות האופנה של החברה לא פחות מחמש פעמים, האחרונה שבהן בשנת 2012, לאחר לידת ילדה השני.

בסוף שנות השבעים השתלטה המוזיקה הברזילאית על התעשייה המקומית. ארץ טרופית יפה, שירו של ג'ורג' בן התפרסם בארץ בתרגומו של אהוד מנור, עיבוד של מתי כספי ובקולה של יהודית רביץ. השיר החל את דרכו כחלק מאוסף שירים ברזילאים בעיבודים ישראלים שהוקלט ושודר בקול ישראל, הפך למופע מצליח וגם שודר בטלוויזיה. בן ז'ור הוא גם מי שכתב גם את הגרסה המקורית של "בוא לריו", ששרה יהודית רביץ באלבום בשם זה.
אמנם, בישראל הקפה לא פופולרי כמו בארצות אחרות, כמו ספרד ואירלנד, לדוגמה, אבל עדיין כדאי לדעת שחלק נכבד מהקפה שאנחנו שותים מגיע מברזיל.
ברזיל היא יצרנית הקפה הגדולה ביותר בעולם, ואחראית על שליש מפולי הקפה המשווקים בעולם. גידול פולי הקפה בברזיל התחיל עוד במאה ה-19, וברזיל הפכה למובילה בגידול כבר לפני 150 שנה.

האדריכל הבריזלאי הידוע אוסקר נימאייר, שסגנונו המודרני מוכר בזכות פרויקטים גדולים כמו עיר הבירה של ברזיל, ברזיליה, ומבני הממשל שלה, הגיע לישראל בשנת 1964 למה שאמור היה להיות ביקור קצר ופגישה עם מנכ"ל מלונות דן. אבל הפיכה צבאית שארעה בברזיל הפכה אותו לאישיות לא רצויה במולדתו, ונימאייר נשאר בישראל חצי שנה. במהלך התקופה הזו הספיק לתכנן פרויקטים רבים, אבל רק מעטים יצאו לפועל, הידוע שבהם – תכנון כיכר המדינה בתל אביב.

הבמאי הברזילאי חוזה פדילה, שהתפרסם בזכות סרטי "יחידת עילית" והחידוש של הסרט "רובוקופ" (2014), נקשר לאחרונה לפרויקט חדש עם קשר הדוק לישראל – סרט חדש על מבצע חילוץ השבויים באנטבה.
יהיה זה העיבוד השני של אירועי חטיפת המטוס לקולנוע ויצטרף ל"מבצע יונתן", העיבוד הקולנועי הקודם והמוכר לכולנו משנת 1977, בבימויו של מנחם גולן.

ספריו של פאולו קואלו נמצאים במאות אלפי בתים בישראל, אבל לא כולם יודעים שאת התובנות הרוחניות שלו הגה הסופר במולדתו ברזיל.
הסופר יליד ריו דה ז'ניירו מחזיק בשיא מכירות הספרים בברזיל על ספרו המצליח "האלכימאי", ספר שהיה רב מכר גם אצלנו. טריוויה מעניינת נוספת אך פחות חיובית היא שקואלו הצעיר אושפז בכפייה על ידי הוריו בבית חולים פסיכאטרי, אף על פי שלא סבל ממחלת נפש (מלבד הרצון לכתוב למחייתו). חוויותיו בבית החולים היוו השראה לספר "ורוניקה מחליטה למות", שגם עובד לסרט בכיכובה של שרה מישל גלר. לצד ביקורות קשות שקיבל, במיוחד במולדתו ברזיל, קואלו חתום על ספרים פופולריים רבים נוספים, שלא מעט מהם תורגמו לעברית.

הדוגמנית, השחקנית והמפיקה, ג'זל בונדשן, המגיעה מדרומה של ברזיל, החלה את הקריירה שלה בסוף שנות ה-90 ופרסומה בישר את סוף עידן ההרואין שיק. היא הדוגמנית הרווחית ביותר בעולם, והראשונה שעתידה להיות מילארדרית, הרבה בזכות ההצלחה הגדולה של קו ההלבשה התחתונה שלה שפופולרי מאוד בישראל.
דמותה של ג'יזל, שבפורטוגזית מבטאים את שמה ז'יזֶלי, נקשרה לחברות כמו ויקטוריה סיקרט ופנטן. בנוסף, היא שיחקה בסרט "טקסי בניו יורק" ובתפקיד אורח בסרט "השטן לובשת פראדה".
לשמחת כולנו, בונדשן משתתפת בטקס הפתיחה של האולימפיאדה שישודר בלילה שבין יום לשישי לשבת.
