דוקו של דמעות: הסוף ההוליוודי של אסי עזר
הסרט המתעד את חתונתו של עזר והדרך אליה, לא מצליח לשכנע, למעט מפגש אחד עם רב בישראל. עזר מראיין אמוציונלי, שלא מייצר איכות דוקומנטרית אינטימית, אלא שורת קלישאות ודמעות של מי ששוב מציב את עצמו במרכז. בשביל זה טסנו עד ברצלונה?
לו הייתי אסי עזר או בכלל יוצר של סרט דוקומנטרי העוסק בחלק משמעותי כל כך מחיי, הייתי רוצה שבביקורת עליו יתעסקו בתוכן ובמהות הסרט ולא בי. אבל כשמדובר באסי עזר, קצת קשה להפריד, כיוון שחלק גדול מהתוכן הוא עזר עצמו. לפיכך נשאלת השאלה האם מה שעומד מאחורי הסרט הדוקומנטרי הקצר "הוא גם האלוהים שלי", ששודר אמש (מוצ"ש) ב"קשת", היא החלטה אמיצה של עזר לחשוף את חייו או שמא מדובר בעוד ליטוף לאגו שהזכיינית מעניקה לטאלנט, והוא לעצמו?עוד כותרות:
• פינק פלויד מתאחדת למען עזה
• אנשי השנה: גל גדות ישראלית בהוליווד
• "חזיר שונא נשים": הסלבס מגיבים לטראמפ
• סטטיק ובן-אל תבורי יבחרו נציג לאירוויזיון?
התשובה מורכבת. אלה שמקבלים נוכחות של דמויות כמו אסי עזר או טום באום כמובנות מאליהן במרחב הטלוויזיוני, הסרט מזכיר מיד – האווירה ברחוב הישראלי עדיין עוינת להומואים, לפעמים אפילו מאוד. כך למשל סלע המחלוקת בסרט הזה הוא הויכוח של עזר עם אביו שמסרב לקבל אלמנטים דתיים בחתונה גאה ולא ממש מבין למה לקרוא לה חתונה. ישנו גם מפגש עמוס צלמים של עזר עם בנצי גופשטיין מארגון להב"ה במהלך מצעד הגאווה בירושלים. גם אחיינית של מנחה הטלוויזיה המוכר מודה כי העובדה שדודה הוא הומו, הייתה נושא לבדיחות בכיתה. כן, ב-2016.

עזר שוב מציב את עצמו במרכז. ''הוא גם האלוהים שלי'', אסי ואלברט שוברים את הכוסות
צילום מסך
אז סיבות לתכנית – יש. בנוסף, מלבד סכנות ההשמנה, תקופת החגים היא גם בית קברות לתכניות חדשות, כך שדוקו חמוד עם המנחה המצחיקול מהטלוויזיה לגמרי יכול לסגור את הפינה. אבל זאת גם הבעיה של "הוא גם האלוהים שלי", זה כל מה שהוא מצליחה להיות – דוקו חמוד.
• די להתחסדות: תגובה לאסי עזר
• אסי עזר עושה בושות במצעד הגאווה
• סלפי עם אסי: הפתרון לחיים מאושרים
לא הראיון עם זוג הגברים הנשוי מאמריקה, לא המפגש עם תן תן ואמו שמקבלת את בנה ההומו, ואפילו לא השיחה עם עדי שאולץ לעבור טיפולי המרה, מצליחים להציג משהו שלא ראינו כבר. אפשר לזקוף זאת גם לעובדת היותו של עזר מראיין אמוציונאלי, אבל בשורה התחתונה, השיחות שלו עם המרואיינים כמעט ולא מצליחות לייצר את הרגע המיוחד הזה, האינטימי, בו אנשים באמת פותחים את סגור ליבם. תחת זאת קיבלנו קלישאות מעט חבוטות מעולמות ה"תהיה שלם עם עצמך" וכאמור, המון דמעות של עזר, שבמודע או שלא, שוב מציב את עצמו במרכז.

מפגש מתוקשר. החיבוק של אסי עזר ובנצי גופשטיין
צילום מסך
רגע יוצא דופן בהקשר הזה, ניתן היה למצוא בדקה ה-24 של הסרט, במפגש של עזר עם הרב עדי אלפנט, איש חב"ד אותו פגש כשהאחרון ניסה לשכנע אותו להניח תפילין. המפגש הזה מעניין כי הוא חושף לא רק את הקונפליקט של עזר וזהותו המינית אל מול הדת, אלא גם את ההתנגשות הרחבה יותר של עולם הערכי החילוני מול זה הדתי. המפגש ביניהם שנפתח ב"אני אוהב אותך", "גם אני", ביטל מיד את כל המחיצות. ויכוחים ופאנלים שבסופו מחליטים הניצים להשכרה שלא להסכים, יש למכביר, אבל אנשים שיודעים להתבטא בהיגיון ובנועם משני הצדדים ומוכנים לעשות זאת, קשה למצוא.
בסופו של המפגש ביניהם עזר מתלוצץ עם הרב אלפנט: "אולי תעשה ג'סטה, תחתן אותנו?". הרב מסרב בחיוך ואומר "יש גבול לכל תעלול". נו, היה שווה לנסות.
אחר כך עזר ובן זוגו טסים להתחתן באירוע שנמתח על פני לא פחות מ-12 דקות. החתונה נראית כמו עוד חתונה אזרחית רגילה, אך עזר מתעקש לחדד את הקונפליקט ורגע הקלוז'ר בו האב מכריז שהוא גאה בבנו, יוצא קצת מאולץ. "כמו בסרטים", צחק עזר במהלך טקס החופה. כנראה שהרבה אנשים חולמים על סוף הוליוודי. אם לא בחיים, לפחות בטלוויזיה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg