איזה משלוח יגיע אלינו חם וטעים?

בערב של מרתון בת"א, ביום של עדלאידע בחולון ואפילו בגמר המונדיאל - שירות המשלוחים של "צחי בשרים" לא מפספס אף הזמנה

בשיתוף ברק רום | 13/12/2016 09:46
תגיות:

סיפור ההצלחה של אימפריית הבשר של צחי אנטבי - “צחי בשרים” – יכול בקלות להפוך לסרט הוליוודי מז’אנר סינדרלה. סיפור שמתחיל באמצע שנות ה-90 בדוכן פלאפל משפחתי וצנוע ברחוב הרצל שבבת ים, נמשך בהרחבת החנות ההיא מ-25 מ”ר למסעדה של 150 מ”ר, ומגיע עד לימים אלה בהם האימפריה כבר חולשת על שלושה סניפים – בחולון, בתל אביב ובבת ים – ומשרתת לא רק את מי שבאים לשבת ולאכול, אלא בעיקר את אלפי הלקוחות שנהנים משירות המשלוחים של “צחי בשרים”, שירות משלוחים שהגיע לדרגה של אומנות. אבל כמו בכל סיפור טוב, לא נקדים את המאוחר ונתחיל בהתחלה

“בגיל 21 השתחררתי מהצבא ופתחתי ברחוב הרצל בבת ים דוכן פלאפל שקראתי לו ‘צמרת הפלאפל’, מספר אנטבי על הצעדים הראשונים בהקמת האימפריה, שאז איש לא ידע לאן תגיע. “עבדתי אז עם מתכון סודי של המשפחה והלקוחות אהבו את הפלאפל שלנו. עם הזמן הביקוש עלה והוספנו לתפריט גם שקשוקה, שניצל ובהמשך גם שוארמה. עבד איתי אז בחור בשם חיים, טורקי במקור, שידע את סודות השווארמה והיה מומחה לבשר. יחד התקדמנו יד ביד עד שהפכתי גם אני למומחה בבשר. אלה היו הצעדים הראשונים שלי בתחום ואחרי חמש שנות שווארמה עברנו לגריל בשרי. זו היתה עליית מדרגה כי בשר זו כבר מומחיות אחרת ועם השנים הפכתי למומחה בתחום. היום אני יכול להסתכל על רולדה של בשר ולדעת עליה הכל. אני יודע לאן שייך כל חלק, מתי הבשר נשחט, כמה זמן הוא צריך להתיישן לפני שיהיה טוב לאכילה. אנשים חושבים ששוחטים כבש וישר אפשר לשים אותו על האש. זה לא עובד ככה. בשר זה כמו יין. הוא צריך להתיישן לפני שיעלה על הגריל. אני יודע מתי הזמן המדוייק לעשות את זה. אפשר להגיד שהתאהבתי בבשר ואז החלטתי להרחיב את הדוכן הראשון מחנות של 25 מ”ר ל-150 מ”ר, ברוחב של חמש חנויות”.

בשנת 2010 קם הסניף השני של האימפריה, בחולון. מאותו רגע זו כבר היתה שאלה של זמן עד שיקום סניף נוסף, בתל אביב. זה קרה השנה, ב-2016, ו”צחי בשרים” נכנס בגדול למודעות של תל אביב, היא מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות.

“הסניף התל אביבי קם אחרי שהבנו שחלק גדול מהלקוחות שלנו הוא בכלל מתל אביב”, מספר צחי, “ראינו את כמות המשלוחים שיוצאים לשם והיה ברור שגם בתל אביב כבר מודעים לא רק לאיכות של המנות שלנו, אלא גם למקצועיות של שירות המשלוחים שאנחנו מספקים”.

כשצחי מדבר על המקצועיות של שירות המשלוחים - סבלנות, לאיכות המנות עוד נגיע - הוא מתכוון לצי של 30 קטנועים, שנותן מענה למאות של פונים, מ-11:00 בבוקר ועד 23:00 בלילה. השירות ניתן לכל מה שקוראים לו גוש דן: מראשון-לציון בדרום ועד הרצליה ורמת השרון בצפון, ומרצועת החוף שבמערב ועד לרמת-גן וגבעתיים במזרח, כולל חולון, תל אביב וכמובן בת ים, שהיא נמל הבית של אימפריית “צחי בשרים”.

“הגדולה שלנו”, הוא אומר, “היא ביכולת לעמוד בכל השליחויות, כולל הרחוקות ביותר, בטווח זמן של עד 45 דקות. כאשר ההזמנות קרובות יותר אנחנו שם בתוך רבע שעה, עם ארוחות טריות וחמות. את שירות המשלוחים פיתחתי בעצמי, כשהבנתי עד כמה הביקוש גבוה. למעשה, כ-40 אחוז מהמנות שאנחנו מוכרים ברשת בכל יום, יוצאות למשלוחים”.

עד כמה שירות המשלוחים של הרשת הוא מקצועי ניתן ללמוד מהחמ”ל שהוקם כדי לספק את הביקוש - מדובר במרכז הזמנות ארצי, עם סוללת טלפניות שמקבלות הזמנות לאורך כל היום, מחלקות את ההזמנות על פי מיקום הסניפים ודואגות להוציא את המשלוחים מהמקום הקרוב ביותר ללקוח ובמינימום זמן. מחיר המנות במשלוח זהה למחיר התפריט בסניפים, בתוספת 8 שקלים דמי משלוח. הזמנה ממוצעת היא כ-120 שקלים והלקוחות הם מכל מגזרי האוכלוסייה. החל ממשרדים וחברות בשעות היום ועד ללקוחות פרטיים בערב ובלילה.

רק כדי לקבל פרופורציות על יעילות השירות, נגלה לכם שבחודש שעבר, ביום חמישי, כאשר כל תל אביב היתה תחת לחץ של פקקים בעיצומו של המרתון, לא נרשמה אף תלונה על איחור במשלוח.  “וזה עוד כלום”, מספר אלכס בריגורנקו, מנכ”ל הרשת, “אנחנו מוציאים משלוחים בזמן גם בפורים ביום של העדלאידע בחולון. בימים כאלה יש לנו שליחים על רולר בליידס. כל משלוח מגיע בזמן. יש ערבים של משחקי כדורגל בגביעי אירופה, משחקי מונדיאל ומשחקים של נבחרת ישראל, שאז הביקוש גדול במיוחד ודווקא אז אנחנו יוצאים במבצעים מיוחדים”.

בריגורנקו, בחור בן 30, עם ראש פתוח ומתקדם לעסקים, הוא אחד שיודע לזהות הזדמנויות ולהפוך אותן לשורה תחתונה בקופה. הוא אחראי לכך שבימים אלה אפשר להזמין משלוחים גם דרך עמוד הפייסבוק של “צחי בשרים” באמצעות מסנג’ר, בנוסף להזמנות דרך האתר וגם באפליקציה של “צחי בשרים”, אותה ניתן להוריד ולבצע הזמנות גם באמצעותה. אלכס עצמו החל את דרכו כשליח בסניף חולון שנפתח ב-2010. “יום אחד הגעתי לסניף”, מספר צחי, “וצעקתי עליו כי הוא לא מילא כמה הוראות. הוא כל כך נפגע ולקח ללב, שבו במקום הוא ביקש לעזוב. אז ראיתי כמה נשמה יש לו. ישבנו לשיחה והוא נשאר בעסק. היום הוא מנכ”ל הרשת”.

ועכשיו, אחרי שהבנו עד כמה שירות המשלוחים מפותח ועד כמה הביקוש גדול, הגיע הזמן לספר למה זה קורה - בזכות המנות האיכותיות, הבשר הטרי, מבחר הסלטים המגוון ואפילו הפיתות והלאפות. מה שמייחד את צחי בשרים זו העובדה שכל המוצרים הללו מיוצרים ברשת. הוא מספק את הפיתות לעצמו, כלומר אופה אותן במקום. גם הפיתות וגם הלאפות מוכנות בתוך הרשת, על ידי אופה מיוחד, שמספק אלפי פיתות ולאפות טריות, עבודת יד, בכל יום.

לאתר המסעדה- www.tzahib.co.il

אבל כאן זה לא נגמר, כי גם כל סוגי הסלטים מיוצרים ומוכנים במקום, בבר סלטים חופשי. אנחנו לא מדברים על מלפפון חמוץ או פלפל חריף, שהם חלק מהנוף בכל דוכן שוארמה. זה מובן מאליו. כאן יש מבחר של סלטים הכוללים כרוב למינהו, בצל מתובל, פלפל חריף מטוגן, גזר מגורד, סלסה, סלט סלק, תירס וזיתים, שלא לדבר על החומוס והטחינה, שגם אותם מכינים במקום.

והנה הגענו לבשר, שהוא חתן השמחה העיקרי במנות של “צחי בשרים”. המגוון אדיר - שווארמה, שניצל, פרגיות, קבב, לבבות, כבד עוף, כבש, בשר אדום, חלוויאת, ביצי הודו, סטייק אנטריקוט, סטייק פרגית, חזה עוף, צלעות, שיפודים ומדליוני פילה. הבשר כולו טרי יום יום. הוא מתובל בנוסחת תבלינים סודית שעוברת במשפחת אנטבי כבר שנים רבות וידועה רק ליצרן התבלינים שעובד עם הרשת. כשרות הבשר היא למהדרין. העסק גם סוגר לפני כניסת השבת ופותח במוצאי השבת. “כל הבשר שמגיע לרשת עובר תחת העיניים שלי בכל בוקר, אחרי שעבר לפני כן בדיקות נוספות”, אומר צחי, “העין שלי לא יורדת מהבשר מרגע שהוא מגיע ועד למכירה”.

Tshachi Besarim 53757
Tshachi Besarim 53757

על כל התזמורת הזו מנצח צחי אנטבי (47), כשהוא נשוי לקרן ואב לשישה, בהן זוג תאומות בנות שלושה חודשים, ליגל ומשי. “אנחנו משפחה חלבית מסורתית”, הוא מספר, “המאופיינת במוסר עבודה גבוה ובהתמדה בכל תחום. גם האוכל שאנחנו מכינים ברשת הוא מהשורשים המשפחתיים ומסודות המטבח של אמא. הילדים אוהבים את העסק המשפחתי ועוזרים בכל התחומים. החל מהבת הגדולה, שחר (21), שסייעה בהקמת הסניף התל-אביבי והייתה שותפה מלאה להרצת הסניף במשך חצי שנה, דרך עמית (20) החיילת, שעוזרת כשיש לה זמן, הבן האמצעי יוסי (15), שמבין בבשר כמעט כמוני ושולט על עבודת הגריל ועד לאורי (8), שלמרות גילו הצעיר שולט בכל מערכת המחשוב של העסק וכשהוא מגיע הוא יודע לתת את ההערות הנכונות לכולם. אני מודה לקב”ה שזיכה אותי במשפחה כזו”.

לאתר המסעדה- www.tzahib.co.il

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''