התינוק מתקשה להירדם? 8 טיפים להרגלי שינה בריאים

הורים לילדם ולתינוקות נתקלים בקשיים רבים כאשר זה מגיע לנושא השינה של ילדיהם. לעיתים קרובות, הם מרגישים שהם הבינו את הילד והנה הוא ישן מעולה, ואז מגיעה קפיצת גדילה ואיתה מגיע אתגר חדש

בשיתוף ברק רום | 12/02/2017 14:58
תגיות:

8 טיפים להרגלי שינה בריאים

  • הקפידו על שינה במהלך היום – חשוב שתינוק יישן במהלך היום ולא יגיע עייף מידיי לשנת לילה. מאוד קשה להרדים תינוק שנמצא במצב של בעייפות יתר, עלינו להיות קשובים לו ולצרכיו ולהרדים אותו בזמן. עייפות יתר לרוב גוררת גם התעוררויות נוספות בלילה ומקשות מאוד על התינוק. כאשר התינוק שלנו רוב היום ער, הוא סופג המון גירויים אשר גומרים למוחו להיות מוצף ומקשים על היכולת לעבד את המידע שקלט, להרגיע את גופו ולהיכנס לשינה רצופה. יועצת שינה במקרה כזה מנחה ומסייעת בבניית סדר יום נכון כיצד ומתי התינוק צריך לישון במהלך היום.
  • הכניסו לשנת לילה בשעת ערב מוקדמת – שעות אחר הצהריים והערב הם השעות הקשות ביותר עבור התינוק. ממליצה להשכיב לישון לילה החל משש וחצי בערב (תלוי גיל, ככל שתינוק גדל הוא יצליח להיות ער יותר זמן). סביב השעה שש בערב בייחוד בחורף כבר מחשיך, בעת החשכה מפורש בגופנו הורמון השינה אשר מסייע בשנתנו. כדי להקל על התינוק ולסייע באיזון ובהפרשת הורמון השינה באופן תקין, יש להכניס את התינוק לישון מוקדם יחסית.
  • למדו את התינוק לקחת לבד מוצץ – סביב גיל חמישה חודשים, לעיתים גם לפני, תינוק יכול להחזיק מוצץ ולהכניסו לבד לפה. התאמנו במהלך היום ותנו את המוצץ אל ידו של התינוק, על מנת שיכניסו לבד לפה. בלילה, פזרו מוצצים במיטתו את התינוק ואם מתעורר בהתחלה למוצץ, שימו בידו והובילו את המוצץ אל פיו. כיועצת שינה ומהניסיון הרב שצברתי במהלך השנים, ילדכם ילמד לקחת מוצץ לבד ולא יזדקק לעזרתכם.
  • הקפידו על האכלה – תינוק שאוכל טוב ישן טוב, למרות זאת, לא ממליצה לתת דייסה בסמוך לשינה מאחר וישנם תינוקות שדווקא הדייסה יוצרת אי נוחות בתחילת הלילה ומפריעה להירדמות.
  • הגיבו בהתאם – להתעוררויות באמצע הלילה. אם התינוק מתעורר באמצע הלילה, העבירו את המסר שעכשיו לילה. אל תדברו, אל תצרו קשר עין, עזרו לו לחזור לישון על ידי מוצץ, אוכל אם רעב, אולי סתם זקוק לקרבה שלכם וכדומה.
  • הקפידו לבלות עם ילדכם – זמן איכות ולהיות קשובים לצרכים הרגשיים שלו. התלהבו ממנו ותנו לו משובים חיוביים, שחקו איתו, הרימו הרבה על הידיים ותנו חום ואהבה. ילד שמקבל מענה לצרכיו הרגשיים והפיזיים מצליח בלילה להיפרד מהוריו יותר בקלות ואינו מתעורר בלילה אלא עם זה לצורך פיזיולוגי כמו אוכל.
  • טקס שינה – מושג מאוד ידוע ומדובר. לטקס השינה תפקיד חשוב בלסייע לתינוק לעבור מהיום אל הלילה. המטרה לבנות תבנית קבועה של התנהלות ערב אשר בסופה מגיעים למיטה. כאשר התינוק כל ערב חווה את אותו דבר, כמו למשל: מקלחת, עיסוי, הנקה/בקבוק וכניסה לשינה. מתבצעת למידה ובסופה הטמעה והבנה שהגיע זמן השינה. כאשר ילד יודע למה לצפות, הוא מקבל ביטחון ובכך מקבל את המעברים יותר בקלות.
  • אווירה וטמפרטורה – הקפידו שהחדר יהיה נעים ולא עמוס בצעצועים . חשוב שהקיר אליו צמודה המיטה, יהיה צבוע בצבע אחיד ורגוע. בקיץ וודאו שלא חם מידי והלבישו בהתאם את התינוק, טמפ’ החדר 22-23 מעלות. ובחורף וודאו שהתינוק לבוש טוב ושהחדר מחומם בטמפרטורה 25 מעלות, חשוב לא לייבש את החדר ולהשאיר דלת פתוחה לאוורור.

אני שירי אוסטרובסקי – יועצת שינה לבעיות שינה אצל תינוקות וילדים. כיועצת שינה, אני מסייעת בגישת האינטליגנציה הרגשית, כשהעיקרון המנחה בשיטה הוא שההורה והילד במרכז. תהליך ייעוץ השינה נבנה בהתאמה אישית לכם ולילדכם במטרה לפתור בהצלחה את הקושי ולהקנות לו ולכם הרגלי שינה בריאים ונכונים, התקשרו: 050-7919871 או שלחו מייל לכתובת: Shiri@Shiri-Sleep.co.il

מאחלת לכם ולתינוקכם לילה שקט וחלומות פז!

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים