
רו"ח טל שוורץ מסביר: חובת הדיווח לרשויות המס בארה"ב
טל שוורץ, רו"ח מוסמך בישראל ובארה"ב, עבד במשך שנים עבור חברות אמריקאיות בשיקגו ובסאן פרנסיסקו ובהמשך בשיתוף פעולה עם משרד רואי חשבון במרילנד. בשנת 2010 החל טל לעבוד יחד עם מנכ"ל MASAMERICA עו"ד סטיבן אטינגר וכיום משמש כסמנכ"ל הכספים של החברה
מתוך החייבים בדווח לרשויות המס האמריקאי, כמה לדעתך מודעים לכך?
אני מעריך שמדובר ב-20%-30% מאזרחי ארה”ב או בעלי Green Card שגרים בישראל המודעים לחובתם לדווח באופן שנתי לרשויות המס האמריקאיות .
בין הסיבות העיקריות לאחוז הנמוך לדעתי הן כי בעוד שתושבי ארה”ב, שכירים או עצמאיים, מכירים היטב את ה-15 לאפריל כ-Tax Day (היום האחרון להגשת הדוחות) בישראל, שכירים אינם נדרשים לרוב בהגשת דוחות. מכיוון ששוק העבודה הישראלי מורכב ברובו משכירים, לרוב הישראלים אין כל נגיעה למס הכנסה.
חוק ה-FACTA שמחייב מוסדות פיננסים לדווח על חשבונות של אזרחים אמריקאים העלה את המודעות של אותם אזרחים לחובת הדיווח נכנס לתוקף ב 2012 והדיווח הראשון בגינו היה רק בסוף 2016 . ועדיין, רובם המוחלט אינו מודע כלל.
ישנם חבר’ה צעירים שקיבלו את האזרחות שלהם מסבתם, סיימו את השירות הצבאי ובשנותיהם הראשונות לאחר מכן גילו בפעם הראשונה בחייהם כי מתוקף האזרחות שלהם הם חייבים לדווח לרשויות המס האמריקאיות על ההכנסות שלהם ועל חשבונות הבנק שלהם בישראל.
ישראלים רבים המחפשים מקור השקעה, ממהרים להשקיע בנדל”ן בארה”ב, הם לוקחים בחשבון את המיסוי האמריקאי? או מודעים בכלל לחובת הדיווח?
רוב המשקיעים לא מודעים ולא שואלים. הם קודם כל קונים ואז הם מבינים מה השלכות המיסוי. לדעתי זה גם הסדר הנורמלי. מעט מאוד ממי שמעוניין לרכוש נדל”ן מבקש יעוץ מס לפני. מדובר בחמישה אחוזים מהרוכשים בהגזמה. גם כאן הסיבה לכך היא כי לישראלי הממוצע אין כל נגיעה רוב ימי חייו לענייני מס הכנסה. בישראל כמעט הכול מנוכה במקור ונושא המיסוי לא נמצא כלל בתודעה שלהם.

אז מה עושה ישראלי שגילה זה הרגע ששנים היה צריך לדווח לרשויות ולא עשה זאת?
היום, רוב מוחלט של החייבים בדיווח שלא דיווחו מעולם, יכולים ללכת להליך המקוצר של הגילוי מרצון (Streamline Submission). בארה”ב יש למעשה מספר מסלולים לגילוי מרצון (OVDP) עבור כל מי שלא דיווח על כספים שונים. המסלול המקוצר הוא המתאים ביותר למי שרוב חייו חי מחוץ לארה”ב, וגילה בתום לב שהיה עליו לדווח. זה הליך שהוא יחסית קל, מהיר ומונע קנסות. עלותו ביחס למסלולים האחרים היא קטנה ובעיקר הוא יכול למנוע נזקים גדולים. הקנסות שהרשויות האמריקאיות יכולים להטיל על מי שלא דיווח הם גבוהים מאוד. על פי החוק האמריקאי באפשרותם לקנוס את מי שנתפס בקנס בגובה של עד 150% משווי החשבון שלהם. ולכן מסקנה ההגיונית היא שכדאי לגשת לתהליך הזה. כמו כן, כדאי לקחת בחשבון שהתוכנית הזו לגילוי מרצון יכולה בכל שלב להסתיים ואין לדעת כיצד תראה התוכנית שתבוא אחריה שהרי טובה ציפור אחת ביד משתיים על העץ.
איך תסביר למישהו שפתאום נופלת עליו כזו הוצאה כספית לא מבוטלת?
צריך להגיש את הדוחות ולשלם כדי שיהיה אפשר לישון בשקט. ראי לדוגמא את תחום ביטוח הרכב. הרבה אנשים עושים ביטוח מקיף לרכב שלהם. יכול להיות שלא יקרה להם שום דבר והם לא יזדקקו לו. אבל הם עושים את זה, ומשלמים כמה אלפי שקלים בשנה כדי לישון בשקט. גם פה המקרה דומה. פעם אחת צריך לשלם על הליך הגילוי מרצון ולאחר מכן בכל שנה מדובר בודדים בסכום לא מהותי. תראי למשל את ס’, אזרח אמריקאי בן 84 ניצול שואה, שפנה אלינו יום אחד וסיפר לנו שהוא קיבל הודעה מהבנק השוויצרי שלו כי הוא צריך לדווח על חשבון הבנק לרשויות האמריקאיות. עד לאותו רגע הוא לא ידע כלל שחלה עליו חובת דיווח. בשל גילו מדובר היה בשנים רבות עליהן היה צריך לדווח בתהליך גילוי מרצון. אנחנו סייענו לו, ועזרנו לו בהגשת כל המסמכים הנדרשים, כולל הנסיבות המיוחדות שלו, והצלחנו להשלים את התהליך ללא קנסות.
זה הזמן לבדוק האם גם אתם חייבים בדיווח? ב-MASAMERICA תוכלו לקבל מענה מקצועי ויעיל על ידי צוות בעל ניסיון רב בראיית חשבון ועריכת דין בישראל ובארצות הברית ובעל רישיונות מקצועיים אמריקאים. MASAMERICA תסייע לכם באיסוף החומרים, תכין את הדוחות עבורכם ותמשיך ללוות אתכם גם לאחר הגשת הדוחות. תנו לאנשי המקצוע המוסמכים לכך והטובים ביותר לטפל בדוחות המס שלכם. השאירו פרטים כאן ואחד מאנשי הצוות שלנו יצור אתכם קשר בהקדם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg