טיסות לואו-קוסט לארה"ב: כל מה שאתם חייבים לדעת

לטוס לארה"ב במחיר של טיסה לאירופה? אומרים שזה אפשרי, אבל מה זה בדיוק יצריך מאתנו, הנוסעים, אילו ויתורים נאלץ לקבל ומה אסור לנו לשכוח?

בשיתוף ברק רום | 20/06/2017 14:21
תגיות:

כל מי שנסע לחו”ל בשנים האחרונות, וגם מי שנותר בארץ אך עוקב אחרי התרחשויות בזירת התעופה הישראלית והבינלאומית כאחד, כנראה שמע את המונח טיסות לואו-קוסט (Low cost). מדובר במוצר טיסה ייחודי, שקיים אמנם כבר שנים רבות, אך תפס תאוצה, לפחות כאן בישראל, רק בעשור האחרון ובעיקר אחרי פתיחת השמיים על ידי משרד התחבורה והוא מציע מוצר טיסות מעט שונה ממה שהתרגלנו לקבל.

אז איך מתנהלות טיסות לואו-קוסט?

חברות התעופה המציעות את המוצר מפרקות את מחיר הטיסה לגורמים שונים - הטיסה עצמה, האוכל והשתייה המוגשים בטיסה, הבידור המוצע בטיסה (סרט המוקרן על מסך גדול, או יחידות בידור אישיות לכל נוסע המאפשרות לו לבחור את מה שהוא מעוניין לצפות בו), רכישת האוזניות, שמירת מקום ישיבה מראש על המטוס, המזוודות שעולות עם הנוסע לטיסה ואפילו שדה התעופה בתוך המדינה אליה רוצה הנוסע להגיע. בטיסות רגילות יקבל הנוסע את כל הפריטים הללו במחיר הכרטיס, ואילו בטיסות ה- לואו-קוסט, יוכל הנוסע לבחור את האלמנטים בהם הוא מעוניין ולשלם רק עליהם, מה שמוזיל משמעותית את מחיר הטיסה. בעולם התעופה קיימות גם חברות המציעות טיסות רגילות ולואו קוסט כאחד (כמו חברת התעופה שלנו, אל-על, המציעה מסלול לואו-קוסט מיוחד הנקרא אל-על UP), או חברות שמציעות טיסות לואו-קוסט בלבד כמו חברת Easy Jet המפורסמת.

מה השתנה בחזית הלואו-קוסט היום?

בישראל פעלו עד היום מספר חברות לואו-קוסט ביניהן  Wizzair ההונגרית, ריינאייר האירית, אל-על UP  הישראלית, איזי ג’ט האנגלית ועוד. לרוב החברות הללו יש מחלקת טיסה אחת בלבד במטוס (כלומר, אין אפשרות לטוס במחלקת עסקים או מחלקה ראשונה בטיסות לואו-קוסט) וכולן טסו עד היום בעיקר לאירופה. חברות הלואו-קוסט מאפשרות לעיתים רכישת כרטיס טיסה במחיר בדיחה שמתחיל ב- 10 יורו לכיוון, וכל מה שהיית צריך לעשות כדי להנות מהמחיר הזה זה להזמין מספיק זמן מראש, לצוד את הדיל הנכון ואתה בדרך לאירופה. לאחרונה נכנסה שחקנית חדשה אל משחק הלואו-קוסט - חברת WOW  האיסלנדית, החברה הראשונה בישראל שהציעה טיסות לואו-קוסט ליעדים בארה”ב. אם עד היום טיסות ליעדים שונים בארה”ב היו מתחילות ב-700 או 800 דולר בתקופות שאינן העונה החמה ויכולות להגיע גם עד 2000 דולר, היום מתיימרת החברה להציע טיסות מתל אביב לניו יורק ב-150 דולר בלבד לכיוון (לחלק הטיסה מאיסלנד לניו-יורק).

האם ניתן באמת לטוס במחירים כאלה?

חשוב לקחת הצעות מפוצצות הנכתבות בתקשורת בערבון מוגבל, ולא להאמין עד הרגע בו שילמתם על הטיסה. מדוע זה קורה? חברות מציעות מספר מוגבל של כרטיסים במחירים מוזלים, למשל, במטוס של 200 נוסעים, רק 3 כרטיסים יוצעו ב-150 דולר, מה שיאפשר לחברה לפרסם את המחיר האמור כאמת לאמיתה. ברגע שנחטפים הכרטיסים הללו, לרוב בדקות הראשונות לאחר שלוח הטיסות מפורסם באתר החברה, המחירים קופצים. אמנם המחירים לא יקפצו בבת אחת ל-1000 דולר, אך כן יעלו ל-500 דולר. אם אתם חושבים לעצמכם שגם 500 דולר לטיסה לניו-יורק זה מחיר מצוין - חשבו שנית. אם תרצו להוסיף מזוודה (ואנחנו מאמינים שתרצו, כי מה היא טיסה לארה”ב בלי קצת שופינג?) תוסיפו עוד 100 דולר, ואל תשכחו שטיסה של 12 שעות בלי אוכל ומים גם תגרום לכם לפתוח את הארנק, ומה עם בחירת מושב כדי שלא יפרידו אתכם ואת הפרטנר שלכם לטיסה בתשלום נוסף? בקיצור, לפעמים הלואו-קוסט הוא לא כזה “לואו” כמו שנוח לחשוב.

השורה התחתונה -

את הלואו-קוסט לאירופה כבר הצליחו לשכלל כך שיהפוך להיות אופציה לגיטימית ונוחה למי שמעוניין לחסוך מעט, אבל כנראה שעל הלואו-קוסט לארה”ב צריכים עוד קצת לעבוד. רק זכרו, אם בחרתם לואו-קוסט, חשוב שתרכשו מראש ביטוח נסיעות לחו”ל, כדי להבטיח לעצמכם חופשה שהיא גם זולה וגם בטוחה!

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים