
מנסה להיכנס להריון? הרפואי שאולי יעזור לך להגשים את החלום
השעון הביולוגי מתקתק, ואת בוודאי מוטרדת מהעובדה שהזמן פועל לא לטובתך. האם יתכן שמשהו בגוף שלך לא תקין ושלקושי שלך להיכנס להיריון יש סיבות פיזיולוגיות? ובכן, יקירתי, אם ניסית ולא הצלחת להיכנס להיריון במשך שנה שלמה, יכול להיות שאת או בן זוגך סובלים מבעיית אי פריון
אתם לא לבד: על פי המחקר העולמי, בין כל הזוגות שמנסים להיכנס להיריון, 10 אחוז לא יצליחו במשימה ללא תמיכה רפואית. החדשות הטובות הן שברוב המקרים ניתן להתגבר על המכשולים בדרך להורות, ותתפלאי לשמוע: לעיתים זה אפילו לא לוקח הרבה זמן. איך עושים את זה? בין היתר, בעזרת פרוצדורה קלינית, שאמנם לא נעימה בעליל, אך קצרה ויעילה באופן מפתיע – צילום רחם.

הנה כמה עובדות שכל אישה שמשתוקקת להיכנס להיריון צריכה לדעת:
הסיבות לאי פריון שונות ומגוונות, ומתחלקות באופן שווה בין גברים ונשים: ב-40 אחוז מהמקרים הקושי נובע מהאיכות או הכמות של הזרע , ב-40 אחוז הנוספים הבעיה מתגלה אצל האישה. בשאר המקרים, מדובר בעניין פסיכולוגי, או בבעיות פיזיולוגיות מורכבות, לעיתים אצל שני בני הזוג יחד.
לאי פריון נשי יש סיבות רבות, חלקן על בסיס הורמונלי וחלקן קשורות למבנה של הרחם או החצוצרות. מובן מעליו, שהטיפול באי פוריות מתחיל בזיהוי מקור הבעיה. אם הבדיקות הראשוניות, כגון אולטרסאונד ובדיקות דם הורמונליות אצל אישה ובדיקות זרע אצל גבר, יצאו תקינות, המטופלת תקבל הפניה לצילום הרחם, על מנת לאתר או לשלול את אחת הסיבות הנפוצות ביותר לאי היווצרות ההיריון – חסימה בחצוצרה (האיבר שבו מופרית הביצית על ידי תאי הזרע) או ברחם.
מה שמיוחד בבדיקה הזאת, שלפעמים יש לה גם אפקט טיפולי. לעיתים די בביצוע ההליך כדי לגרום לאישה להרות: החסימה, אם אינה מלאה או דו צדדית, עשויה “להישטף” ולהיפתח על ידי תמיסה שנזרקת אל הרחם במהלך הפרוצדורה. אך גם אם ההיריון לא נקלט תוך שלושה חודשים לאחר הבדיקה, הצילום יאפשר לרופאים לראות בבירור האם הסיבה לאי פריון “מסתתרת” במצולות הרחם, ובהתאם לכך לתכנן את המשך הטיפול.
נשים רבות הנמצאים בשלבים ראשונות של טיפולי פוריות, מעדיפות לבצע את ההליך בשלבים מאוחרים, לאחר שניסו טיפולים הורמונליים במשך תקופה ממושכת. לדחייה של צילום הרחם יש סיבה אחת, אומנם מובנת אך לא תמיד מוצדקת: עבור נשים מסוימות מדובר בהליך רפואי לא נעים אך סביל, אחרות מתארות את הפרוצדורה כעינוי של ממש. העובדה המצערת היא שאם אכן מדובר בליקוי רחמי מכני, טיפולי פוריות הורמונליים אינם יעזרו ורק יגרמו לך לבזבוז זמן יקר. מה גם, את תחושת הכאב ניתן למנוע או לפחות להקטין על ידי נטילת משככי כאבים.
ההליך מתבצע על ידי הרחבת הדפנות של הנרתיק והזרקת דרכו נוזל יוד, המאפשר שיקוף מבנה הרחם בצילומי הרנטגן. ההליך מתבצע על ידי הרחבת הנרתיק בעזרת מכשיר ספקולום, הכנסת צינורית גמישה (קתטר) לתוך צוואר הרחם והזרקת הנוזל אל תוך חלל הרחם (הגורם לתחושת הלחץ בבטן). הכאב החזק אותו חשות נשים מסוימות נוצר בגלל הלחץ על צוואר הרחם, המוחזק על ידי צבט בעל שני להבים. חשוב לציין שבנוסף לתחושת הלחץ והכאב, ההליך עלול לגרום לדימום שמקורו אינו הרחם עצמו אלא פציעה קלה בצוואר הרחם. דימומים מסוג זה אינם מסוכנים ונפסקים לאחר ימים ספורים.
הדמיית רחם – צילום רחם – מידע נוסף
כל הבדיקות והשירותים לנשים תחת קורת גג אחת
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg