הגיעו פרגיות מברזיל
אחרי שחימם את הלב בקאזה דה ברזיל, התפנה רון לוין לשים על האש קצת שיפודים
הגעתי בשעת ערב מאוחרת למסעדה, ששוכנת ליד מטה המשטרה, וראיתי אירוע מחמם-לב: הצוות לא עיקם את הפרצוף כשנכנסו למקום משפחות עם ילדים. להפך, בניגוד למקומות רבים שבהם לא אוהבים את ציבור הזאטוטים שמשתעמם ומתחיל להסתובב בין הרגליים של המלצרים, ב"קאזה דה ברזיל" מאוד אוהבים אותם.
המבנה רחב ידיים כשבחלקו הפנימי נמצא משטח להכנת בשר על האש, שיכול להאיץ את פעימות הלב של כל קרניבור חובב. שף המסעדה הוא אומברטו טוקוס, ברזילאי במקור, שמקפיד על אוכל טעים, טרי, איכותי ובשפע. הסגנון הוא רודיזיו (אוכל בסיבוב), כך ששיפודי בשר ענקיים מגיעים בזה אחר זה לשולחן יחד עם מנות נלוות שהחלו בסלט והסתיימו בשעועית שחורה ובבשר עם אורז. השיטה מוכרת: אוכלים כמה שאתם רוצים. מה שהפתיע אותנו היה שכמות הבשר לא פוגעת באיכותו. אני התרשמתי מהפרגיות בדבש וסויה שהגיעו לשולחן קריספיות ונימוחות בפה. כהרגלי, ביקשתי את המתכון מטוקוס כדי שבפעם הבאה שאתם עושים על האש, תנסו את המתכון שהוא הביא מברזיל.
פרגיות בדבש וסויה של קאזה דה ברזיל
המצרכים לשישה סועדים:
1.5 ק"ג פרגיות טריות
2 ראשי שום טרי כתוש
100 גרם ג'ינג'ר טחון
כוס יין לבן
5 כפיות מיץ לימון טרי
חצי כוס רוטב סויה
כוס דבש טבעי
1 כף פלפל שחור
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ומשרים בהם את הפרגיות למשך שלוש שעות במקרר. מוציאים את הפרגיות מהמרינדה
כחמש דקות לפני הצלייה וצולים בגריל פחם על אש בינונית. מוציאים, מורחים קלות במעט דבש ומגישים מיד.
עדכון אחרון : 30/8/2005 12:41