בית דגן
קרין גורן והשפית סרינה ג'קובסון הביאו אותה באוכל בריא: קינואה, אורז מלא, קוסקוס, כאלו. יצא טעים
הדגנים המעובדים אינם מכילים את הקליפה. תהליך הקילוף שלהם מסיר גם את הסובין ופוגע בגרעין ובנבט. ככל שהדגן מעובד יותר, כך ערכו התזונתי יורד. כל המתכונים שלפניכם יצליחו גם עם דגנים מעובדים, למשל אורז לבן וכו'; אבל לארוחת בריאות אמיתית, העדיפו את הדגנים המלאים, ואם הם גם אורגניים, מה טוב.
השפית סרינה ג'קובסון היא עולה חדשה מדרום אפריקה, שם התפרסמה בזכות חנות למזון בריאות שנקראה Fields ונסגרה לרגל עלייתה לארץ. סרינה הכינה לכבודנו ארוחת דגנים בריאה. יהיו כאן מנות נפלאות מכל הגרגירים שיש בשקיות בסופר או בחנויות הטבע, אלה שאף פעם לא יודעים מה לעשות איתם: קינואה, אורז מלא, סולת, כוסמת וחברים אחרים. יהיה טעים.
כמות: 8 מנות, זמן הכנה: 40 דקות
החומרים:
2 כוסות קינואה מבושלת
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
קמצוץ פלפל שחור גרוס
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כף נענע קצוצה
1/4 כוס שומשום
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 שן שום כתושה
1/4 כוס גמבה קצוצה
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס גבעולי סלרי פרוסים דק
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית סוכר
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את הקינואה וגרגירי החומוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצקים מעל את שמן הזית. מערבבים פנימה מלח, כמון ופלפל שחור. צולים בתנור ומערבבים כל עשר דקות, עד שהתערובת קלויה, קריספית וזהובה. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת החומרים, מערבבים היטב ומגישים.

כמות: תבנית קפיצית בקוטר 22 ס''מ, זמן הכנה: שעתיים
החומרים:
1 ו-1/2 כוסות אורז מלא מבושל
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר חום
1 כף קליפת תפוז מגוררת
200 גרם שוקולד מריר מומס
90 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס פיסטוקים קלופים
2 כוסות שקדים טחונים
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים אורז עם חלמון אחד ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקציפים במיקסר את יתרת החלמונים עם סוכר וקליפת תפוז לקבלת תערובת קצפית ותפוחה.
מקפלים פנימה שוקולד, חמאה מומסת, פיסטוקים ושקדים, מיץ תפוזים וג'ינג'ר מסוכר. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים לקצף יציב ולא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים על שכבת האורז ואופים שעה וחצי או עד שהעוגה יציבה.

כמות: שמונה מנות, זמן הכנה: שעה
החומרים:
1 כוס אינסטנט קוסקוס (בינוני, לא דק)
1 כוס מרק רותח
3 כוסות תרד קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כפית חמאה
3/4 כוס כרישה
1 כוס דלעת מגוררת
מלח ופלפל גרוס
2 כפות עלי מרווה קצוצים
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס גבינת פטה מפוררת
3/4 כוס מוצרלה מגוררת
גבינת פרמזן מגוררת, לקישוט
אופן ההכנה:
שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים עליו את המרק. מכסים ומשהים עשר עד 15 דקות. מפוררים בעזרת מזלג לקבלת תערובת גרגירית מאווררת. חולטים את התרד במים רותחים לכמה שניות, מסננים ומצננים. סוחטים בידיים את עודפי המים.
מחממים שמן וחמאה במחבת ומקפיצים את הכרישה שתי דקות. מוסיפים דלעת, מלח, פלפל ומרווה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את התרד ומערבבים. מסירים מהאש ויוצקים לקערה עם הקוסקוס. בקערה נפרדת טורפים ביצה עם שמנת מתוקה. מוסיפים פטה ומוצרלה ומערבבים.
מוסיפים את התערובת לקוסקוס ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת ודוחסים מעט. מגררים מעל פרמזן ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שמזהיב.
כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות
החומרים:
3 כפות שמן שומשום
1 בצל קטן קצוץ
1 כף אצות היג'יקי (לא חובה, להשיג במכולות הסיניות)
1/2 כוס גזר מגורר
1/2 כוס קישואים מגוררים
1/2 כוס פרחי ברוקולי חלוטים
1 כוס אורז מלא מבושל
2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות רוטב סויה
1 כפית מירין
1/4 כפית סוכר
1/4 כוס שומשום קלוי במחבת יבשה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והאצות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים גזר וקישואים ומטגנים לריכוך חלקי. מוסיפים ברוקולי ואורז מלא (מבושל) ומסירים מהאש. מוסיפים ג'ינג'ר, סויה, מירין וסוכר, ומערבבים היטב. מקשטים בשומשום ומגישים.