סלט תפוחים ותפוזים ברוטב איולי על מצע סלק
פותחים את השבוע עם סלט לא שגרתי של שף אייל לביא. הצופר: אפשר לקשט עם קוויאר

סלט תפוחים ותפוזים ברוטב איולי על מצע סלק יואל מזרחי
3 תפוחי גרני סמית גדולים
2 תפוזים
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
2 פקעות בינוניות של סלק אדום (מבושלות אל-דנטה) ומקולפות
לרוטב:
2 חלמונים
1 כפית חרדל דיז'ון
3 כפות חומץ בן יין לבן או מיץ לימון
200 מ"ל שמן זית
קורט מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית עלי תימין קצוצים
1/2 גביע שמנת חמוצה (אפשר יוגורט)
לקישוט (לא חייבים):
4 כפיות של קוויאר סלמון (להשיג ברשתות השיווק)
ההכנה:
הרוטב:
1. בקערה בינונית טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים עם החרדל והחומץ.
2. מוסיפים לאט את שמן הזית תוך טריפה, לקבלת רוטב איולי (מיונז) סמיך.
3. לאחר שמוסיפים את מחצית שמן הזית מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין.
4. ממשיכים לטרוף ולהוסיף לאט את שמן הזית.
5. כשהאיולי מוכן מערבבים לתוכו את השמנת החמוצה, בודקים תיבול ובמידת בצורך מוסיפים מעט מיץ לימון.
הסלט:
1. תפוז אחד סוחטים למיץ ואת התפוז השני קולפים ומפרידים לפילטים (הפלחים ללא הציפה
השקופה שעוטפת אותם).
2. קולפים את התפוחים וחותכים ל"גפרורים" ארוכים בעובי בינוני או לסהרונים.
3. מניחים בקערה ויוצקים מעל את מיץ התפוז. שמים את גפרורי התפוח בקערה, ללא המיץ, מוסיפים את הפילטים של התפוז ואת האגוזים, מוסיפים רוטב ומערבבים.
4. מוסיפים
כמות קטנה של רוטב לסלט כדי שתעטוף את התפוחים במרקם עדין וקטיפתי אך לא תציף אותם.
5. משהים לפחות שעה. פורסים את הסלק לפרוסות דקות, כמעט שקופות (בעזרת מנדולינה), ומסדרים על צלחת גדולה בצורת מניפה עגולה גדולה.
6. מעל הסלק עורמים את הסלט. כדאי להכין את הסלט מספר שעות לפני הארוחה, לספיגת הטעמים.
7. מומלץ לקשט עם קוויאר סלמון מעל.