פסטה גיטרה ברוטב פומודורו
וינס מוסטר מהשרקוטרי בשוק הפשפשים ביפו במתכון לפסטה ברוטב עגבניות

שרקוטרי אלי דסה
ק"ג קמח
5 ביצים שלמות
6 חלמונים (בנוסף לביצים השלמות)
החומרים:
קילו עגבניות
שורש סלרי קצוץ דק
שורש פטרוזיליה קצוץ דק
גזר קטן קצוץ דק
חצי ראש שום
בצל בינוני קצוץ דק
חצי כוס שמן זית
ההכנה:
1. לשים עד שהבצק אלסטי (זמן הלישה תלוי בחוזק הידיים לחלקכם זה ייקח חמש דקות, לאחרים עשר).
2. מקררים את הבצק במשך שעה ואז פותחים, רצוי במכונת פסטה, לעובי דק מאוד (שלב שש או שבע). 3. הופכים לאטריות (יש צד כזה במכונת הפסטה), ומבשלים חצי דקה במי מלח רותחים, אבל לא לפני שמכינים את הרוטב.
ההכנה:
1. מטגנים את כל הירקות חוץ מהעגבניות עד שהם מתרככים, עניין של כחמש דקות.
2. חוצים את העגבניות ומוסיפים אותן, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים
במשך שעתיים.
3. ממליחים במלח ים גס, טועמים, מתקנים, טוחנים ב"מולינט" (מטחנה ידנית), או במעבד מזון.
4. מגישים את הפסטה החמה עם הרוטב ופרמז'ן מגוררת. ובוכים.