פלצ'ינטה עם קונפיטורת משמש ומשמשים

מתכון לפלצ'ינטה של ד"ר דפנה שמרון שהיא הפנקייק או הקרפ ההונגרי, עם מילוי מתוק ממשמשים

ד''ר דפנה שמרון, גורמה | 31/7/2008 8:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
שער המגזין
שער המגזין צילום: אלי דסה
עונת המשמשים בעיצומה, ואפשר להשתמש בפרי זה לפלצ'ינטות. בדרך זו ניתן גם לתת כבוד לשנפס ההונגרי המצוין, העשוי ממשמשים. אם פספסתם את עונת המשמשים תוכלו להשתמש במשמשים מיובשים שהושרו בליקר משמשים.

החומרים:
לפלצ'ינטה בסיסית לכ-40 יחידות:
4 ביצים מס' 1
1 כוס חלב
11/3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות חמאה מומסת
1 כוס סודה
חמאה לשימון המחבת

למילוי:
1 כוס ריבת משמשים
30 משמשים
2 כפות ליקר משמשים
אבקת סוכר

ההכנה:
הפלצ'ינטה:
1. מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח, טורפים את הביצים עם החלב, מוסיפים את הקמח והחמאה המומסת ויוצרים תערובת חלקה.
2. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות. ממש לפני הכנת הפלצ'ינטה מוסיפים את הסודה ומערבבים היטב.

3. ממיסים מעט חמאה במחבת, שופכים מעט בלילה למרכז המחבת ומסובבים את המחבת כך שתהיה משומנת באופן שווה.
4. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת צבע חום זהוב. הופכים את הפלצ'ינטה ומטגנים על הצד השני.

המנה:
1. חותכים את המשמשים לפרוסות דקות. מניחים בקערה ומערבבים עם ליקר המשמשים.
2. מורחים על החביתית שכבה דקה של ריבה, ומניחים פרוסות של משמש על מחצית החביתית.
3. מקפלים את החצי המרוח על החצי עם הפירות. מקפלים את חצי העיגול שנוצר לשניים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים