פלצ'ינטה עם קונפיטורת משמש ומשמשים
מתכון לפלצ'ינטה של ד"ר דפנה שמרון שהיא הפנקייק או הקרפ ההונגרי, עם מילוי מתוק ממשמשים

שער המגזין צילום: אלי דסה
החומרים:
לפלצ'ינטה בסיסית לכ-40 יחידות:
4 ביצים מס' 1
1 כוס חלב
11/3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות חמאה מומסת
1 כוס סודה
חמאה לשימון המחבת
למילוי:
1 כוס ריבת משמשים
30 משמשים
2 כפות ליקר משמשים
אבקת סוכר
ההכנה:
הפלצ'ינטה:
1. מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח, טורפים את הביצים עם החלב, מוסיפים את הקמח והחמאה המומסת ויוצרים תערובת חלקה.
2. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות. ממש לפני הכנת הפלצ'ינטה מוסיפים את הסודה ומערבבים היטב.
3. ממיסים מעט חמאה במחבת, שופכים מעט בלילה למרכז המחבת ומסובבים את המחבת כך שתהיה משומנת באופן שווה.
4. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת צבע חום זהוב. הופכים את הפלצ'ינטה ומטגנים על הצד השני.
המנה:
1. חותכים את המשמשים לפרוסות דקות. מניחים בקערה ומערבבים עם ליקר המשמשים.
2. מורחים על החביתית שכבה דקה של ריבה, ומניחים פרוסות של משמש על מחצית החביתית.
3. מקפלים את החצי המרוח על החצי עם הפירות. מקפלים את חצי העיגול שנוצר לשניים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.