תבשיל קינואה עם בצל וגזר

קינואה עם בצל וגזר צילום: מיכל רביבו
החומרים:
1/4 כוס שמן זית
5 גזרים מגוררים גס
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 חבילת קינואה (מומלץ לערבב בין הסוגים: שחורה, אדומה ולבנה)
1 עגבנייה גדולה ובשלה קצוצה
1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
מלח ים גס או רוטב סויה
ההכנה:
1. יוצקים את שמן הזית לסיר כבד ומוסיפים את הגזרים והבצלים. מדליקים להבה גבוהה, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כשלוש דקות, מסירים את המכסה, מערבבים ומבשלים עוד שתי דקות.
2. מוסיפים את הקינואה, מערבבים וממתינים כשתי דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי ועוד ס"מ.
3. מערבבים ומביאים
לרתיחה, מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 25 דקות.
4. פותחים את הסיר, מערבבים ומכסים שוב. אפשר להניח מגבת בין המכסה לסיר לספיגת האדים.
5. נותנים לסיר "לנוח" במשך רבע שעה.
6. מפזרים מעל את העגבנייה הקצוצה והעגבנייה המגוררת. זורים למעלה מעט מלח גס או רוטב סויה.
ההגשה:
ניתן להגיש עם הסלמון. לחלופין, אם אוכלים את הקינואה לבד, אפשר וכדאי להוסיף כף יוגורט כבשים או עיזים, שמן וקצת פלפל ירוק חריף קצוץ דק.