לאוהבים את החציל: שלושה מתכוני חצילים

לא כולם אוהבים אותו, אבל אלו שכן נהנים מחיבור הנהדר שלו עם גבינות ובשר. שלוש גירסאות טעימות לחציל, הירק הכי שנוי במחלוקת

nrg מעריב | 4/8/2011 8:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נאור רהב
גלילי חצילים אפויים במילוי גבינות ברוטב עגבניות. נאור רהב
גלילי חצילים אפויים במילוי גבינות ברוטב עגבניות

החומרים:

2 חצילים קלופים
100 גרם גבינת עיזים מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
5 עגבניות תמר קצוצות
שן שום כתושה
5 שיני שום פרוסות
כף רוטב פסטו
כף סויה
כפית סוכר חום
שמן זית
ענף רוזמרין
עלי אורגנו
5 עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור

ההכנה:

1. פורסים את החצילים לעובי של 1/2 ס"מ, מניחים על תבנית אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את עלי הרוזמרין הקצוצים, שמן זית וסויה ומורחים על החצילים. מכניסים לתנור עד להשחמת החצילים. מקררים.
2. אופן הכנת המילוי: מערבבים את שלושת סוגי הגבינות עם מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור, שן שום כתושה ופסטו. מניחים את החצילים על משטח עבודה מפזרים כף מתערובת הגבינות ועלי הבזיליקום על כל גלילת חציל. (שומרים את יתרת הגבינות) מגלגלים את החציל מהחלק הרחב לחלק הצר.


3. להכנת הרוטב: מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את פרוסות השום, כפית הסוכר והעגבניות   מטגנים כעשר דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה. מצנננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת רוטב חלק.
4. בכלי הגשה רחב וחסין חום (כלי חרס/ ברזל שניתן להכניס לתנור) יוצקים את רוטב העגבניות (שכבה דקה) מניחים את גלילי החצילים, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים את מה שנותר מתערובת הגבינות.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-10 דקות. מפזרים עלי אורגנו ומגישים.

נאור רהב
סירות חצילים ממולאות בשר על רוטב פלפלים קלויים. נאור רהב
סירות חצילים ממולאות בשר על רוטב פלפלים קלויים

המרכיבים:

300 גר' בשר טחון ( אונטר/ צוואר)
100 גר' בשר טלה טחון
5 חצילים איטלקיים (גודל בינוני)
2 גזרים פרוסים
2 שיני שום
1 ראש סלרי חתוך
1 בצל אדום פרוס
1 כוס יין אדום
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר חום
עלי אורגנו
צנוברים קלויים
עלי נענע

לרוטב הפלפלים:

טוחנים במעבד מזון 5 פלפלים קלויים בתנור, עם מעט שום ושמן זית. בעזרת מסננת ומצקת קטנה מסננים את התערובת ומצננים.

ההכנה:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה עד חצי הכנה (חשוב שהחציל יישאר עדיין יציב). מצננים. חותכים חתך אורכי עליון ובעזרת כפית קטנה מנקים מעט מבשר החציל ושומרים אותו.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר קטן. מוסיפים את השום הבצל, וירקות השורש. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, ובשר החצילים ששמרנו. לאחר טיגון קצר מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
3. ממלאים את החצילים בתערובת הבשר, בצנוברים קלויים, עלי אורגנו ועלי נענע. מחממים את "סירות" החצילים בתנור כ- 10 דקות.
4. על צלחת הגשה מזליפים מעט מרוטב הפלפלים. עליו מניחים את סירות החצילים החמימות. מקשטים בצנוברים ועלי נענע.

נאור רהב
חציל פרמז'ן. נאור רהב
חציל פרמז'ן

המרכיבים:

5 חצילים גדולים
5 כדורי גבינת מוצרלה פרוסים לפרוסות
5 עגבניות אדומות ובשלות פרוסות עלי בזיליקום
100 גר' גבינת פרמז'ן בחתיכה אחת
100 גר' פירורי לחם גסים
שמן זית
מלח פלפל

ההכנה:

1. פורסים את החצילים לפרוסות דקות בעובי של כ- 1/2 ס"מ לאורך. משמנים תבנית אפייה.
2. בונים שכבות: פרוסה ראשונה של חציל, פרוסת מוצרלה, שתי פרוסות עגבנייה עם מעט מלח ופלפל, שני עלי בזיליקום, מפזרים מעט פרמז'ן (קלוף באמצעות קולפן). וחוזר חלילה, סך הכל 4 פרוסות חציל, כשהפרוסה הרביעית סוגרת את המנה.
3. מפזרים מעל פרוסת החציל האחרונה תערובת של פירורי הלחם ומעט פירורי הפרמז'ן (יש להשתמש בפומפיה) מזליפים מעט שמן זית מעל התערובת. לפני שמכניסים לתנור קוטמים את שני קצוותיו של המגדל לקבל מראה אחיד.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות. מומלץ להגיש עם רוטב פסטו.

באדיבות השף עומרי ורד, מסעדת "פרנצ'סקה בעיר", משה בקר 11, א. תעשייה ישן, ראשון לציון. 03-9567676.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ירקות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים