להתחיל בהתחלה: מתכוני אנטיפסטי
אנטיפסטי, השם הכולל לכל הדברים שמגיעים לפני האוכל, הוא הזדמנות להתענג על הכנה מדויקת של ירקות ולהוציא מכל אחד מהם את שיא הטעם. חמש הצעות לצלחת ראשונה

החומרים (5 מנות):
2 חצילים בינוניים
50 גרם פירורי לחם
1 ו1/3- כוסות שמן זית
4 שיני שום קלופות כתושות
צרור קטן של עלי נענע
מלח
פלפל גרוס
לימון סחוט מ2- לימונים
ההכנה:
.1 מקלפים את החצילים, חותכים לרצועות לאורך ועוטפים בפירורי לחם.
.2 מחממים כוס שמן זית במחבת, כשהשמן חם מאוד מטגנים את רצועות החצילים מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע זהוב כהה. מסננים את החצילים מהשמן.
.3 במקביל מערבבים בקערה שליש כוס שמן זית, שום כתוש ועלי נענע, מלח ופלפל גרוס.
.4 את החצילים המסוננים מעבירים לתערובת שבקערה. מוסיפים את הלימון ומשרים למשך כמה שעות במקרר.
.5 לפני ההגשה מוציאים את החצילים מהתערובת.
.6 מגישים קר.

החומרים (5 מנות):
1 גרם זעפרן
4 כפות מים חמים
200 גרם קמח רגיל
5 כדורי מוצרלה בופאלו
200 גרם פירורי לחם
2 כוסות שמן לטיגון (קנולה, לא חייב שמן זית)
מלח ופלפל גרוס
ההכנה:
.1 ממיסים את הזעפרן בארבע כפות מים חמים למשך שעה.
.2 בקערה מערבבים 200 גרם קמח יחד עם התמיסה של הזעפרן, עד לקבלת רביכה אחידה וחמאתית. .3 מגלגלים את כדורי המוצרלה באופן שכל כדור עטוף היטב ברביכה.
.4 מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם.
.5 מטגנים במחבת עם שמן שחומם מראש עד לקבלת כדורים בגוון זהוב.
.6 מעבירים את הכדורים המטוגנים למגש עם נייר סופג ומגישים חם.

החומרים (5 מנות):
1 ק"ג תרד צעיר (עלים קטנים)
5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות גסות
100 גרם צלפים בחומץ או במי מלח
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון סחוט
ההכנה:
.1 שוטפים את התרד היטב במסננת ומייבשים.
.2 פורסים את שיני השום לפרוסות גסות.
.3 מסננים את הצלפים מנוזלים.
.4 במחבת רחבה מחממים את השמן עד שהוא לוהט. מוסיפים את השום ומטגנים קלות (להיזהר שלא לשרוף).
5. מוסיפים את עלי התרד, הצלפים ומיץ הלימון ומקפיצים למשך כשלוש דקות. חשוב שהעלים יישארו פריכים אך עטופים בשמן ולימון. מגישים חם.

החומרים (5 סועדים):
3 ראשי שומר בינוניים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס תרכיז תפוחי עץ
מלח ופלפל גרוס
50 גרם תימין קצוץ
ההכנה:
.1 שוטפים את השומר היטב ומייבשים. פורסים לפרוסות בעובי של כשני ס"מ.
.2 משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומסדרים את הפרוסות בתבנית.
.3 מזליפים על השומר תרכיז תפוחי עץ ושמן זית. מפזרים מלח, פלפל ותימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200-180- מעלות למשך 35-25 דקות, עד שהשומר משחים ומקבל צבע זהוב יפה. מגישים חם.

החומרים (5 מנות):
2 בטטות בינוניות
1/4 כוס שמן זית
50 גרם תימין קצוץ
מלח גס
פלפל גרוס
ההכנה:
.1 שוטפים את הבטטות ומייבשים היטב.
.2 חותכים לפרוסות בעובי של כשניים עד שלושה ס"מ.
.3 משמנים תבנית בנדיבות בשמן זית, מסדרים את פרוסות הבטטה (שלא יעלו אחת על השנייה)
4. מזליפים שמן זית, מפזרים תימין, מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180- מעלות למשך כ30- דקות עד שהבטטה מתרככת.
.5 מגבירים את חום התנור ל250- מעלות למשך עשר דקות נוספות כדי שהבטטות יתקרמלו, ומגישים חם.
שי גיני ויונה ששון הם השפים של מסעדת "טופולינו" האיטלקית, אגריפס ,62 ירושלים
