מתכון: עוגת סילאן בחושה
לכבוד תחילת עונת גדיד התמרים, מציעים בחצר כנרת מתכון לעוגה עשירה בסילאן, שבין הויטמינים והמינרלים המצויים בו בשפע, יש גם סידן, ברזל ואשלגן

עוגת סילאן צילום: יחסי ציבור
חומרים:
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס סילאן של
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
½ כוס שמן
1 כוס קפה/תה לא ממותק פושר
3 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
לחמם תנור מראש לחום בינוני
º150. בקערת מערבל להכניס את החומרים לפי הסדר הרשום מעלה. לאפות בתבנית משומנת ומקומחת היטב בין בין 40-35 דקות. להוציא מהתבנית, למרוח מעל סילאן, ולפזר מעל שקדים קלופים פרוסים.