ברמה גבוהה: יינות מרמת הגולן
שני יינות מצויינים מיקב אסף ויקב בן זמרה ברמת הגולן. הקסם טמון בענבים שגדלים בתנאים אופטימלים

קיסריה של אסף קדם צילום: יחסי ציבור
נתחיל ביין שקדם מייצר ביקב שלו, ונתרכז ב"קיסריה" שיצא לשוק לפני כמה חודשים ומיוצר מענבי שירז, שנבצרו ב-2006 והתיישנו 14 חודשים בחביות. שמו של היין הוא מחווה לאביו של אסף ששירת עשרות שנים במוסד, ביחידה ששמה כשם היין. ואיזו מחווה זו: יין נפלא, צבעו סגול כהה, ריחו משכר וטעמו משובח. אסף אומר שהיין יגיע לשיאו בעוד עשר שנים, אבל את 120 השקלים ששילמנו אנו מתכוונים לגבות הרבה קודם.
עוד יין מומלץ, הוא זה שנוצר ביקב בן זמורה, קברנה סוביניון רזרב 2006, שגם טעמו עוד ילך וישתבח עם השנים, אבל הוא טעים מאוד גם עכשיו. הקסם טמון בענבים. שטחי הכרמים של היקב נמצאים לידו (עוד יתרון), בגובה של 870 מטר מעל פני הים, והם גדלים בתנאים אופטימליים.
קדם ואשכנזי מתמחים בטיפול בענבי הקברנה סוביניון, וטעמו של היין הוא תוצאה של התנאים הללו והידע הרב של השניים.
ביקב בן זמרה בנה אשכנזי מרכז מבקרים קטן ומקסים, וכדאי לכם מאוד להיכנס, לשבת מול הנוף, לטעום מהיינות הנהדרים, וגם לרכוש, אבל רק אם אתם לא מתכוונים לטלטל את היין בשמש שעות רבות.
המקום פתוח עד חמש או שש. אגב, גם אם תציעו 120 אלף שקל, לא תוכלו להשיג אפילו טיפה מהקברנה 2005 שהוא משובח שבמשובחים. אין ממנו אפילו בקבוק אחד. ניסינו, התחננו, פשוט אין.
יקב בן זמרה. מושב כרם בן זמרה. 5641305-050
Assaf Winery. יקב אסף מושב קדמת צבי, רמת הגולן (ליד קצרין). 4779722-054