הסומלייה: כרמל פטיט סירה 2006

הסדרה האזורית של יקבי כרמל מספקת יינות טובים במחירים לא רעים. הפטיט סירה הזני הוא אחד מהן. שווה לנסות את הפטיט סירה הזני. זה טעם נרכש

רועי יניב | 5/3/2009 18:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כרמל פטיט סירה 2006
כרמל פטיט סירה 2006 צילום: יחסי ציבור

יקב: כרמל
זן: פטיט סירה
המחיר בחנויות:
60-80 ש"ח
המחיר במסעדות: 110-130 ש"ח
תמורה למחיר:

הרבה זמן שהקשר בין יקבי כרמל לאיכות אינו מעורר דיסוננס כלשהו. יותר מכל, הסדרה האזורית של כרמל ממשיכה לספק לנו יינות טובים במחירים לא רעים וברמה גבוהה, וקשת היינות שהיא מציעה הופכת אותה לאטרקטיבית בכל קנה מידה.

פטיט סירה - ואין הרבה קשר לזן סירה - הוא כמעט תמיד זן המתווסף לזנים חזקים ופופולריים יותר. יינות חסרי צבע או חסרי מבנה תמיד שמחים לקבל את הזן במינונים נמוכים, ולנצל את יתרונותיו. הסיבה למיעוט בפטיט סירה זני מתבטאת בעיקר ביינות קשים ונוקשים, עפיצים מאוד ושחורים בצבע ופרי.

בארצות הברית (קליפורניה, איך לא) מעמיסים על היין כמויות של עץ, שממתנות את הנוקשות ומנצלות את אחוז האלכוהול
הגבוה, הטיפוסי לפטיט סירה. התוצאה-יין כבד, שחור ועמוס אלכוהול-כבר מזמן ידועה כחביבה ביותר על ידידתנו ממערב. בארץ, מלבד יקב ויתקין, שרבים רואים בפטיט סירה שלו יין זני מוביל בקטגוריה, אין כמעט תחרות על הזן המתגלה כמניאק לא קטן, בכרם ובחבית כאחד.

עם זאת, יקבים רבים, כגון תשבי, שאטו גולן, אבידן ורבים אחרים, החלו להשתתף בחגיגה, והעתיד ורדרד. בכרמל זה הבציר הפתוח והמוצלח ביותר של הזן. האף הוא החלק החזק של היין - מצוין ורחב. בפה יש צורך להסתגל למבנה יחסית קל, ולא ארוך במיוחד. מעט חמצן ואוכל בשרי/חמאתי יעזרו ליין ולכל הסובבים. למי שמתבאס מהלגימה הראשונה, שווה לנסות שוב. זהו יין נרכש. 
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת יין

בכל שבוע מספר מבקר היין על התרשמויותיו מבקבוק אחד, איך היה טעמו ומה היה טיבו

לכל הכתבות של ביקורת יין

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים