מתכונים זה מה זה פאסה: סיפורים מעניינים מעולם האוכל
מי לעזאזל מבשל לפי מתכון? מה עושה גורדון רמזי בהודו? מה חושב השף הכוכב לוקאטלי על המלצרים של דובאי? מה הם עשרת מזונות החובה? התשובות המעניינות בפנים
מי משתמש במתכונים לעזאזל?!

מרשמים על המקרר צילום: ccby Heather aka Molly
לפי המחקר, אחת הסיבות לנתון הנמוך היא העובדה שרוב האנשים מסתפקים בהכנת סנדוויצ'ים ויכולים לעבור שבועות ארוכים בלי שיטרחו לבשל ארוחה חמה לבני המשפחה וסנדוויצ'ים הם לא בדיוק מזון שמכינים על פי מתכון.
עובדה נוספת שנחשפה בפני החוקרים היא שמשפחות רבות נסמכות במשך השנים על כמות מצומצמת מאוד של מתכונים שכל
בני המשפחה נהנים מהם. מי לא מכיר את הוויכוחים סביב טעמו האישי של כל בן משפחה ועל חומרי גלם מסוימים שהילדים פשוט לא מוכנים להתקרב אליהם (מישהו אמר כרוב ניצנים?).
עם זאת, מצא הסקר ש-90% מבין 3000 הנשאלים כן השתמשו במתכון במהלך השנה האחרונה. לרוב פונים הבשלנים החובבים לספרי בישול הנמצאים בביתם לפחות שנתיים. אחרים נשענים על מתכונים שקיבלו על ידי בן משפחה אחר או חברים. למרות אלו, מתברר כי יותר ויותר אנשים פונים בשנים האחרונות למתכונים המפורסמים באתרי אינטרנט וזונחים את ספרי הבישול, שגם ככה לא היו נרכשים בכמויות גדולות מדי על ידי עקרות הבית.
גורדון רמזי במסע צמחוני בהודו

שף גורדון רמזי צילום: אי-אפ-פי
רמזי, שידוע בחיבתו העזה לבשר, יאלץ לוותר על שימוש בחומרי גלם כגון בשר בקר ולהתקין לראשונה בקריירה שלו מנות צמחוניות בלבד. הסדרה תחולק לארבעה פרקים בני שעה כל אחד, שיקחו את השף המקלל לבשל בארמון המלכותי של רג'אסטן וגם בשכונות העוני של מומבאי.
בין היתר, צפוי רמזי להגיש ארוחה מלאה בחתונה הודית בת 1100 משתתפים ולהכין ארוחות במטבח הרכבת ההודית המפורסמת. יוצרי הסדרה מדווחים כי הם ינסו להכניס את רמזי לסיטואציות שיטלטלו אותו ואולי אפילו ינפקו כמה קללות עסיסיות. זוהי למעשה הפעם הראשונה ב-20 השנה האחרונות בהן עוזב רמזי את מסעדותיו לתקופה ארוכה, אולי זה בגלל היחלשות העסקים בזמן המיתון.
המלצרים של דובאי

ג'ורג'יו לוקאטלי צילום: יחסי ציבור
"השירות במסעדות דובאי קרוב יותר לזה של משרתים או עבדים מאשר שירות של מלצר אמיתי שמעביר את חוויית האכילה במסעדה לסועד, וגם מנהל את הארוחה. בדובאי הלקוח יכול לדרוש כל מה שהוא רוצה, גם דברים שלא נמצאים בתפריט ואף אחד לא יעיז לבוא אליו בטענות", מסביר לוקאטלי.
לדבריו, כדי שיהיו מסעדות טובות בדובאי, צריכים מנהלי המסעדות לתת לצוות להיות אחראי על הארוחה ולא לאורחים, רק בגלל שהם משלמים. עוד הוא מסביר כי חייבות לקום בדובאי מסעדות שלא פועלות מתוך בתי מלון וכי עם יחליטו לעשות כך ובנוסף להעניק כוח לצוות העובדים - הפוטנציאל בדובאי הוא עצום.

אי אפשר בלעדיו, שום צילום: רובי קסטרו
עשרה מאכלים שאתם לא יכולים להעביר יום בלעדיהם
אתר האוכל האמריקני הנהדר - epicurious שאל את הגולשים לאחרונה מהם עשרת המאכלים, או מוצרי היסוד שעושים את החיים "טובים יותר". תגובות הגולשים הגיעו לאחר שכתבת האוכל טניה סטיל פרסמה את עשרת המועדפים עליה (שכללה אפילו פיתות).
בחירת הגולשים של epicurious: גבינה; קפה; עגבניות; שוקולד מריר; לחם; יין (בעיקר אדום); פסטה; תה; יוגורט ושום. אנחנו נשמח לדעת מהי רשימת העשר שלכם כמובן.