חם-קר: דלתון ויונייה רזרב 2007

סוף סוף יקב ישראלי מצליח להתמודד בכבוד עם הזן העיקש הזה, ולהוציא ממנו יין לבן ראוי, טעמו משתנה לפי הטמפרטורה בה הוא מוגש

רועי יניב | 14/11/2008 8:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
דלתון ויונייה רזרב 2007
דלתון ויונייה רזרב 2007 צילום: יחסי ציבור
אוי ואבוי ויונייה. משפט שגור שעולה אצלי בכל פעם שבוחרים להתעסק עם הזן האצילי הזה בארץ. כל כך קשה לייצר יין לבן ראוי מהזן העיקש הזה, שמחוץ לעמק הרון הצרפתי מוליד כמעט תמיד יינות אלכוהוליים בטירוף ללא כל איזון ונחמה.

אז בראש ובראשונה כל הכבוד לדלתון. סוף סוף אין תלונות. יש לנו יין לבן ראוי להוסיף לרשימה.

הבחירה של היקב ללכת לכיוון הפרי ופחות להתמקד בעץ מוכיחה את עצמה. הוספת כמויות עץ לויונייה בדרך כלל מולידה עוד יין דמוי שרדונה, וכאלו לא חסר.

טמפרטורת ההגשה קריטית, אבל כאן גם המשחק מתחיל:
ככל שהיין יהיה קר יותר (4-8 מעלות) החך יתפנק בנוזל צלול ורענן. כשהיין מתחמם, ארומת המשמשים היבשים באה לידי ביטוי, אך החוויה הכוללת הופכת כבדה יותר.

על כן הבחירה היא בין יין קייצי לחוף הים ליין כבד לארוחה דשנה. נקודה מעניינת: על התווית רשום ‭,"Viogner Wild Yeast"‬ המציין את העובדה המאוד לא שכיחה, שלחלק מהיין לא הוספו שמרים בעת תהליך הייצור.

החלטה כזו דורשת יצר הרפתקנות לא קטן מצד היקב: השליטה בזמן ייצור היין הופכת קשה וצפויה הרבה פחות, אך עשויה להוליד יין מעט שונה מהרגיל.

המחיר בחנויות: ‭80–70‬ שקל
המחיר במסעדות: ‭140–120‬ שקל
התמורה למחיר: 7
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת יין

בכל שבוע מספר מבקר היין על התרשמויותיו מבקבוק אחד, איך היה טעמו ומה היה טיבו

לכל הכתבות של ביקורת יין

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים