חם-קר: דלתון ויונייה רזרב 2007
סוף סוף יקב ישראלי מצליח להתמודד בכבוד עם הזן העיקש הזה, ולהוציא ממנו יין לבן ראוי, טעמו משתנה לפי הטמפרטורה בה הוא מוגש

דלתון ויונייה רזרב 2007 צילום: יחסי ציבור
אז בראש ובראשונה כל הכבוד לדלתון. סוף סוף אין תלונות. יש לנו יין לבן ראוי להוסיף לרשימה.
הבחירה של היקב ללכת לכיוון הפרי ופחות להתמקד בעץ מוכיחה את עצמה. הוספת כמויות עץ לויונייה בדרך כלל מולידה עוד יין דמוי שרדונה, וכאלו לא חסר.
טמפרטורת ההגשה קריטית, אבל כאן גם המשחק מתחיל:
ככל שהיין יהיה קר יותר (4-8 מעלות) החך יתפנק בנוזל צלול ורענן. כשהיין מתחמם, ארומת המשמשים היבשים באה לידי ביטוי, אך החוויה הכוללת הופכת כבדה יותר.
על כן הבחירה היא בין יין קייצי לחוף הים ליין כבד לארוחה דשנה. נקודה מעניינת: על התווית רשום ,"Viogner Wild Yeast" המציין את העובדה המאוד לא שכיחה, שלחלק מהיין לא הוספו שמרים בעת תהליך הייצור.
החלטה כזו דורשת יצר הרפתקנות לא קטן מצד היקב: השליטה בזמן ייצור היין הופכת קשה וצפויה הרבה פחות, אך עשויה להוליד יין מעט שונה מהרגיל.
המחיר בחנויות: 80–70 שקל
המחיר במסעדות: 140–120 שקל
התמורה למחיר: 7