המלכה בעיר, הנשיקות בזכרון
מארי אנטואנט מזמינה אורחים לביתה החדש ברמת החי"ל, יוגורטריה חדשה מפתה ורעננה בתל אביב, והנשיקה של זכרון יעקב מפתחת מתכונים מעוררי תאווה. חדשות המסעדות

מארי אנטואנט צילום: יחסי ציבור
עכשיו פתח בעליה השף דיוויד לוי מסעדה חדשה ברמת החי"ל, שנושאת את אותו השם, ונשארת נאמנה למטבח הצרפתי הקלאסי, עם עדכונים עכשויים. בין המנות החדשות טרטר בקר עם שמן למון גראס, מח עצם וסלט עדשים עם חלמון ביצת שלו, 'אנטרקוט אנטואנט' עם קרם חצילים, ואחרות.
המסעדה שתוכננה על ידי האדריכלית, מעוצבת בסגנון אירופאי קלאסי והיא פתוחה עד אחרי סוכות לארוחת ערב בלבד. אחרי החגים תחל הגשת צהרים גם כן.
מארי אנטואנט. רחוב הברזל 7, רמת החייל. 03-6482999 פתוח כל השבוע מ-19:00.
קפה יפו, בלב מתחם שוק הפשפשים, מקדיש כעת ליין שלם לילדים. הבעלים מצהירים עליו כעל מקום מפגש לילדים, בו יוכלו ליצור קשרים חדשים וחברויות שונות, ב"מקום רב תרבותי, כיפי וחוויתי", כדבריהם, ובעלות נוחה לכל כיס.
בימי שלישי אחר הצהריים, ילדים מוזמנים לעלות על הבמה ולהציג קטע מהרפרטואר שלהם: לשיר, לספר בדיחה, לרקוד ולבוא לידי ביטוי. בנוסף לכך יוכלו יחד להעלות הצגות ומופעים בקבוצות בליווי מדריך צמוד. כל שבוע יהיה בעל נושא ומשמעות שונה מעולם הילדים, כגון חגים, אגדות ועוד.
גם התפריט נתפר בדיוק למידותיהם הקטנטנות, ובו מיץ פטל, פסטה ללא רוטב, מגוון פיצות עם או בלי תוספות, עוגת שוקולד וטעמי גלידה כמו סוכריות קופצות, עדשים ושאר מתוקים.
קפה יפו, רח' עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו.

מדזו צילום: יחסי ציבור
מסעדת MEDZZO. מרינה וילג' הרצליה פיתוח. 09-9510077.
שף עזרא קדם מקדם את בואו של הסתיו ומכריז על פתיחת עונת סיורי הטבע.

שף אליעזר לויה צילום: יחסי ציבור
מהיקב ימשיך הסיור למקום מושבו של הגבן שי זלצר ולחוות העיזים
שהקים בעמקי ההרים. אחר כך יגיע המסיירים למסע עשבים הררי. השף יעביר סדנה מקצועית על העשבים שגדלים בהרי יהודה, כיצד ניתן למצוא אותם ואיך להשתמש בהם באופנים שונים במטבח המקומי.
הסיור יסתיים בסעודה עשירה במסעדת "ארקדיה" הירושלמית שתתבסס כולה על חומרי גלם מקומיים ועונתיים.
ניתן להירשם לסיור של ה-19/09/08 או להזמין סיורים פרטיים לקבוצות של עד 18 איש. 054-2020332 עלות הסיור: 800 ₪ לאדם.

יויו צילום: יחסי ציבור
בימים אלו נפתח בצומת הרחובות קינג ג'ורג' ושינקין הסניף הראשון של רשת היגורט YoYo בעלותם של קבוצת אנשי עסקים בעלי נסיון עשיר בתחום המסעדנות והמזון. הסניף הראשון, שנפתח בתל אביב מציע מבחר גדול של שייקים על בסיס יוגורט, מוזלי עם מגוון של שלושה סוגי יוגורט וגרנולה שונים וגם פרוזן YoYo עם למעלה מ-22 תוספות שונות. הסניף השני של הרשת, מתוכנן להיפת, אף הוא בתל אביב, עד סוף השנה.
המוצר עשיר בוויטמינים ובחיידקים פרוביוטים, ומגיע בטעמי בסיס ופירות יער, שיוחלפו מידי חודשיים. כמו כן, מציעים ב- YoYo שייקים על בסיס יוגורט במגוון טעמים ומוזלי עם שלושה סוגים שונים של גרנולה ביתית.
קינג ג'ורג' 1 תל אביב, 03-6292949. כל יום מהשעה 9:00-23:00.
בחנות דברי הבישול 4שף יתקיימו השבוע שתי סדנאות לקראת ראש השנה. הראשונה היא ארוחת חג עם השף חיים סלומון שתתקיים ביום ה', בה ילמדו המשתתפים בין היתר להכין ברבוניה ברוטב עגבניות זיתי קלמטה ועשבי תיבול, צלי בקר בירקות שורש ויין אדום, ועוגת תפוחים בדבש וצנוברים.
בסדנא השניה עם הקונדיטור חגי לשם, שתתקיים ביום ו', ילמדו האופים החדשים להכין גם עוגיות דבש שקדים ותפוז, מיני טארט טאטן, טארטלטים של אגסים בקינמון וקרם שקדים.
וצנוברים.
4 Chef. קרליבך 11 ת"א. 03-5611803. נחלת בנימין 100 ת"א. 03-6812461

דים סאם צילום: יחסי ציבור
סוגי בצק של דים סאם עם מילויים שונים, ובסוגי קיפול שונים. הסדנה מועברת על ידי שף סיני של המסעדה ומתורגמת סימולטנית על ידי מתורגמנית. מחיר: 200 ₪.
Dim sum. נודלס סושי בר- אלנבי 120 תל אביב. 03-5604341.

דיאלנא צילום: יחסי ציבור
תפריט היום הולדת כולל צ'ייסר עראק, שלושה פתיחים, אורז צימוקים ושקדים, שתי מנות עיקריות לבחירה עם תוספות, שתיה חמה וקינוח.
דיאלנא- בן יהודה 89, תל אביב. 03-5222535.

הנשיקה צילום: יחסי ציבור
את ההשראה לתפריט שאבו קרן ורונן רביב, זוג בעסקים ובחיי היום יום מאמונות ותורות שונות. מהרפואה הסינית למשל הביאו את הסברה על קטניות ובשר האדום. בתקופת הרומאים, שימש הבזיליקום כצמח מרפא הניתן לנשים אשר התקשו להרות. גם הוכחות מדעיות הוכנסו לתפריט כמו שימוש ביין אדום ואפילו סחלב חם הידוע בהיותו מחזק את האון הגברי.
בין הפריטים המעוררים בתפריט: סלט עשבי תיבול שקדים רימונים ושומשום, פטוצ'יני רחב ברוטב שמנת ובייצי דגים מיובשות, ודג קוד צלוי במחבת על מצע עדשים אדומות אפונה ובזיליקום.
המייסדים 37 בחצר זיכרון יעקב 04-6390133.

ארז קומרובסקי צילום: יחסי ציבור
במסגרת הסדנה ארז ילמד כיצד מכינים חלות דבש מתוקות עם חמניות, כבד עוף עם מרווה ופלפל מדגסקר, תפוחים מקופצים בשמן זית ודבש, וטלה רך ומטעמים עם ארטישוק ירושלמי, ובסופה יאכלו אותה המשתתפים על הטראסה הצופה לבוסתן ולוואדי.
ימים ב',ג', ה' בין השעות: 12:00-16:00. בית ספר לבישול גלילי, 03-9772929.