המלכה בעיר, הנשיקות בזכרון

מארי אנטואנט מזמינה אורחים לביתה החדש ברמת החי"ל, יוגורטריה חדשה מפתה ורעננה בתל אביב, והנשיקה של זכרון יעקב מפתחת מתכונים מעוררי תאווה. חדשות המסעדות

nrg מעריב | 16/9/2008 17:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מארי אנטואנט
מארי אנטואנט צילום: יחסי ציבור
לפני שבוע נפתחה לקהל הרחב מסעדת מארי אנטואנט ברמת החייל, שמונה שנים לאחר שנסגרה בכתובתה הקודמת בשכונת פלורנטין. המסעדה הזכורה מאז נפתחה ב- 1994 בפלורנטין בתקופת הזוהר הראשונה של השכונה והגישה מטבח צרפתי קלאסי.

עכשיו פתח בעליה השף דיוויד לוי מסעדה חדשה ברמת החי"ל, שנושאת את אותו השם, ונשארת נאמנה למטבח הצרפתי הקלאסי, עם עדכונים עכשויים.  בין המנות החדשות טרטר בקר עם שמן למון גראס, מח עצם וסלט  עדשים עם חלמון ביצת שלו, 'אנטרקוט אנטואנט' עם קרם חצילים, ואחרות.

המסעדה שתוכננה על ידי האדריכלית, מעוצבת בסגנון אירופאי קלאסי והיא פתוחה עד אחרי סוכות לארוחת ערב בלבד. אחרי החגים תחל הגשת צהרים גם כן.

מארי אנטואנט. רחוב הברזל 7, רמת החייל. 03-6482999 פתוח כל השבוע מ-19:00.

קפה יפו, בלב מתחם שוק הפשפשים, מקדיש כעת ליין שלם לילדים. הבעלים מצהירים עליו כעל מקום מפגש לילדים, בו יוכלו ליצור קשרים חדשים וחברויות שונות, ב"מקום רב תרבותי, כיפי וחוויתי", כדבריהם, ובעלות נוחה לכל כיס. 

בימי שלישי אחר הצהריים, ילדים מוזמנים לעלות על הבמה ולהציג קטע מהרפרטואר שלהם: לשיר, לספר בדיחה, לרקוד ולבוא לידי ביטוי. בנוסף לכך יוכלו יחד להעלות הצגות ומופעים בקבוצות בליווי מדריך צמוד. כל שבוע יהיה בעל נושא ומשמעות שונה מעולם הילדים, כגון חגים, אגדות ועוד.

גם התפריט נתפר בדיוק למידותיהם הקטנטנות, ובו מיץ פטל, פסטה ללא רוטב, מגוון פיצות עם או בלי תוספות, עוגת שוקולד וטעמי גלידה כמו סוכריות קופצות, עדשים ושאר מתוקים.

קפה יפו, רח' עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו.

מדזו
מדזו צילום: יחסי ציבור
מסעדת מדזו משיקה תפריט בוקר חדש שיוגש בסופי שבוע בלבד, מ-09:00 בבוקר ועד 12:30 בצהריים. בתפריט שמוגש ליחיד או זכמנה זוגית, יש ארוחת בוקר ישראלית, מיני ממרחים וקינוח מפנק של פרוטיפורולים עם גלידה ורוטב שוקולד חם. כל זאת ב-54 ₪.

מסעדת MEDZZO. מרינה וילג' הרצליה פיתוח. 09-9510077.


שף עזרא קדם מקדם את בואו של הסתיו ומכריז על פתיחת עונת סיורי הטבע.
שף אליעזר לויה
שף אליעזר לויה צילום: יחסי ציבור
החל מחודש ספטמבר, הוא יקיים סיורים קולינאריים בהרי יהודה, בהצדעה לשפע ולבר הסובבים את ירושלים. הסיורים יתחילו בהתכנסות ביקב "סוסון ים" של היינן והקולנוען, זאב דוניה, שם יוגשו לפתיחה, לחמים ביתיים, שמן זית כתית ושמפניה.

מהיקב ימשיך הסיור למקום מושבו של הגבן שי זלצר ולחוות העיזים
שהקים בעמקי ההרים. אחר כך יגיע המסיירים למסע עשבים הררי. השף יעביר סדנה מקצועית על העשבים שגדלים בהרי יהודה, כיצד ניתן למצוא אותם ואיך להשתמש בהם באופנים שונים במטבח המקומי.

הסיור יסתיים בסעודה עשירה במסעדת "ארקדיה" הירושלמית שתתבסס כולה על חומרי גלם מקומיים ועונתיים. 

 ניתן להירשם לסיור של ה-19/09/08 או להזמין סיורים פרטיים לקבוצות של עד 18 איש. 054-2020332 עלות הסיור: 800 ₪ לאדם.

יויו
יויו צילום: יחסי ציבור
 
בימים אלו נפתח בצומת הרחובות קינג ג'ורג'  ושינקין הסניף הראשון של רשת  היגורט YoYo בעלותם של קבוצת  אנשי עסקים בעלי נסיון עשיר בתחום המסעדנות והמזון.  הסניף הראשון, שנפתח בתל אביב מציע מבחר גדול של שייקים על בסיס יוגורט, מוזלי עם מגוון של שלושה סוגי יוגורט וגרנולה שונים  וגם פרוזן YoYo עם למעלה מ-22 תוספות שונות. הסניף השני של הרשת, מתוכנן להיפת, אף הוא בתל אביב, עד סוף השנה.

המוצר עשיר בוויטמינים ובחיידקים פרוביוטים, ומגיע בטעמי בסיס ופירות יער, שיוחלפו מידי חודשיים. כמו כן, מציעים  ב- YoYo שייקים על בסיס יוגורט במגוון טעמים ומוזלי עם שלושה סוגים שונים של גרנולה ביתית.

קינג ג'ורג' 1 תל אביב, 03-6292949. כל יום מהשעה 9:00-23:00.

בחנות דברי הבישול 4שף יתקיימו השבוע שתי סדנאות לקראת ראש השנה. הראשונה היא ארוחת חג עם השף חיים סלומון שתתקיים ביום ה', בה ילמדו המשתתפים בין היתר להכין ברבוניה ברוטב עגבניות זיתי קלמטה ועשבי תיבול, צלי בקר בירקות שורש ויין אדום, ועוגת תפוחים בדבש וצנוברים.

בסדנא השניה עם הקונדיטור חגי לשם, שתתקיים ביום ו', ילמדו האופים החדשים להכין גם עוגיות דבש שקדים ותפוז, מיני טארט טאטן, טארטלטים של אגסים בקינמון וקרם שקדים.
וצנוברים.
  
4 Chef. קרליבך 11 ת"א. 03-5611803. נחלת בנימין 100 ת"א. 03-6812461

דים סאם
דים סאם צילום: יחסי ציבור
מסעדת דים סאם מתחילה בליין של סדנאות גם היא. בכל יום שישי אפשר יהיה ללמוד שם איך להכין
סוגי בצק של דים סאם עם מילויים שונים, ובסוגי קיפול שונים. הסדנה מועברת על ידי  שף סיני של המסעדה ומתורגמת סימולטנית על ידי מתורגמנית. מחיר: 200 ₪.


 Dim sum. נודלס סושי בר- אלנבי 120 תל אביב. 03-5604341.

דיאלנא
דיאלנא צילום: יחסי ציבור
מסעדת דיאלנא המרוקאית חוגגת שנה, עם תפריט טעימות של מנות מהמגרב. רינה בן חמו, האישה והידיים שמאחורי הסירים, תציע מנות כמו סרדינים ממולאים בירק ולימון כבוש, תבשיל בשר ראש וחומוס, תבשיל ריאות וכרישה, וכמובן הרבה מאוד קוסקוס עם פירות יבשים.

תפריט היום הולדת כולל צ'ייסר עראק, שלושה פתיחים, אורז צימוקים ושקדים, שתי מנות עיקריות לבחירה עם תוספות, שתיה חמה וקינוח.

דיאלנא- בן יהודה 89, תל אביב. 03-5222535.

הנשיקה
הנשיקה צילום: יחסי ציבור
לפתיחת השנה החדשה, מסעדת הנשיקה מציעה תפריט מיוחד שבבסיסו מרכיבים המעוררים פיריון ותשוקה מתורות ואמונות שונות. התפריט יוגש במסעדה לצד התפריט. מעבר למנות שיעוררו את חשקן של הנשים ויגבירו את אונם של הגברים, מבטיחים בנשיקה, להגיש ערך מוסף בגב התפריט המסביר על סגולותיו של כל אחד מן המרכיבים ועל האמונה או הסברה המדעית ממנה הוא מגיע.

את ההשראה לתפריט שאבו קרן ורונן רביב, זוג בעסקים ובחיי היום יום מאמונות ותורות שונות. מהרפואה הסינית למשל הביאו את הסברה על קטניות ובשר האדום. בתקופת הרומאים, שימש הבזיליקום כצמח מרפא הניתן לנשים אשר התקשו להרות. גם הוכחות מדעיות הוכנסו לתפריט כמו שימוש ביין אדום ואפילו סחלב חם הידוע בהיותו מחזק את האון הגברי.

בין הפריטים המעוררים בתפריט: סלט עשבי תיבול שקדים רימונים ושומשום, פטוצ'יני רחב ברוטב שמנת ובייצי דגים מיובשות, ודג קוד צלוי במחבת על מצע עדשים אדומות אפונה ובזיליקום.

המייסדים 37 בחצר זיכרון יעקב 04-6390133.

 
ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי צילום: יחסי ציבור
שלהי הקיץ כבר נותנים אותותיהם והשמיים מתחילים להתעטף בקצת אפרוריות, הארטישוק הירושלמי מתחיל לבצבץ בערוגת הגינה, זה הזמן שהסתיו מגיע. כך לדברי ארז קומרובסקי. במסגרת בית הספר לבישול גלילי שהוא מריץ בביתו שבמצפה מתת, ארז יקיים סדנת בישול לחגי תשרי.

במסגרת הסדנה ארז ילמד כיצד מכינים חלות דבש מתוקות עם חמניות, כבד עוף  עם מרווה ופלפל מדגסקר, תפוחים מקופצים בשמן זית ודבש, וטלה רך ומטעמים עם ארטישוק ירושלמי, ובסופה יאכלו אותה המשתתפים על הטראסה הצופה לבוסתן ולוואדי.

ימים ב',ג', ה' בין השעות: 12:00-16:00. בית ספר לבישול גלילי, 03-9772929.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות המסעדות

מנות חדשות, דילים שווים וחדשות קולינריות מהארץ והעולם

לכל הכתבות של חדשות המסעדות

עוד ב''חדשות המסעדות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים