קציפת לימון ופירות יער
הקינוח של גל פוני מגל קייק'ס משלבת טעם לימוני עם מתוק של פירות. את פירות היער ניתן להחליף בכל פרי אחר

קציפת לימון ופירות יער צילום: יחסי ציבור
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
2 לימונים טריים
100 גרם פירות יער (ניתן להחליף בכל פרי טרי מהעונה)
ביסקוויטים לפי הצורך
חלב
ההכנה:
1. מפוררים את הביסקוויטים עם מעט חלב ומהדקים בתחתית הכוס.
2. מגרדים גרידת לימון בעזרת פומפייה משני הלימונים ואת המיץ סוחטים בנפרד.
3. מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב עם 100 גרם סוכר (לא חזק מדי) ולהניח במקרר.
4. מקציפים 3 חלבונים עם 100 גרם סוכר לקצף יציב וחזק.
5. מערבבים לתוך השמנת המוקצפת את
החלבונים בתנועות קיפול איטיות , מוסיפים את החלמונים ולבסוף את הגרידה והמיץ לימון, מערבבים יחד עד לקבלת מרקם חלק.
6. יוצקים את הקציפה לתוך כוסות שוט, מעל הבסקוטים .
7. יוצקים מעל שיכבת פירות יער, פטל, אוכמניות, קוביות מנגו, או כל פרי אחר מהעונה.
8. מקפיאים, מוצאים מהמקרר כשעה לפני ההגשה.