אחרי יום עמוס: גיל גלר מכין מוס שוקולד לבן עם פירות יער

עוד פרק בסדנת הבישול של גיל גלר והפעם: מוס שוקולד לבן ברוטב פירות יער שימיס לכם את הלב

גיל גלר | 16/9/2011 7:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין
צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין



החומרים (12 יחידות):

150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה 42%
1 מקל וניל
30 גרם סוכר
3 חלמונים של ביצים גדולות או 4 חלמונים של ביצים קטנות
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם פירות יער – בטמפרטורת החדר, ללא מים!
14 גרם ג'לטין
60 מ"ל מים קרים
500 מ"ל שמנת עמידה 42%

להגשה:
רוטב שוקולד לבן ופירות יער

ההכנה:

1. מרתיחים חלב, שמנת, כף סוכר ווניל (חוצים באמצע ומוציאים גרגרים).
2. טורפים את החלמונים עם יתר הסוכר עד שמתקבלת מקצפת תפוחה.
3. מוסיפים בזרם דק את החלב הרתוח אל תוך החלמונים התפוחים תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. מבשלים את הבלילה שנוצרה עוד כ-4 דקות תוך ערבוב מתמיד, חשוב לשמור על אש נמוכה. כשהנוזל התעבה יוצקים על השוקולד. ממיסים את השוקולד.
5. משרים ג'לטין במים קרים למשך 10 דקות ומחממים אותו עד שהוא הופך לנוזל.
6. מקפלים את הג'לטין אל תוך הבלילה (חשוב לא לקרר את הבלילה עדיין).
7. מקציפים את השמנת לקצפת 80% ומקפלים אל תוך המסה.
8. יוצקים אל תוך תבניות אישיות או פורמות, מטביעים פנימה את פירות היער ומקפיאים.
9. כשקפוא – משחררים מהפורמות, מניחים על צלחת ההגשה וממתינים 20 דקות.
10. לפני ההגשה שופכים מעל רוטב שוקולד לבן, מקשטים ברוטב פירות יער ומגישים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

להתחיל עם גיל

השף גיל גלר ילמד אתכם איך חותכים, מבשלים, מקפיצים ואופים נכון את כל מה שתמיד רציתם ולא ידעתם לשאול

לכל הכתבות של להתחיל עם גיל

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים