להתאהב בו: קינוח אגס מאוהב

את ארוחת ט"ו באב כדאי לחתום בקינוח סמלי, מלא מתיקות של אגסים בשמנת ויין. "אגס מאוהב" קוראים לו. בקרוב גם אתם תהיו

nrg מעריב | 15/8/2011 10:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אגס מאוהב,
עדי ליבמן
אגס מאוהב. עדי ליבמן

המצרכים:

1/2 קילו (3-4) אגסים
150 גרם גבינת שמנת
150 מ''ל שמנת מתוקה
1/4 ליטר יין מרלו
קליפת תפוז
קליפת לימון
1 כוכב אניס
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל/ חצי מקל וניל טרי

ההכנה:

1. האגסים: מכינים בקערה 1/2 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד. מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.
2. הרוטב: מוסיפים לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס, ומביאים לרתיחה.
3. בינתיים חוצים את האגסים לאורכם ומגלענים אותם. מבשלים את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו. ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, מכבים את האש.


4. הקרם: מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לכדי רתיחה). מגרדים חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל לתוך השמנת.
5. במיקסר על מהירות נמוכה מניחים את גבינת השמנת ולתוכה מוסיפים באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.
6. יוצקים בין כל שני חצאי אגס כף מן הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומקשטים את הצלחת עם מעט מן הרוטב הנותר.

באדיבות השף קים נוה, מסעדת רינגלבלום, רינגלבלום 86, באר שבע.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''קינוחים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים