פריז של דרום אמריקה: ביקור בבואנוס איירס
בואנוס איירס בירת ארגנטינה היא עיר קוסמופוליטית, צבעונית ושמחה, שחיי הלילה שלה נודעים בעולם כולו, והניחוח הלטיני נודף בה מכל סמטה
העיר שנוסדה במאה ה-16 על ידי משלחת מחפשי זהב ספרדית, הפכה בראשית מאה ה-20 ליעד מועדף על מהגרים מאירופה. זרם של איטלקים, גרמנים וספרדים הגיעו לכאן, ותרמו כל אחד בדרכו לאווירה הגלובלית המיוחדת לעיר. גם יהודים רבים הגיעו לכאן בראשית המאה, וכיום מונה הקהילה היהודית במקום כרבע מיליון תושבים, כולל ראש העיר הנוכחי, חורחה טלרמן.

שדרות ה-9 ביולי צילום: דני פרידמן
אצטדיון בוקה ג'וניורס
בלב שכונת בוקה נמצא אצטדיון הכדורגל של הקבוצה הפופולרית ביותר בארגנטינה, בוקה ג'וניורס (Boca Juniors). משחק של הקבוצה הוא חוויה בלתי נשכחת, בעיקר כאשר היא משחקת נגד היריבה המושבעת ריבר פלייט (River Plate).
במדינה שבה כל אחד בכל גיל, מין או מעמד חברתי משתייך למועדון כדורגל כחלק אינטגרלי מהזהות והאישיות שלו, יש שני מועדונים שעומדים מעל כל השאר, ומסמלים יותר מכל דבר אחר את החשיבות של הכדורגל בחיים הארגנטינאיים. בוקה ג'וניורס, קבוצת העבר של דייגו מראדונה, היא המועדון הפופולרי במדינה, מזוהה בעיקר עם השכבות החלשות בה, וממוקם באופן קבוע ברשימת עשרת המועדונים הגדולים בעולם.
ריבר פלייט, המכונה המיליונרים או התרנגולות בפי אוהדי בוקה, הוא המועדון העשיר המאורגן והמקצועי בארגנטינה, ומחזיק במספר הגדול ביותר של תארי אליפות מקומיים. היריבות בין שני המועדונים היא גדולה, וגולשת לעתים לפסים אלימים, בעיקר בין האוהדים השרופים שברובם משתייכים לעולם הפשע.

פוארטו מדרו צילום: זיו זלצשטיין
המשחק בין שתי הקבוצות נחשב לאחד מארועי הספורט שאסור להחמיץ, בעיקר כאשר הוא מתקיים באיצטדיון הביתי של בוקה, שהוא סיר לחץ תוסס ורועש. בשבוע טרם המשחק אין שום נושא חשוב יותר בעיתונים בשיחות הסלון ובשיחות המשרד, העיר כולה נצבעת בצבעי הקבוצות, התורים ליד הקופות מתחילים 24 שעות לפני המשחק, וההתערבויות הן חלק בלתי נפרד מההכנות.
ביום שאחרי, רבים מאוהדי הקבוצה שהפסידה פשוט לא טורחים להגיע למקום עבודתם כדי לא לחטוף את קיטונות הלעג מצד אוהדי הקבוצה היריבה, אליהם מצטרפים בדרך כלל גם אוהדי קבוצות אחרות. כדי להוסיף שמן למדורה, יוצאים אוהדי הקבוצה המנצחת לרחוב, ואף מופיעים במקום העבודה לבושים בצבעי הקבוצה. החגיגה בלתי ניתנת לתיאור. כרטיסים קשה מאד להשיג, אבל שווה את המאמץ.
שדרת התשיעי ביולי (Avenida 9 de Julio)
השדרה נקראת על שם תאריך חגיגת עצמאותה של ארגנטינה, ב-9 ביולי 1816. תכנונה של השדרה נעשה ב-1888, אך בנייתה החלה רק ב-9 ביולי 1937 והסתיימה ב-1960. היא אחת מהשדרות הרחבות בעולם, ועל מנת לחצות אותה תצטרכו לחלוף על פני יותר מ-12 נתיבים. רוחבה של השדרה עומד על בלוק שלם, דהיינו, 110 מטרים. השדרה משתרעת בין שתי תחנות הרכבת המרכזיות של העיר, רטירו בדרום וקונסטיטוסיון בצפון. לאורכה נמצאות מספר נקודות ארכיטקטורה מפורסמות כמו מונומנט האובליסק, שגרירות צרפת, פסלו של דון קישוט (בהצטלבות עם רחוב 25 במאי), וכן תיאטרון קולון המפורסם.

הספריה בתיאטרון קולון צילום: יחסי ציבור
תיאטרון קולון (Teatro Colon)
תיאטרון קולון, שבנייתו החלה ב-1889, וארכה 20 שנה עד לפתיחתו החגיגית ב-1909, הוא מהמפורסמים בבתי האופרה בעולם. לתיאטרון, המשמש כבית האופרה הלאומי ומרכז המחול הארגנטינאי, שם בינלאומי בזכות האקוסטיקה שלו, שנחשבת מן המשובחות בעולם, ובזכות אמנים דגולים אשר צמחו בו, כמו חוליו בוקה ופאלומה הררה בתחום הבלט.

חיי הלילה של בואנוס איירס צילום: זיו זלצשטיין
במהלך עונת האופרה ניתן לראות את עשירי בואנוס איירס במיטב מחלצותיהם בהופעות הגאלה, אך גם קהל צעיר ומגוון יותר, שנהנה מן הכרטיסים המוזלים למקומות שבקומות הגבוהות, בהן הראות היא פחות טובה, אך הצליל המפורסם איכותי כבכל חלל התיאטרון. מאד מומלץ לקחת סיור מודרך בתיאטרון המפואר, להכיר את התלבושות העתיקות, והתפאורות ששימשו את ההפקות הרבות שהועלו במקום.
פוארטו מדרו (Puerto Madero)
אזור הנמל של בואנוס איירס, מכיל היצע יפה של מסעדות יוקרתיות, פאבים, ומועדונים. באזור תוכלו למצוא מסעדות מפורסמות כמו Hooters ,Friday's, וכמו כן את רשת הגלידות האיכותית ביותר בבואנוס איירס,
Freddo. בלילה הופך האזור למרכז הבילויים של העיר, בין היתר נמצאים באזור המועדונים המפורסמים Asia de Cuba ו-Opera Bay. באזור קיים גם קזינו גדול על סירה, ושמורת טבע גדולה הנושקת לים.
המידע באדיבות האתר טריפי