ארגנטינה בתיאבון: אסאדו על האש ותה עשבים

בארגנטינה לא מזלזלים במזון, ואוכלים ארבע ארוחות ביום. זה מתחיל בקפה, ממשיך בבשר, ונגמר בעוד בשר. כל זה יורד טוב לבטן עם גלידה משובחת. סקירה והמלצות למסעדות

דפנה אשכול | 6/12/2009 10:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בארגנטינה אוכלים לא פחות מארבע ארוחות ביום. בארוחת הבוקר נהוג לשתות קפה ולצדו לחמניה עם ריבה. לארוחת צהריים נוהגים הארגנטינאים לאכול בשר או עוף בליווי ירקות. לאחר העבודה, ולפני ארוחת הערב, נהוג לעצור בבית קפה ולשתות אספרסו בליווי "פיקדס" - מנות קטנות של גבינה, סלמי, אנשובי או חלזונות. ארוחת הערב היא הארוחה הגדולה של היום והיא כמעט תמיד כוללת בשר בקר.
 
צלוי על אש פתוחה. אסאדו
צלוי על אש פתוחה. אסאדו SXC


בשר בקר נחשב למאכל מסורתי בארגנטינה מאז המאה ה־‭,19‬ כאשר נהגו לרעות אלפי ראשי בקר בפאמפאס. את הבשר היו צולים על שיפוד שמונח מעל לאש בוערת. היום מוגש בשר הבקר באופנים רבים ומגוונים כמו ‭Bife a caballo -‬ סטייק ועליו ביצה, ‭- Parrillada‬ תערובת של נתחים בגריל, ‭- Churrasco‬ סטייק על הגריל או ‭- milanesa‬ נתח בשר מטוגן בפירורי לחם. אבל הצורה הפופולרית ביותר להכנת בשר בקר בארגנטינה היא כמובן האסאדו - בשר צלוי מעל אש פתוחה.

המשקה הפופולרי ביותר בארגנטינה הוא מאטה, מעין תה עשבים עם טעם מריר. הדרך המסורתית להכנת מאטה היא מזיגת מים חמים על העלים בתוך תרמוס או ספל מיוחד. את החליטה שותים בעזרת קשית מכסף. את הארוחה אפשר לסיים באחת מהגלידריות הרבות המצוייות בכל רחבי המדינה.

מסעדות מומלצות

בואנוס איירס: קבנה לס לילס
אחת ממסעדות הבשרים המומלצת בבואנוס איירס. היא נמצאת באזור הנמל המחודש פוארטו מאדרו ומגישה אוכל מצוין באווירה נעימה. כל נתחי הבשר שמוגשים בה מגיעים מהעדר הפרטי של בעלי המסעדה ויש גם תפריט יין עשיר, שמורכב רובו ככולו מיינות ארגנטינאיים. המסעדה

אינה זולה, אבל מחיר הכניסה הנהוג בכל ארגנטינה כולל גם מתאבן ולצד השתייה החמה מוגשות עוגיות תוצרת בית. רצוי להזמין מקום מראש ולבקש, אם מזג האוויר מאפשר, לשבת במרפסת.

‭Cabana Las Lilas ,Alicia Moreau de Justo 516
Puerto Madero


ברילוצ'ה: אל בוליצ'ה דה אלברטו
 כנראה המסעדה הידועה ביותר בעיר הנופש והשוקולד ברילוצ'ה. המסעדה קיימת למעלה מ־20 שנה, ובין מבקריה הקבועים גם כאלה העושים בכל פעם את הדרך מצ'ילה שמעבר לגבול. התפריט קצר ומציע כמה סוגי בשר, עוף ונקניקים, כמו גם סלטים ומנות נלוות. מנת הסטייק הממוצעת גדולה ומספיקה לשני סועדים. אין אפשרות להזמין מקום מראש ולכן כמעט תמיד משתרך תור של ממתינים בפתח המסעדה.

‭El Boliche de Alberto‬‭Villegas, Bariloche


פוארטו נאטאלס: אל מאריטימו
מסעדת דגים ומאכלי ים המציעה מנות גדולות ומעוררות תאבון. מומלצים: הבס העטוף בנייר כסף ואפוי עם בצלים ופלפלים או בקלה בגריל. הסלטים טריים ומספיקים לשניים, נסו את סלט האבוקדו.

‭El Maritimo, Pedro Montt 214‬‭
Puerto Natales


המידע באדיבות אקו טיולי שטח

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''ארגנטינה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים