ארגנטינה בתיאבון: אסאדו על האש ותה עשבים
בארגנטינה לא מזלזלים במזון, ואוכלים ארבע ארוחות ביום. זה מתחיל בקפה, ממשיך בבשר, ונגמר בעוד בשר. כל זה יורד טוב לבטן עם גלידה משובחת. סקירה והמלצות למסעדות

צלוי על אש פתוחה. אסאדו SXC
בשר בקר נחשב למאכל מסורתי בארגנטינה מאז המאה ה־,19 כאשר נהגו לרעות אלפי ראשי בקר בפאמפאס. את הבשר היו צולים על שיפוד שמונח מעל לאש בוערת. היום מוגש בשר הבקר באופנים רבים ומגוונים כמו Bife a caballo - סטייק ועליו ביצה, - Parrillada תערובת של נתחים בגריל, - Churrasco סטייק על הגריל או - milanesa נתח בשר מטוגן בפירורי לחם. אבל הצורה הפופולרית ביותר להכנת בשר בקר בארגנטינה היא כמובן האסאדו - בשר צלוי מעל אש פתוחה.
המשקה הפופולרי ביותר בארגנטינה הוא מאטה, מעין תה עשבים עם טעם מריר. הדרך המסורתית להכנת מאטה היא מזיגת מים חמים על העלים בתוך תרמוס או ספל מיוחד. את החליטה שותים בעזרת קשית מכסף. את הארוחה אפשר לסיים באחת מהגלידריות הרבות המצוייות בכל רחבי המדינה.
מסעדות מומלצות
בואנוס איירס: קבנה לס לילס
אחת ממסעדות הבשרים המומלצת בבואנוס איירס. היא נמצאת באזור הנמל המחודש פוארטו מאדרו ומגישה אוכל מצוין באווירה נעימה. כל נתחי הבשר שמוגשים בה מגיעים מהעדר הפרטי של בעלי המסעדה ויש גם תפריט יין עשיר, שמורכב רובו ככולו מיינות ארגנטינאיים. המסעדה
Cabana Las Lilas ,Alicia Moreau de Justo 516
Puerto Madero
ברילוצ'ה: אל בוליצ'ה דה אלברטו
כנראה המסעדה הידועה ביותר בעיר הנופש והשוקולד ברילוצ'ה. המסעדה קיימת למעלה מ־20 שנה, ובין מבקריה הקבועים גם כאלה העושים בכל פעם את הדרך מצ'ילה שמעבר לגבול. התפריט קצר ומציע כמה סוגי בשר, עוף ונקניקים, כמו גם סלטים ומנות נלוות. מנת הסטייק הממוצעת גדולה ומספיקה לשני סועדים. אין אפשרות להזמין מקום מראש ולכן כמעט תמיד משתרך תור של ממתינים בפתח המסעדה.
El Boliche de AlbertoVillegas, Bariloche
פוארטו נאטאלס: אל מאריטימו
מסעדת דגים ומאכלי ים המציעה מנות גדולות ומעוררות תאבון. מומלצים: הבס העטוף בנייר כסף ואפוי עם בצלים ופלפלים או בקלה בגריל. הסלטים טריים ומספיקים לשניים, נסו את סלט האבוקדו.
El Maritimo, Pedro Montt 214
Puerto Natales
המידע באדיבות אקו טיולי שטח