דג אפוי במלח גס
מתכון של מירי צל דונטי

מלח בישול ישראלי צילום: רובי קסטרו
חומרים:
דג שלם (לוקוס או פרידה) נקי מסנפירים ומקשקשים, במשקל 3 ק"ג ברוטו.
5 ק"ג מלח גס
תערובת של פטרוזיליה, שמיר, עלי שומר, טראגון, עשב לימון, עלי דפנה (אפשר להשתמש בכולם או בחלקם)
פרוסות לימון לפי הטעם
מלח סלרי
פלפל גרוס טרי
2 כפות שמן זית
פלחי לימון
להגשה: מלח פחם שחור או מלח אטלנטי שמן זית משובח
אופן ההכנה:
מתבלים את חלל בטן הדג במלח סלרי, פלפל גרוס ושמן זית, מוסיפים הרבה עשבי תיבול ומספר פרוסות לימון. מפזרים שכבה עבה של מלח גס על תבנית גדולה שתכיל את הדג, ומכסים את הדג בשכבה עבה של מלח כדי שיהיה מכוסה היטב.
מזליפים מעט מים על המלח כדי לגבשו.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 2300 כ10- דקות לכל חצי ק"ג דג. כשהדג מוכן שוברים את המלח ומברישים היטב כדי שלמלח לא יהיה מגע עם בשר הדג. מסירים את העור ומגישים עם שמן זית משובח, מלח פחם או מלח אטלנטי ופלחי לימון מעל.