דג אפוי במלח גס

מתכון של מירי צל דונטי

מירי צל דונטי | 11/2/2009 9:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מלח בישול ישראלי
מלח בישול ישראלי צילום: רובי קסטרו
גם למלח הפשוט שלנו צריך לתת מקום, שכן המתכון "דורש" 5 ק"ג מלח, וכל מלח אחר יעשה חור בכיס. זה מתכון נפלא של אחותי בשמת מרדור שמעבירה סדנאות בישול ים תיכוניות. במתכון הזה השתמשתי בשני סוגי מלחים נוסף למלח הבישול.

חומרים:
דג שלם (לוקוס או פרידה) נקי מסנפירים ומקשקשים, במשקל 3 ק"ג ברוטו.
5 ק"ג מלח גס
תערובת של פטרוזיליה, שמיר, עלי שומר, טראגון, עשב לימון, עלי דפנה (אפשר להשתמש בכולם או בחלקם)
פרוסות לימון לפי הטעם
מלח סלרי
פלפל גרוס טרי
2 כפות שמן זית
פלחי לימון

 להגשה: מלח פחם שחור או מלח אטלנטי שמן זית משובח

אופן ההכנה: 
מתבלים את חלל בטן הדג במלח סלרי, פלפל גרוס ושמן זית, מוסיפים הרבה עשבי תיבול ומספר פרוסות לימון. מפזרים שכבה עבה של מלח גס על תבנית גדולה שתכיל את הדג, ומכסים את הדג בשכבה עבה של מלח כדי שיהיה מכוסה היטב.

מזליפים מעט מים על המלח כדי לגבשו.
אופים בתנור שחומם מראש ל- ‭2300‬ כ‭10-‬ דקות לכל חצי ק"ג דג. כשהדג מוכן שוברים את המלח ומברישים היטב כדי שלמלח לא יהיה מגע עם בשר הדג. מסירים את העור ומגישים עם שמן זית משובח, מלח פחם או מלח אטלנטי ופלחי לימון מעל.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים