לדוג איתו: גיל גלר מכין דג מרוקאי
תמיד רציתם להכין דג מרוקאי, אבל לא גדלתם במשפחה הנכונה? גיל גלר, בן אדם נחמד בדרך כלל ושף נפלא, מסביר, מדגים וגם טועם
החומרים:
ק"ג אחד של דג בורי טרי פרוס לפרוסות – ללא עצמות
1/2 ק"ג פלפלים אדומים - חתוכים לרצועות
4 שיני שום קצוצות
פלפל אדום חריף או פלפל ירוק חריף
חופן כוסברה טרייה קצוצה
1/4 כוס שמן קנולה
חופן סלרי קצוץ
מלח / פלפל
לימון גדול פרוס דק - מפולט
כף פפריקה מתוקה + קורט כורכום
מים לבישול הרוטב
רסק עגבניות 200 גרם
ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר שטוח או במחבת גדולה ומטגנים מעט את רסק העגבניות.
2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שעולה ריח נהדר של שום מטוגן.
3. מוסיפים לסיר את הפלפלים האדומים והפלפל החריף ומטגנים עוד כ-3 דקות.
4. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל ומוסיפים את הסלרי, מבשלים עוד כשתי דקות ומוסיפים חצי מכמות הכוסברה אל הסיר.
5. מוזגים מים עד לגובה של חצי מגובה הירק ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות עד להגעה למרקם של רוטב. אם חסרים מים במהלך הבישול, מוסיפים במתינות.
6. דואגים שהרוטב לא "ייתפס" (חריכה בתחתית הסיר) על ידי ערבוב מפעם לפעם.
7. מוסיפים את הדג, מפזרים כוסברה ומכסים להמשך בישול של 20 דקות.
8. לאחר כ-20 דקות פותחים את המכסה ומפזרים את הכוסברה שנשארה, מחלקים לצלחות הגשה ואוכלים עם לחם.
גיל גלר הוא השף של "גיל גורמה." חפשו אותו בפייסבוק או ב-gilgourmet.co.il