קראמבל תפוחים במחבת
מתכון של רותי רוסו

תפוחים צילום: רובי קסטרו
החומרים:
2 תפוחי עץ מאחד הזנים המתוקים
1 תפוח עץ מזן חמוץ
25 גרם חמאה + 50 גרם חמאה
2 מקלות ציפורן
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר לבן
1 כף גדושה סוכר חום
3/4 כוס קמח לבן
1/2 כפית מלח
2 כפיות קינמון
מחבת קטנה שגם יכולה להיכנס לתנור
אופן ההכנה:
1) מחממים את התנור בחום העליון ל- 180 מעלות. מוציאים את ליבת התפוחים ומקלפים אותם. חותכים לפרוסות ברוחב של כסנטימטר. מחממים את המחבת בלהבה בינונית. ממסים במחבת 25 גרם חמאה. מוסיפים את התפוחים. מפזרים מעל כף אחת של סוכר, מקלות ציפורן ומיץ לימון. מקרמלים את התפוחים תוך כדי ערבוב במשך חמש דקות או עד שהם רכים ושחומים.
2) מכינים את הבצק. מכניסים לקערת מעבד המזון את הקמח,
את יתר הסוכר הלבן, את הסוכר החום, את המלח ואת הקינמון. חותכים את 50 גרם החמאה לקוביות ומוסיפים. מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כל אחד של 3-5 שניות, עד שהתערובת מתגבשת לפירורים (בערך עשרה, תלוי במעבד המזון).
3) מפזרים את הפירורים על המחבת. בערך שליש מגובה הקראמבל - לא חייבים לשים את הכל. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. אוכלים עם גלידה או עם שמנת עם סוכר.