מאפה תפוחי אדמה אלפיני

סופ
שרי אנסקי | 15/1/2009 12:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תפוחי אדמה. טובים לימים קרים
תפוחי אדמה. טובים לימים קרים צילום: רובי קסטרו
בגרסה שמאפיינת את אזורי ההרים שגובלים עם צרפת, מוותרים על הפסטה ומשלבים תפוחי אדמה עם בצלים מאודים ופרוסות שינקן מוקרמות בגבינת רובדושון (שדומה במקצת במרקמה לקממבר).

החומרים:
1/2 1 קילו תפוחי אדמה
2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל לבן או שחור טחון טרי
30-40 גרם חמאה
שקית פטריות פורצ'יני יבשות או 100 גרם שינקן (לא הכרחי)
200 גרם פרוסות גבינת ראקלט (Raclette) שוויצרית או מוצרלה או קשקבל מגורדת

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות עבות.
2. במחבת עמוקה שניתן להכניס לתנור מחממים את השמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהן מתרככות ומתחילות להזהיב (אם אתם לא אוכלים כשר, אפשר להוסיף כעת 100 גרם שינקן פרוס חתוך לרצועות. פטריות
פורצ'יני מושרות שעה במים גם הן מתאימות
3. מוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים ומ?תבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מאדים מספר דקות ומכסים בכוס וחצי מים (אם השתמשתם בפורצ'יני תוסיפו את מי ההשריה). מצרפים את החמאה ומבשלים כ-15-20 דקות.
4. מכסים בגבינה, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מתחיל להזהיב. מוציאים ואחרי כמה דקות שארית הנוזלים נספגים בתפוחי אדמה.

* לפני שמכסים את המאפה בגבינה אפשר להוסיף על תפוחי האדמה איים קטנים של גבינת צאן רכה או בולגרית.

* כשמוציאים את המאפה מהתנור אפשר לזרות עליו שום טרי כתוש וקצת פטרוזיליה קצוצה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים