עוגת ענן של שוקולד
אשפית המטבח מלאת התשוקה נייג'לה לוסון פרסמה את המתכון הזה בספרה הראשון, וגם היא לקחה השראה מספר אחר. ככה זה כשיש עוגה קלה, עשירה ושגורמת לייללות של הנאה

מדובר בעוגה עשירה וטעימה כל כך, שכל פרוסה דקה ממנה תעביר את האורחים שלכם על דעתם. הקולות שיישמעו בסלון שלכם יזניקו את השכנים אל הקיר הצמוד אליכם, כדי להבין מה בדיוק קורה אצלכם... עד כדי כך.

החומרים:
250 ג' שוקולד מריר, עם 70% מינימום מוצקי קקאו
125 ג' חמאה רכה
6 ביצים: 2 שלמות, 4 מופרדות
175 ג' סוכר
2 כפות ליקר קוואנטרו (לא הכרחי)
קליפה מגוררת מתפוז אחד (לא הכרחי)
תבנית קפיץ בקוטר 23 ס"מ
לקצפת:
2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר קוואנטרו (לא הכרחי)
חצי כפית אבקת קקאו לא ממותקת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל, מוסיפים את החמאה וממיסים גם אותה בתוכו.
2. טורפים את הביצים השלמות וארבעת החלמונים עם 75 גר' סוכר ומוסיפים בעדינות את השוקולד המומס, הקוואנטרו וקליפת התפוז.
3. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 ג' סוכר. מקציפים עד שהקצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מוסיפים מעט קצף לשוקולד, כדי לאוורר אותו
5. יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה עלתה, נסדקה במרכז והתייצבה.
6. מקררים את העוגה בתבנית על רשת. לפני ההגשה מוציאים מהתבנית בזהירות. אל תדאגו בקשר לסדקים ולשוליים הלא חלקים, אנחנו הולכים פה על מראה המכתש.
7. מקציפים את השמנת עם הווניל והקוואנטרו וממלאים את המכתש בקצפת, תוך החלקתה לכיוון שולי העוגה. מנפים מלמעלה את אבקת הקקאו על הקצפת הלבנה.