מוסר ים בגריל עץ, עם ויניגרט עגבניות אש ולימונים צהובים

מתכון של השף אבי קונפורטי שהוגש במסעדת צ'ימיצ'נגה

nrg מעריב | 5/2/2009 11:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פילה מוסר
פילה מוסר צילום: יחסי ציבור

מצרכים ל-ארבעה סועדים:
4 דגי מוסר ים במשקל 600 גרם, נקיים ומפולטים.
ויניגרט עגבניות אש
פלחי לימונים מפולטים
עלי אורוגנו טרי
50 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים

אופן הכנת ויניגרט עגבניות אש:
4 עגבניות דבש בשלות, חרוכות על אש פתוחה וקצוצות גס
100 מ"ל שמן לימון
50 מ"ל מיץ לימונים צהובים, שעשוי כך: לוקחים 100 מ"ל מיץ לימון טרי + 1 לימון כבוש בגודל בינוני, טוחמים בבלנדר ומסננים.
1 כפית רסק צ'ילי מרנגה אדום חריף
מלח לפי הטעם

יש לטרוף את כל המרכיבים בקערה לידי ויניגרט, ולתקן טעמי מלח וחמיצות.

הכנת המנה: צולים את הפילטים של המוסר כפי שהם בגריל, כשהעור כלפי מטה. להגשה - במרכז צלחת גדולה מניחים יחידת פילה מוסר כשהעור כלפי הצלחת והיחידה השניה נשענת וסוגרת עליה כך שעור הדג פונה מעלה.

מתיזים את ויניגרט העגבניות מסביב לדג ועל הדג
עצמו, ומפזרים עלי אורוגנו טריים, פלחי לימון מופרדים ומנוקים ממעטפת הפלח (מפולטים), ואת הזיתים הקצוצים על הצלחת.

אני אוהב להוסיף למנה כף קטנה של פירה תפוחי אדמה, אותו אני מעשיר עם הרבה בזיליקום סגול או ריחן ספרדי טרי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים