חמין פריקה עם שורשים

פריקה משתלב מצוין בחמין. אפשר להכין עם כתף טלה או עוף, או בגרסה צמחונית

סופ
שרי אנסקי | 26/2/2009 11:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:
 
גרגירי פריקה
גרגירי פריקה צילום: שרי אנסקי

3 כוסות פריקה
1 חבילה בצלצלי שאלוט
1/2 כוס שמן זית
1 קילו ארטישוק ירושלמי
2-3 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לפלחים
2-3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לפלחים
כתף טלה או עוף שלם
2 כפות דבש
מלח
4 גבעולי תימין
כפית פלפל שחור גרוס טרי
2-3 גרגירי פלפל אנגלי
כפית גרגירי כוסברה
5-6 זרעוני הל קלופים
נייר פרגמנט ונייר כסף
 
אופן ההכנה:

1. שוטפים את הפריקה מספר פעמים בקערה עם מים. מכסים במים פושרים ושמים בצד.
2. קולפים את השאלוטים. חותכים לפלחים ומאדים בסיר רחב בשמן זית עד שהם מתרככים. מצרפים את השורשים ומערבבים.
3. כותשים את התבלינים עם כפית מחוקה מלח גס ומורחים בהם את הבשר או העוף מכל הצדדים (את העוף כדאי לחתוך לאורך ולשטח.
4. מסננים את הפריקה, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים כפית מלח, דבש ותימין. מערבבים ומוסיפים על כל כוס פריקה כוס וחצי מים. מביאים לרתיחה,
מכסים ומבשלים עד שהמים כמעט נספגים (כ-10 דקות). מסירים מהאש. טועמים אם חסר מלח ופלפל, ומוסיפים כוס מים רותחים. משטחים על התערובת את הטלה או העוף.
5. מכסים ומהדקים בנייר פרגמנט, ומכסים במכסה. רצוי לעטוף את הסיר כולו בשכבה כפולה של נייר כסף. אופים כל הלילה ב-90-100 מעלות, עד שהבשר כה רך שאפשר לחלק אותו בעזרת כף.

* אפשר להוסיף לתבשיל קוביות גזר, תפוחי אדמה או בטטות.
* אפשר לקצר את זמן האפייה ל-5 שעות ב-160 מעלות.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים