צא ולמד: כך מתייחסים בסין לקבוצות המיעוט

כשרואים את הסינים מהערים הגדולות מתפעלים ממסורת הערים העתיקות, מבינים עד כמה מכבדים כאן מיעוטים. גל פרחי יצא מהעיר הגדולה וחזר עם מוסר השכל קטן

גל פרחי | 12/3/2009 9:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טוב לצאת קצת מהעיר אל המרחבים האדירים של סין. שורות אלה נכתבות בתוך חצר בבית מסורתי של מיעוט הבאי (Bai), באיזור העיר העתיקה של דאלי (Dali). זהו אחד האיזורים המתויירים ביותר בסין בכלל, ובחבל יונאן בפרט, והוא ללא ספק שווה את ההגעה אליו.
טוב לצאת אל המרחבים האדירים. העיר העתיקה דאלי בסין
טוב לצאת אל המרחבים האדירים. העיר העתיקה דאלי בסין צילום: גל פרחי

דאלי הייתה נקודת עצירה חשובה בדרך בורמה ההיסטורית, והיא שוכנת בעמק בגובה של כמעט 2,000 מטר אשר במרכזו אגם. העיר העתיקה מוקפת חומת אבן מרשימה, והשערים המובילים לתוכה הן פגודות יפהפיות שנשתמרו בצורה מופלאה.

העיר כולה עוסקת בדבר אחד בלבד – תיירות. המדרחוב המרכזי של העיר עמוס בחנויות מזכרות, במסעדות המציעות תפריטים סיניים מסורתיים ומערביים ובבתי מלון מכל הסוגים והרמות. מרבית אכסניות המטיילים כאן הן למעשה בתים מסורתיים של מיעוט הבאי.

הבתים בנויים בצורת ריבוע שקירותיו החיצוניים משמשים לחדרי ההארחה. במרכז הבתים יש בדרך כלל גן עם בריכת מים, צמחייה והרבה שקט. הבתים הללו מסמלים עקרון סיני עתיק יומין: ארבעה דורות תחת גג אחד. מדהים לגלות כי למרות העובדה שמתחת לגג נוספו מחשבים, מסעדה ומטיילים מכל העולם – עדיין מתגוררות פה המשפחות בעלות המקום.
היעילות הסינית מתבטאת במלוא עוצמתה

היעילות הסינית מתבטאת בדאלי במלוא עוצמתה: אם לרגע הרגשתם חוסר מעש או שובע מהסיורים בין סימטאות העיר העתיקה, תוכלו לבחור בין שיט באגם, טיול ורכיבה על סוסים או עלייה ברכבל לאחד ההרים בסביבה וכמובן – ביקור באחד מעשרות המקדשים הפזורים באיזור.

אפשרות נוספת היא לשכור אופניים, ואחרי רכיבה של פחות משעה ניתן להגיע לכפרים המרוחקים יותר והמתויירים פחות.

בכפרים אלה האווירה רגועה יותר, והמפגשים עם התושבים מאפשרים הצצה אמיתית על אורחות החיים של תושבי הכפרים.

התיירים הזרים המגיעים לכאן מהווים אחוז קטן מכלל התיירים, שכן התיירות הפנים-סינית היא אדירה. מיליוני סינים מגיעים לכאן מרחבי סין, בדרך כלל מהערים הגדולות, על מנת לחוות כמה רגעי שלווה באיזורים הכפריים, לטייל בטבע ולראות את מיעוט הבאי.

אי אפשר למדוד

מעניין לראות את אורח החיים של המיעוטים בסין. אפשר להגיד הרבה דברים על חיי המיעוטים, ולאחר תקופה לא קצרה של שהות כאן, הבנתי שאי אפשר למדוד את המדינה העצומה הזו מבלי להיות בה, בטח שלא בצורת המחשבה המערבית.
 

הסינים אוהבים את זה. רחוב ראשי בעיר העתיקה דאלי בסין
הסינים אוהבים את זה. רחוב ראשי בעיר העתיקה דאלי בסין צילום: גל פרחי

כשרואים את התיירים הסיניים המגיעים מהאיזורים העירוניים, כשהם מצטלמים בהתרגשות עם בת מיעוט הבאי בלבוש מסורתי, ועשרות הקבוצות האינסופיות של הסינים המתפעלים מהפגודות והמקדשים – אז ניתן לראות עד כמה מכבדים ומשמרים כאן את האופי הייחודי של המיעוטים.

ברוב המקרים, אלה סצנות שמותאמות לתיירים. אז מה? הסינים אוהבים את זה ומאד גאים בעובדה שמלבד הרוב החאני, המהווה למעלה מ- 90%, יש עוד כ-55 מיעוטים אתניים שונים, אשר לחלקם יש איזורים אוטונומיים. כמי שבא ממדינה בעלת מיעוטים רבים, קשה שלא להעריך את היחס הסיני אל המיעוטים שלהם.

הטבע, המרחבים האדירים והמפגש עם האוכלוסייה הכפרית מזכיר מחדש עד כמה סין אדירה ובעלת פנים כה מגוונות. אחד הדברים שקורים כאן לאחר שהות ממושכת הוא שמפסיקים להיות מופתעים. לאט לאט מבינים שניתן לטייל במדינה הזו תקופה ארוכה – ועדיין לא לראות כמעט כלום.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חומת סין

צילום: אי-אף-פי

גל פרחי, בן 29, עזב הכל ונסע ללמוד ולטייל במדינה המאוכלסת ביותר בעולם. כשהוא לא עסוק בלימודי אסיה, הוא מנסה להרגיש כמו בבית

לכל הכתבות של חומת סין

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים