טרייפל שוקולד, גבינת מסקרפונה ופטל
מסתבר שקינוחים אוהבים שאריות של קינוחים אחרים. הנה אחד שאפשר לנצל איתו את שאריות העוגה הקנויה, או את זאת שהתייבשה לה באין אוכלים. מתכון מתוך הספר "חגים" בהוצאת על השולחן

טרייפל שוקולד ומסקרפונה צילום: מתוך הספר חגים
חומרים ל-8-6 מנות:
1 עוגת שוקולד קנויה (במשקל 400 גרם)
1/2 כוס ריבת פטל איכותית
1/3 כוס קסיס או ליקר פירות אחר
לקרם:
2 מיכלים (250 מ”ל כ”א) שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 כף קסיס או ליקר אחר
לקישוט:
140 גרם (קופסה) פטל טרי
שוקולד מגורר (לא חובה)
1. פורסים את העוגה לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומורחים בריבת פטל.
2. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת רכה. מוסיפים גבינת מסקרפונה וליקר ומקציפים לקרם יציב.
3. מרכיבים את הטרייפל:
מסדרים מחצית מפרוסות העוגה בכלי זכוכית גדול, כשצידן המרוח כלפי מעלה, ויוצקים מעל מחצית מהליקר. מורחים מחצית מהקרם ומסדרים עליו את שאר פרוסות העוגה. יוצקים את שארית הליקר, מורחים מעל את הקרם שנותר, מפזרים פטל ושוקולד ומעבירים למקרר.
הכנה מראש: חובה להכין לפחות שעה מראש למיזוג טעמים, ואפשר יום מראש. שומרים במקרר.
גיוונים
• מכינים טרייפלים אישיים בגביעים יפים.
• מגוונים את הטעמים: למשל, טרייפל בניחוח תפוז - משתמשים בעוגת תפוזים, ריבת תפוזים וליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק או גראן מרנייה).