מחליקה בגרון: בננה ספליט צוננת

בננות צרובות בקרמל, שוקולד זרוע בפצפוצי אורז, כדורי גלידה שקטים נחים בשלווה מעל ונמסים לאט לאט. דלית אילן מגלידת אייסברג מחזירה את הבננה ספליט למקומה כמלכת הפינוקים הקיציים

nrg מעריב | 9/8/2009 15:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בננה ספליט
בננה ספליט צילום: לירון אראל
החומרים לארבע מנות:

200 גר' שוקולד חלב
1 כוס אורז תפוח (פצפוצי אורז)
4 כפיות סוכר
4 בננות טריות
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 ק"ג גלידה משובחת בטעמים שונים (הטעמים הקלאסיים הם וניל, שוקולד ותות)
אפשרות: שבבי אגוזים מסוכרים

ההכנה:
‭.1‬ ממסים בקערה עמוקה במיקרו את שוקולד החלב.

‭.2‬ מצננים את השוקולד תוך כדי בחישה רצופה כ‭5-‬ דקות, מוסיפים תוך כדי בחישה את האורז התפוח עד שהוא מצופה שוקולד. מניחים לצינון על נייר פרגמנט.

‭.3‬ ממסים במחבת טפלון את הסוכר עד שנוצר קרמל עדין.

‭.4‬ חוצים את הבננות לרוחבן (עם הקליפה) ומניחים במחבת עם הקרמל,
כך שפני הבננה נוגעים בקרמל והקליפה כלפי מעלה. מסירים מהאש כשהבננות מקבלות צבע זהוב.

‭.5‬ מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קצפת יציבה.

‭.6‬ מניחים בתחתית קערה מוארכת את האורז המצופה, ועליו שלושה כדורי גלידה בטעמים.

‭.7‬ מניחים את הבננות המקורמלות כך שהקליפה כלפי מטה ומעליהן מזליפים את הקצפת. אפשר לקשט בשבבי אגוזים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים