עוגיות אחרי השמש: נצלו את חום המכונית לאפייה
בשביל להכין את העוגיות הבאות תצטרכו לחנות את האוטו בשמש. מבולבלים? ניקול ווסטון תדריך אתכם צעד אחר צעד לאפיית עוגיות שוקולד-צ'יפס על הדש בורד שלכם

נאפות על הדש בורד צילום: מתוך האתר
היא החנתה את המכונית בשמש בשעות החום, הכינה בצק של עוגיות שוקולד-צ'יפס, עיגגה עוגיות, הניחה בתבנית ושלחה אותן להיאפות מול השמשה הקדמית של הרכב. ווסטון אינה הראשונה שעושה זאת – סנדי פונטיין מניו המפשייר אופה עוגיות באופן קבוע בטויוטה שלה ואומרת שכשפותחים את דלת המכונית "הריח, אוי אלוהים, נפלא".
על מנת להשיג עוגיות בעובי אחיד, ווסטון הכינה גליל בצק ופרסה ממנו עוגיות בעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. הפרוסות הונחו על משטח אפייה, שאותו שמה על מגבות מטבח כדי למנוע נזקים למכונית.
לצד העוגיות היא מיקמה מד-חום, שהראה לה שכעבור חצי שעת אפייה הטמפרטורה במכונית הגיעה ל-82 מעלות צלזיוס. האפייה ארכה שעתיים וחצי, ולפי המלצתה של ווסטון, לא כדאי לפתוח את דלתות המכונית כדי לבדוק האם העוגיות כבר מוכנות.
אחרי שעתיים וחצי יש לבדוק את העוגיות ידנית, מפני שלא כמו באפייה רגילה בתנור, כאן העוגיות אינן משחימות. תדעו שהן אפויות כאשר יהיו מוצקות למגע וייפרדו בקלות ממשטח האפייה (או נייר האפייה). אם יש צורך בתוספת זמן, המירו כל דקה של אפייה בתנור ב-30 דקות של אפייה במכונית. העוגיות יוצאות פריכות בשוליים, נגיסות במרכז, והן הכי טעימות כשהן חמות מהמכונית.
זה המתכון:

העוגיות לפני השמש צילום: מתוך האתר
½ כפית אבקת אפייה
½ אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
½ כוס חמאה רכה
¼ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר
1 ביצה גדולה
⅔ כוס שבבי שוקולד קטנים
הכנה:
בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. בקערה גדולה מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצה, ואז את תערובת החומרים היבשים ואת שבבי השוקולד.מניחים את הבצק על נייר אפייה ומגלגלים לגליל שמידותיו בערך 30 ס"מ אורך ו-6 ס"מ קוטר.
הקפיאו לפחות לשעתיים.
לקראת האפייה, החנו את המכונית בשמש. חתכו את העוגיות לפרוסות דקות, הניחו על משטח אפייה ושימו אותו בתוך המכונית מול החלון הקדמי, כשהוא מונח על מגבות. אפו במשך 3-2.5 שעות.
מתקבלות כ-30 עוגיות שמש.
מעבר לעוגיות סולאריות, ווסטון מעלה לאתר מתכונים, בעיקר מתוקים ומאפים, אבל אינה מסתפקת ברשימת מצרכים והוראות הכנה בלבד, אלא מוסיפה את סיפורה של המנה או המוצר בצורה מעניינת ונעימה לקריאה.
פרט למתכונים תוכלו למצוא ב-Baking Bites העשיר בתמונות ובתוכן המלצות לבלוגי אוכל אחרים, ביקורת של ספרים וסרטים שעוסקים במזון, סקירות של כלי מטבח, ובכלל כל מה שיכול לעניין חובבי בישול (ובעיקר אפייה) מעבר לביצוע עצמו.
לאתר בייקינג בייטס
להוראותהכנת עוגיות השוקולד צ'יפס של ווסטון