משוקשק, סקסי וקר: 8 קוקטיילים מרעננים במיוחד
חולמים לשקשק כמו טום קרוז? רוצות להרגיש לכמה דקות כמו קארי בראדשו על הבר? הברמן אדי ניומן ממסעדת ננה מגיש 8 קוקטיילים אלכוהוליים קלילים ליום קיץ חם

קאווה נענע צילום: מיכל לנרט
משפט לאומה: "אלכוהוליסט הוא בן אדם ששותה בדיוק כמוך, אבל באופן בלתי נסבל."
קוקטייל מועדף: קוקטייל מוג’ו ,( Mojo ) כי הוא מכיל את כל המרכיבים האהובים עליו - ליקר Y צ’ילי ישראלי ירוק, כוסברה או נענע, לימון או ליים, שנפס תפוח, קרנברי ונגיעה של אנגוסטורה.
קאווה נענע
דרגת קושי: קשה
זמן הכנה: 20 דקות
החומרים:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
3 חבילות נענע
1 בקבוק קאווה
ההכנה:
.1 מבשלים בסיר בינוני את המים והסוכר כ15- דקות.
.2 מוסיפים נענע, מערבבים ומבשלים כ2- דקות
.3 מקררים ומסננים.
.4 מוזגים את רכז הנענע לכוס שמפניה גבוהה עד שליש הגובה ומשלימים בקאווה עד הסוף.
מרטיני אבטיח

מרטיני אבטיח צילום: מיכל לנרט
החומרים:
1/2 פלח אבטיח
6 מ"ל וודקה
30 מ"ל רכז ליים (מומלץ להשתמש בזה של ליים רוזס)
20 מ"ל קנדו (רכז קני סוכר)
קרח
דובדבן לקישוט
ההכנה:
.1 כותשים את האבטיח בשייקר.
.2 מוסיפים לאבטיח את כל שאר המרכיבים עם הקרח, מנערים היטב ומסננים בסטריינר (מסננת בר) לכוס המרטיני.
.3 מקשטים בדובדבן ומגישים.
אופציה מסיבתית:
.1 חותכים אבטיח לחצי, יוצרים קצוות משוננים בקליפה בעזרת סכין ומרוקנים אותו.
.2 מיישרים את הבסיס שלו כדי שיהיה יציב על השולחן.
.3 מועכים בקערה את האבטיח וכל שאר החומרים (מכפילים את כמויות שאר המצרכים על פי גודל האבטיח, כמובן) ומחזירים לאבטיח עם קרח.
להגשה:
אפשר למזוג לכוסות באמצעות מצקת או פשוט להניח קשיות בתוך המרטיני.
נענע רוזטה

נענע רוזטה צילום: מיכל לנרט
זמן הכנה: 7 דקות
החומרים:
1/2 לימון קטן חתוך
חופן עלי נענע
קרח
60 מ"ל ערק או אוזו
45 מ"ל רוזטה
45 מ"ל רכז ליים (מומלץ להשתמש בזה של ליים רוזס)
45 מ"ל מיץ לימון טרי
מומלץ להגיש בכוס lowball עם קרח כתוש, שבור או רגיל, לפי העדפה.
ההכנה:
.1 מועכים את הלימון והנענע בשייקר.
.2 מוסיפים את הקרח ושאר המרכיבים, מנערים היטב ומגישים.
Mojo

Mojo צילום: מיכל לנרט
זמן הכנה: 5 דקות
החומרים:
חופן עלי כוסברה או נענע
1/2 לימון
קורט פלפל שחור
דש אנגוסטורה
קרח
45 מ"ל ליקר Y ירוק
30 מ"ל שנפס תפוח
מיץ קרנברי
ההכנה:
1. מועכים את הכוסברה/הנענע, הלימון, הפלפל השחור וזילוף האנגוסטורה בכוס lowball.
2. מוסיפים קרח ואת שאר הרכיבים, מעבירים לניעור יסודי בשייקר ומחזירים לכוס.
דקירי נענע

דאקירי נענע צילום: מיכל לנרט
זמן הכנה: 3 דקות
המצרכים:
60 מ"ל רום
1 לימון סחוט
45 מ"ל קנדו (תרכיז קנה סוכר)
45 מ"ל רכז ליים (מומלץ להשתמש בזה של ליים רוזס)
6 עלי נענע
ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומוזגים לכוס מרטיני. ניתן להמיר את הנענע בגת.
ענבי זעם

ענבי זעם צילום: מיכל לנרט
זמן הכנה: 3 דקות
החומרים:
60 מ"ל לימונצ'לו
60 מ"ל וודקה
30 מ"ל דבש
30 מ"ל לימון סחוט
3 עלי נענע
10 ענבים ירוקים
ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומוזגים לכוס highball.
קמפרי קומבינה

קמפרי קומבינה צילום: מיכל לנרט
זמן הכנה: 3 דקות
החומרים:
45 מ"ל קמפרי
45 מ"ל ג'ין
דש צ'ינר (ליקר ארטישוק מריר)
30 מ"ל מיץ תפוזים
30 מ"ל מיץ אשכוליות
פלחי אשכולית אדומה לקישוט
ההכנה:
מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח, מוזגים לכוס lowball ומקשטים בפלחי אשכולית אדומה.
אדום של קיץ

אדום של קיץ צילום: מיכל לנרט
זמן הכנה: 2 דקות
המצרכים:
1/4 תפוז
1/4 לימון
1 כפית סוכר
3/4 כוס יין אדום
1/4 כוס ספרייט קרח
אופן ההכנה:
1. מועכים את כל המרכיבים בכוס יין (חוץ מהיין האדום והספרייט) וממלאים אותה בקרח.
2. ממלאים 3/4 מהכוס ביין אדום ומשלימים בספרייט.