קדאיף במילוי מסקרפונה ותפוחים מקורמלים
גבינת מסקרפונה לא צריכה הרבה כדי להפוך לקינוח מושלם. סלסלת שערות קדאיף שתקבל אותה אל חיכה ותפוחים מקורמלים שיכסו אותה מעל, יהפכו את הכול לסיפור מתוק מאוד. היישר מהמטבח של אגאדיר

קדאיף במילוי מסקרפונה צילום: רן בירן
חומרים לקדאיף:
150 גרם שיערות קדאיף
20 גר' חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר
תבניות אלומיניום חד פעמיות
הכנה:
1. לפזר בקערה את שיערות הקדאיף, לערבב עם אבקת הסוכר ולזלף מעט מהחמאה.
2. לערבב ולהוסיף עוד חמאה.
3. לסדר בתבנית האישית את הקדאיף לצורת קערה [להדביק לדפנות].
4. לאפות בחום של 160 מעלות – 10 דקות בערך, עד להזהבה.
חומרים לקרם מסקרפונה:
1 חב' גבינת מסקרפונה [200 גרם]
200 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
ביצה
הכנה:
1. להקציף את כל החומרים במיקסר עד לקבלת קרם יציב.
2. לשמור בקירור עד להרכבת המנה.
חומריים לתפוחים:
2 תפוחים ירוקים גדולים
4 כפות סוכר
מקל קינמון
מקל וניל
אבקת קינמון [חצי כפית]
20 גרם חמאה
הכנה:
1. לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות.
2. להמיס במחבת את הסוכר עם מעט מים.
3. כאשר הסוכר מזהיב להוסיף את החמאה.
4. להוסיף למחבת את התבלינים (את מקל הוניל
צריך לחצות לאורך, לגרד ממנו את הזרעים ולהוסיף למחבת).
5. לערבב הכל ולהוסיף את התפוחים.
6. לערבב כמה דקות עד שהתפוחים עטופים בסוכר ומקבלים מעט צבע.
הרכבת המנה
1. בצלחת: מגישים את סלסלת הקדאיף.
2. שופכים לתוכה מקרם המסקרפונה.
3. מפזרים תפוחים ומעט מרוטב התפוחים שנשמר במחבת.
4. אפשר לקשט במקל קינמון או במקל וניל.
5. מומלץ להגיש עם גלידת וניל!