קפריסין בתיאבון: סיור שווקים

הפירות העסיסיים, הירקות הטריים, הדגים וכמובן הגבינות היווניות – שום טיול בקפריסין לא שלם בלי ביקור בשווקים. המלצה לסיור צבעוני המלווה בנגיסת דובדבנים שחורים וגבינת אנארי

גידי בוקר | 13/11/2009 8:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מי שבאמת רוצה להכיר את  המטבח הקפריסאי בדרך בלתי אמצעית, מומלץ שיערוך סיור לאחד השווקים הפזורים ברחבי האי. מומלץ לערוך את הסיור בשעת בוקר מוקדמת, בטרם מזג האוויר מתחמם ולפני שעקרות הבית הקפריסאיות מספיקות לרכוש את התוצרת הטריה ביותר כדי להכין את ארוחת הצהריים המשפחתית שלהן.

רוב התוצרת הנמכרת בשווקים הקפריסאים תהיה מוכרת גם לתיירים אבל החלק של התוצרת האופייני לקפריסין בלבד, הוא זה שמעורר את מירב ההתרגשות והעניין. מומלץ למי שיכול להצטייד במילון או להיעזר באחד ממבקרי השוק כמתורגמן, אך גם בלי העזרים הללו מובטח לכם סיור מלא בפנים מסבירות ומגוון של טעמים.

הירקות והפירות הקפריסאים בשווקים טריים ביותר ורוב התוצרת נקטפת ונאספת בלילה שלפני המכירה. כמעט כל התוצרת הנמכרת גדלה ברחבי האי כמו למשל העגבניות האדומות, הבשלות ומלאות הטעם או הארגזים המלאים בפלפלים, קישואים, חצילים ואבוקדו.

ניתן למצוא גם תבלינים לסלט וכן עשבי תיבול טריים, מאוגדים בצרורות כגון פטרוזיליה, רוקט וכוסברה. כמובן שזהו המקום המתאים למצוא בו את הירקות האקזוטיים יותר, דוגמת האוקרהOKRA  (במיה), עלי הסלק הגדולים מזן ה- SWISS CHARD, השעועית השחורה והארטישוק סגול העלים.

ומי יודע מהו הקולוקאסי KOLOKASI? – מדובר בירק שורשי הדומה לתפוח האדמה המתוק והוא ייחודי לאי קפריסין. לקולוקאסי יש טעם עשיר והוא בייחוד מתאים לשימוש בתבשילים המכילים בשר. האגדה מספרת שאפילו המלך ריצ'ארד לב הארי הגיש את הקולוקאסי בסעודת החתונה שלו שנערכה בלימסול בשנת 1191.

יח''צ לשכת התיירות של קפריסין בישראל
שוק בקפריסין יח''צ לשכת התיירות של קפריסין בישראל
אבטיח של 15 קילו

בדוכני הפירות ניתן למצוא גם לאחר השפע של פירות ההדר בעונת האביב מגוון רחב של תפוזים, אשכוליות, ולימונים במהלך כל עונת הקיץ. גם התותים הגדלים בכפרים שבאזור הרי הטרודוס וראשית הופעתם בחודש ינואר, זמינים לרכישה בשווקים גם במהלך חודשי הקיץ המוקדמים.

חודש יוני מסמל את בואם של הדובדבנים השחורים העסיסיים, השזיפים, האפרסקים,

המשמשים והנקטרינות. החודשים יולי ואוגוסט מתאפיינים בהגעתם לשוק של האבטיחים שמשקלם נע בין עשרה לחמישה עשר קילוגרמים והם מרעננים ועשירים בטעם. ענבים מתוקים ללא חרצנים מציפים את השווקים בחודשים יולי עד נובמבר וטעמם נהדר. כמובן שאסור להחמיץ את התאנים הסגולות והירוקות המשובחות, המבשילות בחודשים אוגוסט וספטמבר וטעמן נפלא.
 
אוכל בשווקים בקפריסין
אוכל בשווקים בקפריסין יח''צ לשכת התיירות של קפריסין בישראל

בשוק ניתן למצוא גם ערימות של דגים טריים, המהוות חלק בלתי נפרד ממראה השוק המקומי. מומלץ במיוחד לנסות את דגי הברבוניה והאברומה, דג המושט ודג החרב.

בסמוך לדוכני הדגים ניתן למצוא גם את מאכלי הים, החביבים כל כך על הקפריסאים. המבחר כולל בין היתר תמנונים ודיונונים המבושלים במספר רב של סגנונות ומוגשים בטברנות השונות הפזורות ברחבי האי.

גבינת הדגל - חלומי

בדוכני הבשר אל תיבהלו מהמראה הנגלה לפניכם. הבשר בקפריסין הוא טרי ביותר וכמעט לא עובר תהליכי תליה ויישון, גם ההבדל בטעם מורגש. בשר הכבש והבקר אמנם איכותיים ביותר אך עשויים להיות יקרים קמעה בהשוואה למחירי הבשר הלבן המשתלמים מאוד.

בדוכן המעדנים ניתן למצוא מגוון אדיר של מוצרים, שרובם מיוצר במפעלים קטנים באזור הרי הטרודוס.  בנוסף לדבש ולמגוון של זני זיתים ניתן למצוא גם גבינות המושרות במי מלח על מנת לשמור על טריותן. גבינת הפטה הרכה והמלוחה FETA וגבינת החלומי HALLOUMI -  גבינת הדגל הקפריסאית. זוהי גבינה בעלת המרקם מוצק הדומה לגומי ועשויה מחלב כבשים או בקר ולעיתים מתובלת בעלי נענה.

אישה בשוק בקפריסין
אישה בשוק בקפריסין יח''צ לשכת התיירות של קפריסין בישראל

גבינת אנארי ANARI זוהי גבינת ריקוטה הנמצאת בשימוש בצורתה הרכה או מומלחת ומיובשת. שתי גבינות קשות נוספות היכולות לשמש כמילוי אידאלי לסנדוויצים הן הקפלוטירי KEFALOTIRI והקשקוול  KASKAVALI. אם תשאלו את בעל הדוכן מהו מוצאן של הגבינות, מייד תקבלו הסבר מפורט ומרתק שמשכו חצי שעה לפחות!

אסור לשכוח להציץ גם בערימות הקטניות בהן שפע של זני שעועית ואפונה מיובשת וכן כל סוג האגוזים שתוכלו להעלות על דעתכם.

ובכן, בביקורכם הבא בקפריסין אל תשכחו לבקר בשווקים המקומיים ולרכוש משפע התוצרת הטריה. מובטחת לכם חוויה אותנטית ומיוחדת במינה של טעמים, צבעים, ריחות, סיפורים ואנשים לבביים.

איפה ומתי?

בניקוסיה:
• בכל יום שבת - ב-Lefkosia Old Municipal Square
• בכל יום רביעי - ב-OCHI Square
• בכל יום שישי - ב-Strovolos Municipality

באזור לרנקה:
• בכל יום שבת בבוקר – Ermou street ליד כנסיית סנט לזרוס
• בכל יום ראשון בבוקר -  Oroklini- מול איזור המלונות

באזור פאפוס: בימים שני עד שישי– Laiki Gonia – traditional pedestrian quarter, מרכז העיר (מספר 48 במפת העיר).

באזור לימסול: בכל יום שבת בבוקר –Linopetra

שעות פעילות השווקים – שבע בבוקר עד אחת בצהריים.

שוק פשפשים: סמוך לפארק המים FASSOURI, Asomatos Village (איזור לימסול)– פתוח בין השעות תשע בבוקר ועד שבע בערב.

המידעה באדיבות לשכת התיירות של קפריסין בישראל

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים