קפריסין של גאות, קפריסין של שפל

קפריסין היתה יעד תיירותי מוצלח מאז ומעולם - לא פחות מ-9 מיליון תיירים מציפים אותה מדי קיץ. אך בחורף, כשמתרוקנים הכפרים והכבישים, היא מזמינה אתכם לגלות את פניה האחרות

גל שגיא | 29/11/2009 9:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"קפריסין הולכת להפוך לצומת מרכזי של עולם התעופה", הצהיר ניקוס שאקולס, ה"נוחי דנקנר" הקפריסאי. שאקולס לא איחר לקיים, וביסס החודש את הצעד הראשון בדרך לשאיפה להפוך את קפריסין למרכז תעופה בינלאומי: פתיחת שדה תעופה חדש בלרנקה, שבניגוד לשדה הקודם של האי, מותאם לעידן המודרני. אם עד היום הסתדרו 850 אלף הקפריסאים עם קומפלקס רעוע וקטן, שנבנה בבהילות על שרידיו של שדה התעופה הבריטי בעקבות פלישת הטורקים לצפון האי ב־1974 - כעת הם השתדרגו למערכת שיכולה לטפל ב־7.5 מיליון נוסעים בשנה.

אך נראה שגם בלי 21 השערים של הטרמינל החדש ו־656 מיליון היורו שהושקעו בו, התיירים הצליחו להגיע לקפריסין מאז ומעולם. תשאלו את 9 המיליון שפוקדים אותה מדי קיץ ‏(אף שהמספר נחתך בעקבות המשבר‏), או אפילו את ליאונרדו דה וינצ'י. כבר במאה ה־15 שם איש הרנסנס את פעמיו לאי והתמקד בכפר ששמו לפקרה, שנמצא 20 דקות דרום־מערבית ללרנקה.

הייחוד של לפקרה הוא בעבודות התחרה של נשות המקום - שאף מחזיקות בשיא גינס לתחרה הארוכה בתבל. לצערן, המסורת, שבקרוב תוכר על־ידי אונסק"ו, היא מסורת נכחדת: הצעירות לא ממשיכות בה בשל חוסר רווחיות. דה וינצ'י כה התרשם מהתחרה המקומית, שהתעקש לקחת עימו לאיטליה אחת שהוכנה במיוחד עבורו. על שמו, אגב, קרוי עיצוב זיג־זג שנעשה גם היום.
צילום: sxc
תוכניות לשדרוג התיירות. קפריסין צילום: sxc

לפקרה יפה. אבל נכון לנובמבר, היא ריקה. וזו אולי הבעיה העיקרית של קפריסין: 6 חודשים בשנה האי מתויר בכבדות - אך ב־6 החודשים הנותרים הוא שוקע בתרדמת חורף. כתוצאה מכך האתרים מתרוקנים, ובתי המלון מעדיפים לסגור את שעריהם. דוגמה טובה היא העיירה פרבוליה, הממוקמת על רצועת חוף נאה 10 דקות מדרום ללרנקה ואף מתהדרת במלון בבעלות ישראלית, E שמו. בימים כתיקונם העיירה מוצפת בבריטים שרכשו בה בתים במיטב כספם. אולם בימים שמחוץ לעונה היא נראית בעיקר כמו עיירת רפאים.
 

בחורף מתרוקנים אתרי התיירות, ונותרים המקומיים
בחורף מתרוקנים אתרי התיירות, ונותרים המקומיים מאיר בלייך

דוגמה נוספת היא הכפר קלבסוס, אחד העתיקים בקפריסין, שנמצא בדרום־מרכז האי. גם כאן השקט צורם מעט, אך מאפשר ליהנות מסיור כמעט פרטי בסמטאות ולהתרשם מההיסטוריה המרתקת של המקום, שמתחילה במאה ה־5 לספירה. אופציה מעניינת ללינה הוא "מלון הספרייה" שנפתח שם לאחרונה. המלון, שהמוטו שלו הוא בריאות לגוף ולנפש, כולל 11 חדרים הקרויים על שם סופרים ידועים. אולי מהחדר
של ניטשה כדאי להתרחק, אם כבר בנפש עסקינן.

ההתרוקנות המסיבית הזו אולי עושה שמות לכלכלה הקפריסאית, אך היא חוויה חיובית עבור התייר המזדמן, שלא צריך להידחף באתרים התיירותיים. עוד יתרון הטמון בימים כאלה הוא שתייר השוכר רכב באי (ומסומן אגב כך בלוחית רישוי אדומה) זוכה לפחות צפירות בכביש ואולי גם לסיכוי אמיתי לסיים את הנסיעה באי - בצד שמאל - בשלום.

הכתבת היתה אורחת ארגון התיירות הקפריסאי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''קפריסין''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים