מבצע סבתות: 4 סבתות נכנסות למטבח של מסעדת ג'וי

בדרך כלל הן מבשלות לילדיהן ולנכדיהן, אבל במהלך חודש דצמבר נכנסות ארבע סבתות, עיראקית, טריפוליטאית, טורקית ומרוקאית, למטבח של מסעדת ג'וי כדי לעשות בית לסועדים

זיו ארדמן | 23/12/2009 12:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הסבתות של ג'וי עם השף אבירם דותן
הסבתות של ג'וי עם השף אבירם דותן צילום: יחסי ציבור
למסעדת ג'וי שברחוב עמק רפאים בירושלים הגענו בעקבות מבצע סבתא. ארבע סבתות אנרגטיות גייסו בעלי המסעדה, כדי ללמד את השפים הזאטוטים איך מבשלים בטעמים של מסורת, ואיך מכינים מטעמי עדות עם טעם ביתי. במהלך חודש דצמבר פוקדות ארבע הסבתות, כל אחת מעדה אחרת, את המסעדה, ובכל שבוע יתוספו לתפריט מטעמי אותה עדה, בסגנון הסבתא הרלוונטית.

ג'וי, מסעדת שף נאה במושבה הגרמנית, המאוכלסת בקהל מבוסס עם נטיה אנגלוסקסית מובהקת, בין השאר, בגלל היותה כשרה למהדרין, מצטיינת באווירה נעימה ולא רשמית, ובחמימות מכל עבר. ראשית, ניגשנו לברר מיהן הסבתות. בכרזות שעל הקיר ראינו ארבע נשים חינניות וצעירות למדי. האמנם, סבתות? לאחר שקיבלנו הבטחה שכל אחת מהן חובקת לפחות נכד אחד, הסכמנו להיכרות מעמיקה יותר.

רותי דותן בת ה-50 (האמא של  המסעדה, וגם של הבעלים) מבשלת לארבעה ילדים ולשלושה נכדים כבר עשרות שנים. כל בוקר היא משתלטת על המטבח ועושה כשפים בסגנון המרוקאי, כשמדי פעם היא קופצת גם ל-Joy לטפל בכמה מנות. לרגל מבצע סבתא, מפנקת רותי את הסועדים בלחם פרנה, תבשיל לשון מרוקאי עם תוספת אנינה של ארטישוק ממולא בבשר טחון בעלי סלרי ומנגולד, עוף בחומוס עם עלי מנגולד וגם טג'ין הרי אטלס וטג'ין טאנזיה מפירות יבשים, בצלים, סילן, תמרים, דבש ושקדים מבית אמא של סבתא.

.
. צילום: יחסי ציבור
אחריה תיכנס למטבח סבתא אסתר (בת 57), שמבשלת רק לשני נכדים, אבל יודעת איך לממש את המטבח העיראקי בשלמות. אצל אסתר תוכלו ליהנות מטבית (חמין בנוסח עירקי) עם חלקי פנים, מרק סלק וכדורי בשר בברבר, במיה ברוטב עגבניות ובשר ראש, ועמבה עם קציצות אורז ועשבי תיבול.

הסבתא השלישית, סבתא חנה (בת 55), עושה כבוד לשמונה נכדים ומכניסה ל- Joy את המטבח האורפאלי התורכי במלוא הדרתו. בין הסירים והמחבתות של חנה תמצאו תבשילים נפלאים של מחשיא חמוד ירקות ממולאים ברוטב, לחם בעג'ין עם בשר ועגבניות, קציצות קרישה, נתחי בשר ופרגית 'מאלובה'.

לסיום מבצע סבתא נזכה לטעום ממיומנותה של סבתא רחל (53), שלה 4 נכדים, המציגה את הטעמים והמתכונים הסודיים של המטבח הטריפוליטאי, עם חריימה טריפוליטאית פיקנטית, מפרום תפוח ממולא בבשר ורוטב מיוחד, טבחה (תבשיל) בשר עם מנגולה ושעועית לבנה. וגם: קוסקוס טריפוליטאי אורגינל.

מאחר שהתארחנו במסעדה בשבוע של סבתא רותי, טעמנו כמה ממנות התפריט המרוקאי. "טאג'ין אגאדיר" תבשיל קדרה של עוף ברוטב אריסה היה פיקנטי, אך רק במקצת, ובעל טעם אימהי בעליל. למרות האיכות, היינו מעדיפים את הרוטב המרוקאי מעט יותר קרוב למקור, כלומר - חריף יותר. ה"טאג'ין קזבלנקה", המוגש אף הוא בקדרה הוא למעשה קוסקוס ביתי פשוט וטעים, עם ירקות וגרגירי חומוס, ופירות יבשים

המוגשים בצד.

מנות נוספות המוגשות ב"ג'וי" מהתפריט הרגיל כללו ניוקי עם פטריות ובצל ירוק, טעים ועדין, אך לא מעולה, סיגר מרוקאי גדול וטוב עם טחינה מעולה, ופילה בקר - בשר משובח עם רוטב שאינו מזניק את המנה לגובה. במרק הפטריות לא ניכרה כל השקעה הדומה למנות של הסבתות, ואילו הקפה (בלי חלב כמובן) וגלידות הסורבה היו טובים מאד.

ג'וי היא מסעדה נעימה מאד, עם שירות לבבי, מקצועי ומהיר, מנות סבירות עד טובות שלא תמיד מצדיקות את המחיר הלא זול, ולפחות בחודש דצמבר - גם כמה תבשילי עדות טעימים וביתיים שעושים טוב על הנשמה. אם אתם בבירה, ונתקפים בגעגועים לניחוחות ביתיים, תבשילי הסבתות האותנטיים בהחלט הופכים את ג'וי לשווה ביקור.

ג'וי, עמק רפאים 24, מושבה גרמנית, ירושלים, 1-599-530033.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים