מבצע סבתות: 4 סבתות נכנסות למטבח של מסעדת ג'וי
בדרך כלל הן מבשלות לילדיהן ולנכדיהן, אבל במהלך חודש דצמבר נכנסות ארבע סבתות, עיראקית, טריפוליטאית, טורקית ומרוקאית, למטבח של מסעדת ג'וי כדי לעשות בית לסועדים

הסבתות של ג'וי עם השף אבירם דותן צילום: יחסי ציבור
ג'וי, מסעדת שף נאה במושבה הגרמנית, המאוכלסת בקהל מבוסס עם נטיה אנגלוסקסית מובהקת, בין השאר, בגלל היותה כשרה למהדרין, מצטיינת באווירה נעימה ולא רשמית, ובחמימות מכל עבר. ראשית, ניגשנו לברר מיהן הסבתות. בכרזות שעל הקיר ראינו ארבע נשים חינניות וצעירות למדי. האמנם, סבתות? לאחר שקיבלנו הבטחה שכל אחת מהן חובקת לפחות נכד אחד, הסכמנו להיכרות מעמיקה יותר.
רותי דותן בת ה-50 (האמא של המסעדה, וגם של הבעלים) מבשלת לארבעה ילדים ולשלושה נכדים כבר עשרות שנים. כל בוקר היא משתלטת על המטבח ועושה כשפים בסגנון המרוקאי, כשמדי פעם היא קופצת גם ל-Joy לטפל בכמה מנות. לרגל מבצע סבתא, מפנקת רותי את הסועדים בלחם פרנה, תבשיל לשון מרוקאי עם תוספת אנינה של ארטישוק ממולא בבשר טחון בעלי סלרי ומנגולד, עוף בחומוס עם עלי מנגולד וגם טג'ין הרי אטלס וטג'ין טאנזיה מפירות יבשים, בצלים, סילן, תמרים, דבש ושקדים מבית אמא של סבתא.

. צילום: יחסי ציבור
הסבתא השלישית, סבתא חנה (בת 55), עושה כבוד לשמונה נכדים ומכניסה ל- Joy את המטבח האורפאלי התורכי במלוא הדרתו. בין הסירים והמחבתות של חנה תמצאו תבשילים נפלאים של מחשיא חמוד ירקות ממולאים ברוטב, לחם בעג'ין עם בשר ועגבניות, קציצות קרישה, נתחי בשר ופרגית 'מאלובה'.
לסיום מבצע סבתא נזכה לטעום ממיומנותה של סבתא רחל (53), שלה 4 נכדים, המציגה את הטעמים והמתכונים הסודיים של המטבח הטריפוליטאי, עם חריימה טריפוליטאית פיקנטית, מפרום תפוח ממולא בבשר ורוטב מיוחד, טבחה (תבשיל) בשר עם מנגולה ושעועית לבנה. וגם: קוסקוס טריפוליטאי אורגינל.
מאחר שהתארחנו במסעדה בשבוע של סבתא רותי, טעמנו כמה ממנות התפריט המרוקאי. "טאג'ין אגאדיר" תבשיל קדרה של עוף ברוטב אריסה היה פיקנטי, אך רק במקצת, ובעל טעם אימהי בעליל. למרות האיכות, היינו מעדיפים את הרוטב המרוקאי מעט יותר קרוב למקור, כלומר - חריף יותר. ה"טאג'ין קזבלנקה", המוגש אף הוא בקדרה הוא למעשה קוסקוס ביתי פשוט וטעים, עם ירקות וגרגירי חומוס, ופירות יבשים
המוגשים בצד.
מנות נוספות המוגשות ב"ג'וי" מהתפריט הרגיל כללו ניוקי עם פטריות ובצל ירוק, טעים ועדין, אך לא מעולה, סיגר מרוקאי גדול וטוב עם טחינה מעולה, ופילה בקר - בשר משובח עם רוטב שאינו מזניק את המנה לגובה. במרק הפטריות לא ניכרה כל השקעה הדומה למנות של הסבתות, ואילו הקפה (בלי חלב כמובן) וגלידות הסורבה היו טובים מאד.
ג'וי היא מסעדה נעימה מאד, עם שירות לבבי, מקצועי ומהיר, מנות סבירות עד טובות שלא תמיד מצדיקות את המחיר הלא זול, ולפחות בחודש דצמבר - גם כמה תבשילי עדות טעימים וביתיים שעושים טוב על הנשמה. אם אתם בבירה, ונתקפים בגעגועים לניחוחות ביתיים, תבשילי הסבתות האותנטיים בהחלט הופכים את ג'וי לשווה ביקור.
ג'וי, עמק רפאים 24, מושבה גרמנית, ירושלים, 1-599-530033.